FC Zwolle nieuwe koploper

FC Zwolle is de nieuwe koploper in deJupiler League. De ploeg van Jan Everse won vrijdag bij AGOVV (1-0) en heeft nu een punt voorsprong op RKC.

 

De in het bos verscholen stadion van AGOVV, leverde op deze koude en witte vrijdagavond bijna een  sprookjesachtige tafereel op. Echter sprookjesachtig was de wedstrijd niet, de ploeg van Everse had moeite om te scoren. In de eerste helft was er wel het veldoverwicht van FC Zwolle maar dat werd niet in doelpunten omgezet, de scherpte ontbrak zo tegen het einde van de eerste seizoenshelft.

De eerste en enige treffer van vrijdagavond kwam van de voet van Marcel Kleinzen, diep in de eerste helft scoorde hij uit een vrijebal waarbij niemand van AGOVV zat op te letten. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste,  AGOVV zette nog wel een klein offensief neer, wat in de ’87 bijna resulteerde in de gelijkmaker, maar keeper Boer deed wat het moest doen: de bal tegen houden. Met dit knappe resultaat over de eerste helft van de competitie kunnen de manschappen van Everse een rustige kerst onder de boom vieren en in Januari op trainingskamp gaan naar Mallorca.


Blijdschap bij de meegereisde supporters


Een goede kerst voor FC Zwolle

Meer foto’s bij ‘lees verder’

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Geweldig! Gelukkig duurt de winterstop niet zo heel erg lang dit jaar. Van mij mag overigens RKC wel winnen morgen want de Herbstmeister wordt in de eerste divisie nooit kampioen 😉

Reageer