VV Berkum
VV Berkum

Berkum afgetroefd door Eemdijk

Zwolle – Berkum is in eigen huis tegen Eemdijk met 0-4 onderuit gegaan, waarbij de Zwollenaren vooral in de eerste helft aan alle kanten voorbij werden gelopen. De ploeg bleek het gemis van een flink aantal basisspelers niet goed op te kunnen vangen en Eemdijk maakte daar gretig en efficiënt gebruik van. “Het was bij ons zwaar onder de maat, we gaven veel te veel ruimte weg,” vond Berkum-coach Arno Hoekstra. “In de eerste helft was het heel onsamenhangend en hielpen we elkaar niet. Daar heeft Eemdijk goed van geprofiteerd.” Zijn collega Patrick Loenen van Eemdijk zag dat zijn ploeg uitstekend met de kansen omging. “Wij hebben de geboden ruimte goed benut, we maakten het verschil in het eerste halfuur.”

Eemdijk kwam direct feller uit de startblokken. Na slordig balverlies bij de thuisclub moest de in deze competitie debuterende Berkum-keeper Huib Veurink al direct alle zeilen bijzetten om de bezoekers van een snelle voorsprong af te houden. Die viel vijf minuten later alsnog toen de snelle rechtsbuiten Deen van Embricqs uitbrak en hij de vrij voor het Berkum-doel staande Evert Brouwers op maat bediende: 0-1. Even daarna kwam Chris van der Meulen, na goed voorbereidend werk van Hoeseb Yakob en Björn Bakker, aan de andere kant net tekort om de gelijkmaker binnen te werken.

Na ruim een kwartier nam Eemdijk verder afstand. Uit een kort genomen corner kon Mauro Franken de 0-2 binnen koppen en daarmee was het leed voor de thuisclub nog lang niet geleden. Nadat een ziedend schot van Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg door doelman Gerben Ruizendaal van Eemdijk was gekeerd stond Maikel de Harder uit de direct daarop volgende counter op de goede plek om voor 0-3 te zorgen. Na rust kreeg Berkum met een offensieve wissel wat meer vat op het spel en invaller Johnsen Bacuna leek al snel dichtbij de aansluitingstreffer. Bij zijn inzet stond keeper Ruizenaar echter op de goede plek en ook Youp Kok wist de rebound niet te verzilveren. Berkum bleef aandringen en kreeg ook kansen maar kwam er niet meer door. Aan de andere kant bleef Eemdijk gevaarlijk met uitvallen, maar lange tijd hield keeper Veurink de schade beperkt. De Zwolse sluitpost moest in de 83e minuut alsnog capituleren, toen de bal uit een snelle counter via Argjend Selimi bij Maikel de Harder belandde, die met zijn tweede goal van de middag voor 0-4 zorgde. Ook daarna waren er nog kansen voor Berkum om de stand iets draaglijker te maken, maar zelfs dat zat er niet meer in.

Door deze thuisnederlaag, de eerste in de competitie sinds maart 2016 (!), is Berkum naar de vierde plek in de Hoofdklasse B gezakt. De Zwollenaren kregen een lesje in efficiëncy en staan weer met beide benen op de grond!

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Is de weg naar onderen ingeslagen bij de rabarberclub?
  Of lag het toch aan het weurtelsap,tja wie zal het zeggen.
  Niemand weet de oorzaak misschien wel de blaaskakerij van de afgelopen maanden dat kan ook nog.
  Vanmiddag maar naar de enige echte club van Zwolle, biertje erbij vette gehaktbal en hoppa daar gaan we.


  Maak melding

 2. ‘In een derby hoeft en behoort de trainer de spelers niet op scherp te zetten. Dat zullen Edwin van Nijen en Jan Locht dan ook niet hoeven te doen, de puntjes zullen door het duo wel op de ï gezet worden. Een overwinning tegen WVF betekent dat de aansluiting met de top in 2H behouden blijft en dat het goede gevoel van de start van het seizoen blijft.’

  De autheur was blijkbaar overtuigd van een overwinning maar wat betekent de 0-2 nederlaag nu voor het goede gevoel en goede start van de competitie?


  Maak melding

 3. Laten we nu even de aandacht op de gezondste club van Zwolle houden en niet de aandacht verleggen naar andere clubs uit Zwolle.
  Wat is er aan de hand in het tuindorp zijn het de zenuwen zijn het de massaal toegestroomde supporters of toch het veelbesproken Wooortelsap.Feit is wel dat men op dit moment naar onderen moet kijken en niet naar de 3 de divisie.Helaas maar waar.Misschien dat zwarte piet nog wat moois uit de zak kan toveren maar ik ben er bang voor.Winterwortel misschien? Daar zijn ze in ieder geval wel gek van in Berkum.


  Maak melding

 4. Knap de aandacht verlegd Nijntje.

  Even een vraagje? Waarom kijk jij, Nijntje, als hoogstspelende club nog altijd naar beneden. Jij mag best wel een beetje zekerder van je zaak zijn. Is dat nog altijd dat minderwaardigheidscomplex. Is therapie misschien wat?


  Maak melding

 5. Vanmiddag mooi naar de enigste en echte club van Zwolle.
  Ik heb niks met die kale kakclub uit Berkum.
  Mooi potbier buizen en het is uitverkocht.
  Is het bij weurtelsapvereniging Berkum wel eens uitverkocht?


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.