Kerst Inn Zwolle: koud, maar gezellig

Donderdag vond de eerste editie van Kerst-Inn plaats in de binnenstad van Zwolle. Rondom de markten in het centrum was er vanaf de middag van alles te beleven. Kerst-Inn Zwolle is de grootste Kerstmarkt van Noord Nederland.

Op de Grote Markt stond een grote ‘kersttruck’. Vanuit deze truck hield het radioprogramma 3FM Serious Request een actie voor Schoon Water, een project van het Rode Kruis. De gemeente Zwolle doneerde 2.000 euro voor de actie. In de truck kon men tegen betaling van 10 euro kennismaken met Dries Roelvink, die een karaoke-set bij zich had. Op het plein trad de populaire band Leaf op. Verder was er een klein spoorlijntje voor de kinderen, marktkraampjes en was er een palingrokerij. De binnenstad van Zwolle betoverde vooral toen het donker werd. Sprookjesachtige taferelen.


Leaf


Ouderwets palingroken op de Grote Markt…

 

Waarom doen we deze actie?
Jaarlijks overlijden 4 miljoen mensen door gebrek aan schoon water. Per dag overlijden 4000 kinderen jonger dan 5 jaar aan ziektes veroorzaakt door gebrek aan schoon water. Vaak simpele ziektes zoals diarree, een direct gevolg van het drinken van vuil water. Voor deze stille ramp doet 3FM de week voor kerst een Serious Request.

Wat doet het Rode Kruis?
Het Rode Kruis legt waterpompen en rioleringen aan, voorziet in materialen om water mee te zuiveren, beschermt putten tegen vervuiling en maakt sanitaire voorzieningen toegankelijk. De organisatie geeft ook voorlichting over hygiëne en gezondheid. Op deze manier worden levens gered.
 

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Dries toch wel enkel in gele string? Niet geweest helaas maar gelukkig hebben we de foto’s nog; mooie pics Ties!! Dat palingroken ook, gaaf zeg. Oh nee, vet is beter mbt de palingen.

 2. @Angelique, Helemaal met je eens! het had nog leuker gekund als de kramen niet zo verspreid door het centrum hadden gestaan. Een lang lint is nog gezelliger. Nu pakten veel kraamhouders al vroeg op de avond in waardoor er lege plekken onstonden. Dat was jammer.. Maar goed volgend jaar nog beter! Goed initiatief!

 3. … : Ties : http://www.tiesvdheide.nl
  Niet geweest helaas maar gelukkig hebben we de foto’s nog; mooie pics Ties!!
  Dankje!!
  mooie foto van de peperbus.. waar is de foto die gemaakt is van de kruidvat..?

  Gistermiddag is er een foto gemaakt van de kerstkraam van de kruidvat in de diezerstraat zou u die misschien anders kunnen mailen?

 4. Gistermiddag is er een foto gemaakt van de kerstkraam van de kruidvat in de diezerstraat zou u die misschien anders kunnen mailen?

  Ik zelf heb gisteren geen foto’s gemaakt van kraampjes in de Diezerstraat, ik denk dat één van de twee Hans-en (Smit of v Eijsden) een kiekje heeft gemaakt… misschien kan je hen benaderen…

 5. ===Update, vers van de pers: de burgemeester van Zwolle verdubbelt het bedrag van hun nog eens===

  Doet ie dat uit eigen zak ,of speelt hij voor sinterklaas uit de gemeente pot?

 6. Astrid & Angelique kunnen jullie misschien iets meer vertellen over gister. Vooral over de sfeer. Ik weet niet hoe het komt maar van alle live-verslagjes hierboven komen jullie het meest waarheidgetrouw over 😉

 7. Ik had al gezegd in het vorige item dat ik het een goed initiatief vind en wat er volgens mij moet veranderen. Wat me echter nog opviel is dat vandaag op http://www.destentor.nl en op deze weblog heel positief gesproken wordt terwijl er toch niet echt eenheid was, er gaten in de markt zaten vanwege lege kramen en je van enkele ondernemers negatieve geluiden hoorde. Vandaag zijn ook de reacties op de site van de stentor niet echt positief terwijl de berichtgevingen wel enorm lovend zijn. Hoe kan dat? Ik heb hier nog niks negatiefs gehoord, hoop dan maar dat dat de azijnz**kers zijn.

 8. Ik vond de kerstmarkt erg leuk. Voor volgend jaar hoop ik wel dat ze wat meer aandacht besteden aan de aankleding van de kraampjes. Ga vooral door met de kerstmarkt zodat we uitgroeien tot de mooiste van Nederland. 😀

Reageer