Brand aan de Melkmarkt - Foto: Pamela van der Zee
Foto: Pamela van der Zee

Brand aan de Melkmarkt

Zwolle – Zaterdag aan het einde van de middag is er brand aan de Melkmarkt uitgebroken in het Argentijnse restaurant Vaca Negra.

Een betrokkene verklaart tegenover Weblog Zwolle dat vlees op de grill vlam gevat heeft en dat dit de afzuiging ingetrokken is. Er zijn geen slachtoffers. De brandweer was zeer snel ter plaatse en is bezig met de bluswerkzaamheden. Het pand Van Vaca Negra is in verleden ook al eens door brand getroffen. Destijds heette het nog El Toro met een andere eigenaar dan van Vaca Negra.

Vanaf maandag is Vaca Negra te vinden aan de Ossenmarkt, totdat over ongeveer een maand het restaurant weer hoopt te kunnen openen aan de Melkmarkt.

https://twitter.com/AliedeVriezzz/status/931920084108529665
https://twitter.com/AliedeVriezzz/status/931913530957291520
https://twitter.com/CABenstein/status/931914328122544130
Foto's 3
Brand aan de Melkmarkt - Foto: Pamela van der Zee
Foto: Pamela van der Zee
Brand aan de Melkmarkt - Foto: Pamela van der Zee
Foto: Pamela van der Zee
Artikel delen:
Reacties 68
 1. 2x Brand bij de El Toro/Vaca Necro, daar zaten verschillende eigenaren op. Maar de huidige eigenaar had ook al een woningbrand 3 maanden terug.


  ⚠️ Meld

 2. “Een betrokkene verklaart tegenover Weblog Zwolle dat vlees op de grill vlam gevat heeft en dat dit de afzuiging ingetrokken is.”

  Weblog Zwolle heeft een nieuw uiterlijk! Nu de trollen onrust stokers en notoire zeurpieten nog vervangen.


  ⚠️ Meld

 3. Vlees dat spontaan vlam vat? Hmmm heel bijzonder. Wat voor vlees is dat dan ? De arbeidsinspectie dient maar snel een onderzoek te starten want dit is niet alleen gevaarlijk voor de medewerkers maar ook voor aanlendende panden en medewerkers.


  ⚠️ Meld

 4. @Kobus. wellicht voor jouw geheugen, hebben er tenminste 2 eigenaren en 5 jaar voor ons gezeten in het pand na de brand. restaurant Argentina is eerder geopend aldaar en daarna nog Chill&Grill. daarna hebben wij het van de verhuurder gehuurd in 2013. wij hebben niets met die eigenaren te maken.

  wel is het zo dat wij het interieur van Vengo (huidige Las Rosas) aan het rodetorenplein overgenomen hebben van de belastingdienst in 2009. dit was destijds van dezelfde eigenaar als El Toro. echter wij hebben nooit iets met deze personen van doen gehad.

  @Lex het vlees heet picanha, ofwel het staartstuk. dit staartstuk zit een laag vet omheen welke wij op de grill laten smelten. je kan het een beetje zien als een speklapje tijdens een BBQ daar kan door het smeltende vet ook vuur van afkomen. Dit doen we al 4 jaar en het kan domweg gebeuren…

  @bertK het afvoerkanaal was nieuw aangelegd in april 2017. volgens de clausule in de Polis van elke brandverzekering móeten de roosters elke maand gereinigd worden en het kanaal tenminste 1 maal per jaar. daar hebben we onderhoudscontracten voor. voor de duidelijkheid: is Vaca Negra is een zeer goed lopend restaurant en zou het wel erg dom zijn deze door brand stil te leggen…

  Bij ons thuis was het Blikseminslag, en kwamen de buurtbewoners er achter na een enorme knal tijdens het onweer in juli, terwijl wij in Zeeland zaten, niet echt iets om in scene te zetten. Het Rookkanaal op

  dank voor alle steunbetuigingen….


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.