Getuigenoproep aanrandingen

In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 december vond aan de Resedastraat een aanranding plaats. Een 19-jarige vrouw uit Zwolle was om ongeveer 02.27 uur aan de Resedastraat lichamelijk betast. In dezelfde nacht vond ook aan de Kempenaerware een aanranding plaats. Een 23-jarige vrouw uit Zwolle werd om ongeveer 03.05 uur betast en lastig gevallen door een man. De politie sluit niet uit dat het bij beide aanrandingen om een en dezelfde dader gaat. Het signalement van de dader(s) luidt: ongeveer 1.80 meter lang, 35 a 45 jaar, normaal tot slank postuur, donkerblond haar. De man was gekleed in een donkere leren jas.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrandingen. Heeft u wat gezien of gehoord rondom de genoemde tijdstippen of was u getuige van deze aanrandingen of beschikt u over andere informatie die tot de oplossing van een of beide zaken kan leiden?
Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Bij deze wil ik toch nog even aangeven, dat er ook vrouwen zijn die alleen over straat lopen om hun werk uit te voeren.
  Sinds je je auto nergens meer in de stad kan parkeren, betekend dat er soms ver gelopen moet worden, tot laat in de avond.

 2. ik ken werkgevers die de dames dan met een taxi naar huis laten gaan,maar deze zaken gebeuren vaker in slecht verlichte delen van woonwijken of paden volgens mij. Ook gezien de camera?s in de binnenstad. geen idee hoe je dit effectief zou kunnen bestrijden, het probleem verschuift zich alleen maar denk ik. Die viespeuken hebben soms het gore lef om gewoon aan te bellen.
  Ik hoop dat ze snel met een compositiefoto komen.

 3. @John, ik werk bij de thuiszorg en dan moet je continue over straat.
  Ik weet wel dat in sommige andere steden, daar gaan ze met z’n tweeën op pad.
  Maar dat kost veel te veel.
  Hier zou het gewoon zo moeten zijn dat je een parkeervergunning krijgt om de risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten.
  Vroeger hadden we dan ook een vergunning, maar dat werd te duur.
  Of je zou toestemming moeten hebben om de auto op de stoep te parkeren ’s avonds en ’s nachts.

  Ik heb nog wel geprobeerd d.m.v een gesprek met de wethouder vergunningen te krijgen, maar dat is niet gelukt.
  Mensen zijn zich niet genoeg bewust van de risico’s die wij lopen.

 4. @Gretha:
  Belachelijk dat jullie geen vrijwaring kunnen krijgen voor die situaties dat je in het donker naar gezinnen moet… We leven in een land waar je ’s avonds niet altijd meer veilig over straat kan, of je nou man of vrouw bent. Misschien dat er hier een politicus meeleest die er wat mee kan doen? We weten datze artikelen en brieven kunnen insturen, misschien lezen ze mee?
  Het idee van een soortgelijke ontheffing als voor een ambulance lijkt me op zijn minst terecht!

 5. @Arie: sluit me volledig bij je verhaal aan. @Gretha: alleen van hun werk ’s nachts over straat???????? Da’s nog de verantwoording van de werkgever ook. En die regelt geen vervoer??????? Met dat laatste: ver lopen naar parkeerplaatsen heb je zeker een punt. @John: INTERESSANT!

 6. @Marrianne: helemaal mee eens; gewoon iemand uit de politiek ter verantwoording roepen. Welke wethouder was dat bijvoorbeeld? Maak je maar geen zorgen Marrianne dit is al gelezen en let maar eens op welke vragen er straks komen en geheel in hun stijl hier ook worden afgedrukt. Prima hoor, maar of dat altijd uit betrokkenheid is? Volgens mij speelt het foute politieke spelletje ook weldegelijk mee. Zwolse politiek: communiceer eens open met je inwonders onder 4 ogen of 1:1 per mail. Dat is eerlijker in politiek opzicht. Heb zelf overigens 2x hele goede ervaringen met de PvdA gehad.

 7. Mensen alsjeblieft, dit zijn incidenten en hoe erg ook, ze gebeuren. (on)veiligheid is vrijwel geen issue in Zwolle (en de rest van nederland). Op een paar vechtpartijen van dronkenlappen na in het weekend gebeurt er hier heel af en toe wat. Iedereen kan zeer veilig over straat. Deze vrouwen waren het slachtoffer van, wat zal het zijn?, 1 op de 100.000 die het overkomt. In zon compacte stad meer camera’s dan jij en ik denken moet het pakken van de dader ook geen probleem zijn. Compositie tekening?

Reageer