Eerste lustrum “Zingen onder de Peperbus”

Zondagmiddag en -avond was de Rabozaal van Theater De Spiegel, met het sfeervolle decor, de lokatie waar het 1e lustrum werd gevierd van “Zingen onder de Peperbus”. Dit lustrum werd, zoals gezegd, gevierd met twee Volkskerstsamenzangdiensten voor iedereen.

Binnen het thema “Uit hetzelfde hout gesneden”, was een zeer afwisselend programma samengesteld, waarin de bezoeker ook een groot aandeel kreeg.

Voorganger was Ds Hans van Ark, predikant van de Hervormde Pauluskerk in Wezep. Hij was bijzonder verheugd over de grote belangstelling voor de (gratis) kaarten. Meer dan 2000 telefoontjes hadden de dames van de kaartreservering moeten afhandelen. Vandaar ook dat er twee uitvoeringen werden gegeven, waarvan de eerste zo wie zo totaal was “uitverkocht” en voor de tweede nog een zeer beperkt aantal kaarten aan de kassa was te verkrijgen.

Medewerking werd verleend door Meindert de Jong op een zeer geavanceerd digitaal orgel van het gerenomeerde merk Alhborn, Wilco Veldkamp, pianist, Carianne van der Brugge, violiste, het Koperensemble onder leiding van Arno Groeneveld en de prachtige tenor Reza Ranjazmay met pianobegeleiding van Jules Luisman. Daarnaast zongen de leden van het projectkoor “Zingen onder de Peperbus”, het Gemengd Koor Arioso uit Heerde en het Chr. Mannenkoor De Hanzezangers uit Zwolle, samen meer dan 200 leden en de vele bezoekers van deze Kerstsamenzang als één Groot Koor onder leiding van Jenny van Ark.

“Zingen onder de Peperbus”, zal de eerstvolgende keer weer op de basis, de Onze Lieve Vrouwe Basiliek aan de Ossemarkt in Zwolle worden gehouden en wel op 30 december a.s., een Oudjaarssamenzang met hte Interkerkelijk Koor To You uit Epe. Aanvang 16.30 uur.

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. nou inderdaad zeg, dat zijn prachtige foto’s!!
  wij vroegen ons gisteravond in de ‘nazit’ al af, wie toch die fotograaf geweest zou zijn
  dat geheim is nu ontsluierd: complimenten voor deze mooie pagina
  zelf kijken we met een heel goed gevoel terug op het hele gebeuren en hopen erop, dat we op zondag 21 december 2008 weer verder kunnen gaan
  iedereen hele fijne feestdagen toegewenst
  hans van ark

 2. Does anyone know how I can get in contact with the organist Meindert de Jong? I met him and his wife in Cadzand during this summer in a church service and would very much like to get in contact with them again.
  Thanks and greetings from Jette

Reageer