Kat beschoten in Zwolle Zuid - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Kat beschoten in Zwolle Zuid

Zwolle – Op dinsdag 14 november is er in Zwolle Zuid een kat beschoten met vermoedelijk een luchtbuks. De eigenaren van de kat melden ons dat hun kat omstreeks 21.00 uur die avond, met een bloedende voorpoot thuis kwam. Na een bezoek aan de dierenarts bleek dat de kogel haar schouderblad heeft verbrijzeld en verder haar lichaam is ingegaan en daar nog altijd in zit. Hoe laat en waar de kat is beschoten is niet bekend.
Mocht u in Zwolle zuid wonen, in de omgeving van de Mackayware en mogelijk een schot hebben gehoord of gezien dat er geschoten werd, dan horen wij dit graag.
Bron: Politie Zwolle

Artikel delen:
Foto 1
Reacties 16
 1. We leven in een rare wereld. Ik weet dat de herinnering een slechte graadmeter is, maar toch heb ik het idee dat de lontjes tegenwoordig een stuk korter zijn dan pak weg een dertig jaar gelden. Zeg maar vóór het Facebooktijdperk.

 2. Misselijk makend nieuws, hoe zwak en zielig kun je zijn.. ik hoop dat t bekend word gemaakt woon dichtbij zuid namelijk en de ken zwolle zuid erg goed…

 3. Je moet de kat ook niet op het spek binden door het arme beestje altijd te laten kakken in de net aangeharkte tuin van de buren. Vroeg of laat breekt dat arme beestje een keer op. Als je een huisdier, moet een ander daar geen last van hebben is mijn motto. Hebben de buren er wel last van, dan nemen ze maatregelen. Of dit dan de juiste maatregel is, weet ik echter niet.

 4. Ik bedoel. Nu heeft de kat pijn. Dan moet je hem goed raken als je zulke maatregelen neemt zoals de dader. Stinkende wonden maken zwakke heelmeesters of zoiets.

 5. Ochja, ik kan me wel voorstellen dat mensen drastische maatregelen nemen. Hondenstront en kattestront zie ik ook niet zo erg zitten. En katten doen ook nog eens nare dingen met vogels en 't kleine knaagdieren spul. Houd vooral van je kat, bedenk dat die mormels heeeel veel overlast veroorzaken, mocht je zo dom
  zijn ze niet gewoon binnenshuis te houden.

 6. Honden moeten aan de lijn, katten ook. Of maak een afgesloten plek/kooi in je tuin waar ze verblijven. Als een hondeneigenaar zijn hond los laat lopen, riskeert bij de bekeuring. Wordt hoog tijd dat ook voor katten gebeurt.
  Ik vind het erg dat die kat is beschoten. Aan de andere kant weet ik ook hoe erg het is als je volière wordt aangevallen en vogels worden gepakt (kopje schiet door gaas en wordt er dan afgebeten, zelf meegemaakt helaas)
  De eigenaar aanspreken heeft geen zin, de kat blijft steeds komen. Electradraden neerzetten of oid is een oplossing, maar moet ik nou werkelijk mijn tuin gaan beschermen (en me op kosten jagen) omdat anderen hun huisdieren los laten lopen?
  Als niks zin heeft, loop je kans dat mensen van radeloosheid hardere maatregelen gaan nemen. Niet goed, maar wanhoop doet veel met mensen.

 7. Freek , Hikje , Aboekaja , Jemig er maar vanuit gaan dat deze kat het heeft verdiend te beschoten te worden door dat er iets in jullie hoofd zit dat katten ten alle tijden overlast veroorzaken. Jullie zijn net zo ziek als de schutter. Iemand met duiven daarvan ga je toch ook niet deze beschieten terwijl die je auto onder schuiten je wakker houden door t geroekoe of wel dan. Misschien maar eens doen dan zijn er vaak toch genoeg eentje minder mist niemand.

 8. Wat een dierenbeul. De kat vangen daarna in een oude doos weg brengen naar de veluwe waar het mooi de ruimte heeft. Geen stront in de tuin, geen beschadigingen meer en je schrikt niet waneer er weer eens één voor de auto vliegt.

 9. Wat DefJam zegt. Er wordt een hoop door de vingers gezien tegenwoordig. Als je maar een boos mens bent kunt je op een hoop begrip rekenen (tenzij je zwart bent of moslim dan) maar op een kat schieten kan gewoon niet. Vangen en op de Veluwe loslaten ook niet trouwens. Dat dier heeft een baas dat hem mist, en verwilderde huiskatten zijn een plaag voor de natuur.

Reageer