DVD opname Sassendonkse hoogheden

‘Het kan altijd een stukkie beter’ , dat is het motto van het huidige prinsendom. Nadat jaren geleden het prinsendom is begonnen met het op een ludieke manier inzamelen van geld voor een goed doel, is deze trend al jaar na jaar door ieder prinsendom op hun eigen manier opgepakt. Dit jaar refereert het prinsendom terug naar de cd die het prinsendom van 3 jaar terug heeft uitgebracht met medewerking van Harm Wolters. Sassendonk gaat los was toen de titel van de cd die toen 6.000 maal aan de man/ vrouw werd gebracht. Het prinsendom 2007/2008 wil dit graag overtreffen en brengt dan ook op 6 januari een DVD uit die de verkoop van alle muziek DVD’s en CD’s in Sassendonk moet gaan overtreffen.

Als “aanstichter” van het geheel wist hoogheid Gert van C.V. ‘d Oelewappers in medewerking van vorst Batse van C.V. de Tonnezotters het ganse Sassendonkse prinsendom bij elkaar te krijgen in een muziekstudio. Met samenwerking van blaaskapel That’s All en de in Sassendonk niet onbekende zangers Henri van Velzen, Harm Wolters en welbekende tante Kippe wisten zij een geweldig nummer op schijf te zetten. Maar een cd was naar hun mening niet voldoende. ‘Het kan altijd een stukkie beter’ luidt de titel van hun song en die titel maken zij meer dan waar. Zij namen dan ook samen met alle hoogheden naast het zingen een geweldige DVD op. 


Met dank voor de foto’s en tekst aan de Zwolse carnaval website:
 Sassendonk online

Maandagavond 16 december verzamelen zich enige hoogheden van diverse C.V.’s en blaaskapel That’s All zich in het geniep in de professionele muziekstudio van Het Hof van Heden te Dalfsen. Zij maken zich klaar om het nummer in te zingen wat komende carnaval Sassendonk zal gaan veroveren. Allereerst mag de kapel hun stuk voor het nummer diverse malen spelen voor dit goed op de band staat. Nadat het prinsendom de nodige lachers heeft gehad om de missers van de blaaskapel merken zij ten tijde van het inzingen pas hoe moeilijk het is om een goede cd in te spelen/ zingen. Zij doen ook meerdere malen over het inzingen van het refrein voor de waarschijnlijk succesvolle DVD.

Na het prinsendom zijn pas de officiële aanwezige zangers en zangeres aan de beurt. Dit gedeelte staat uiteindelijk een stukje sneller op de gevoelige plaat. Vervolgens komen op donderdag 20 december alle Sassendonkse hoogheden + alle hoogheden van C.V.’s die aangesloten zijn bij het GCV wederom bij elkaar in de videoruimte van het Hof van Heden. Hier wordt nu de muziek DVD opgenomen. Maar niet nadat alle hoogheden nogmaals het refrein voor het nummer hebben ingezongen in de muziekstudio. Het nummer blijkt namelijk maar voor 98% klaar, nadat ons complete Prinsendom tezamen met de jeugdhoogheden het muziekgedeelte na 2x helemaal goed hadden ingezongen werd eerst het muziekstuk professioneel in elkaar gemixt. Nadat dit gebeurt was werd het tijd om de DVD op te gaan nemen.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. @ Anja: Die man met idd iets blauws aan en een jasje. Die gezette man Anja met bril, mond open (van de dorst of het zingen), steek en schuimertje.

  2. Wat zitten jullie toch over ‘die man’ met dat blauwe shirtje……..
    Is daar wat bijzonders mee dan? Is gewoon een zwollenaar hoor.

  3. Sorry……had op de verkeerde foto gekeken (moest de tweede foto van hierboven bekijken ipv de eerste foto hier meteen boven).
    ;D ;D ;D

Reageer