Voorbeschouwing AGOVV Apeldoorn – FC Zwolle

Vanavond treden de mannen van FC Zwolle aan tegen AGOVV uit Apeldoorn. Ondanks de 13 positie van AGOVV is  de ploeg uit Apeldoorn niet te onderschatten, afgelopen week werd nog met 2-3 van MVV gewonnen.

Beide ploegen kwamen elkaar in het betaalde voetbal zestien keer tegen. Opvallend is dat tot 1966 (er werd zes keer gespeeld) een keer gelijk werd gespeeld en er vijf keer winst was voor de Apeldoorners. De laatste winst (3-2) voor AGOVV werd behaald in het seizoen ’65 – ’66. Daarna was er geen winst meer voor de Berg en Bos bewoners. Er werd nog een keer gelijk gespeeld en negen keer verloren. In het vorig seizoen ging met 1-2 de winst naar Zwolle en ook de eerste ontmoeting in dit seizoen werd een duidelijke 5-0 zege voor de Zwollenaren.   Dries Mertens is een van de blikvangers bij AGOVV Apeldoorn. De Belg gaat ervan uit dat hij gewoon in Apeldoorn blijft. “Ik heb het hier naar mijn zin. Ik ga elke dag met plezier naar de club. Bovendien heb ik ook helemaal niets gehoord over concrete interesse.” De Belg wil de winterstop ingaan met een klinkende zege op Zwolle. “Dat zal niet meevallen, het is zonder meer een goede tegenstander. Wij geven het nog vaak te makkelijk weg. Ik vind wel dat wij bij de eerste tien moeten komen. Zeker als je ziet wat voor een niveau we halen tegen MVV.” 

Bij FC Zwolle moeten een tweetal spelers de wedstrijd tegen AGOVV missen wegens een blessure. Jordy Zuidam en Ivar van Harskamp zullen vanavond plaatsnemen op de tribune in Apeldoorn. Beide spelers worden weer wedstrijdfit verwacht na de winterstop. Jordy Zuidam zal dan zijn rentree maken na acht maanden blessureleed. Van Harskamp is onlangs geopereerd aan zijn buikspieren. 

Supporters die de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar willen bezoeken, kunnen zich nog inschrijven voor de busreis. AGOVV is vrijdag de tegenstander en FC Zwolle zal er alles aan doen om met drie punten van het veld te gaan, om zo de tweede plaats op de ranglijst te behouden. De buskaarten kunnen tot vrijdagmiddag 17.00 uur gekocht worden op het kantoor van FC Zwolle. 

Alleen seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen zich inschrijven voor de buscombi. Mensen die naast seizoenkaart- of clubkaarthouder ook lid zijn van de supportersclub krijgen korting. De prijs voor leden van de supportersclub bedraagt € 20,-, niet-leden betalen de prijs van € 25,-.

De bus vertrekt om 18.45 uur, verzamelen om 18.30 uur. 

FC Zwolle supporters kunnen dit duel niet op eigen gelegenheid bezoeken. De kassa’s bij het gastenvak zijn gesloten.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer