Landstede geselecteerd voor pilot NOC*NSF

Landstede is door NOCNSF geselecteerd om deel te nemen aan de pilot ‘mbo-LOOT’. Met deze pilot wil NOCNSF inzicht krijgen in de begeleiding van topsporters in het middelbaar beroeps onderwijs. De onderwijsinstelling werkt al sinds 2000 met het Landstede Topsport Traject. Dit traject maakt de combinatie mogelijk van studie en topsport op alle 300 mbo-opleidingen binnen  Landstede.

Landstede werd door het NOC*NSF met vijf andere roc’s geselecteerd uit achttien aanvragen voor deelname aan de pilot. Andere roc’s die in de pilot deelnemen zijn Zadkine, ROC van Amsterdam, Koning Willem I College, het Rijn-IJssel College en Alfa College. Deze pilots zijn geselecteerd, omdat zij het beste voldoen aan de opgestelde basis- en aanvullende criteria. Daarbij is ook gelet op variatie in de pilots: de pilots hebben de functie van proeftuin. Leren van de ervaringen in de pilots staat dan ook voorop. De pilots starten in januari 2008 en lopen door tot en met eind juni 2008.

Landstede heeft met het Thomas a Kempis College, in het voortgezet onderwijs, al sinds 2003 de officiële LOOT-status. Na deze pilot verwacht Landstede ook de officiële mbo-LOOT status te krijgen. Op dit moment worden 54 Landstede-studenten en 84 leerlingen van het Thomas a Kempis College begeleid in de topsporttrajecten. Landstede en het Thomas a Kempis College zijn in de wijde regio de enige scholen met deze status. Kijk voor meer informatie op www.landstede.nl/sport en www.topsportsteunpunt.nl .

Artikel delen:

Reageer