Rechten studeren bij Windesheim

Windesheim mag de opleiding HBO – Rechten aanbieden. Gisteren ontving Windesheim toestemming van de Nederlands-Vlaams Accrediatieorganisatie (NVAO). De opleiding start in september 2008, als onderdeel van de School of Management & Law. Het Ministerie van Onderwijs geeft aan grote waarde te hechten aan het aanbieden van HBO – Rechten in de regio Zwolle.

HBO – Rechten is een vierjarige beroepsopleiding waarin studenten brede juridische kennis opdoen. Tijdens de major volgen ze vakken als ondernemingrecht, bestuursrecht, arbeidsrecht en strafrecht. In de minor kunnen studenten hun eigen voorkeuren verder uitdiepen of verbreden. Windesheim vroeg de accreditatie aan in antwoord op een groeiende behoefte aan juridische medewerkers op HBO-niveau in het regionale werkveld.

Kenmerkend voor de opleiding is dat de nadruk ligt op het toepassen van kennis in praktijksituaties, onder andere in casussen en tijdens stages. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van beroepsvaardigheden zoals dossieranalyse en schriftelijk rapporteren.

Studenten die de studie afronden, krijgen de titel ‘Bachelor of Law’. Afgestudeerden kunnen bijvoorbeeld werken als juridisch medewerker bij overheidsinstanties en verzekeringsagenten. Maar ze kunnen ook aan de slag als zelfstandig juridisch adviseur, als vergunningaanvrager in de bouwsector of als adviseur bij het Juridisch Loket of Rechtsbijstandverzekeraars.

Artikel delen:

Reageer