Camera’s A28 werken niet

Het duurt nog minstens drie maanden voor de camera’s op de A28 bij Zwolle werken. De apparatuur waarmee criminelen moeten worden opgespoord, is nog niet klaar. Dat zegt een woordvoerder van de politie maandag. De camera’s moeten kentekens van passerende auto’s registeren. Zo zou bijvoorbeeld kunnen worden gecontroleerd of een automobilist in een gestolen auto rijdt. Ook kan worden gecontroleerd op openstaande boetes. De beelden worden niet gebruikt om snelheidsovertreders te pakken. Ook dienen de camera’s niet om andere verkeersovertredingen tegen te gaan.

Een maand geleden liet de politie weten dat de camera’s die week geplaatst werden. Er werd echter niet gezegd of de camera’s het ook al meteen zouden doen. Dat blijkt nu niet het geval. De automatische kentekenplaatherkenning werd tot nu toe alleen via surveillanceauto’s ingezet. De camera’s werden in samenwerking met Rijkswaterstaat geplaatst in opdracht van het politiekorps IJsselland.

Bron: de Telegraaf  

Artikel delen:
Reacties 17
 1. De Nederlandse politie is er alleen maar op uit om zoveel mogelijk geld uit de zakken van het volk te kloppen.Camera”’s plaatsen om mensen met openstaande boetes te pakken.Wat een mentaliteit.
  Wat zijn dat toch voor een mensen die zich voor dat karretje van mafia Den Haag laten spannen?
  Pantoffel helden?Zijn het inderdaad verwende kereltjes?Of protentaten die thuis niets te vertellen hebben?Wie het weet mag het zeggen.Maar ik heb ze niet erg hoog en heb geen respect voor die stiekemers die verstopt staan achter een vrachtwagen of struikje om een bekeuring uit te kunnen schrijven aan iemand die door het rode licht rijdt.Op de Mimosa straat hoek Deventerstraatweg staat die motormuis regelmatig.Fietsers dus opgepast.
  Ideetje voor de politie zet daar ook een camera neer.Kan die motormuis zijn tijd besteden aan het echte politie werk.
  Mensen helpen bijvoorbeeld.

 2. Die “motor-muis” behoed mij als automobilist voor die idioten van fietsers die door rood over steken en zich voor mijn auto werpen.

  In mijn woordenboek is dat inderdaad “mensen helpen”

 3. @Tjalling: volledig mee eens. Dan het genoegen dat ze zo vaak scheppen in mensen een k*t dag bezorgen. Tuurlijk moeten regels worden nageleefd. Maar op bovenbeschreven manier…….Haal het geld wat je nodig hebt maar doordeweeks en in het weekend als de sportkantines sluiten! Zoveel kl**tzakken duiken dan na weer ik veel hoeveel alcohol weer achter het stuur. NOG STEEDS. Makkelijk vangen bijv. op 1 zaterdag; hoef je een maand geen stiekumme h*fter meer te spelen.

 4. Ik denk dat het huftertje op de fiets zit. Zodra hij/zij een agent ziet worden de regeltjes keurig nageleefd. Geen agent in zicht schijnt opeens alles te mogen. Denken jullie dat mijn bumper van schuimrubber is ofzo.

 5. Op elke fiets zit zeker geen hufter. Maar ze mogen zich vaak wel wat minder roeleloos gedragen, zeker nu de automobilist in een aanrijding met een fietser altijd schuldig is. Maar een automobilist mag vaak ook wel met meer respect voor overige weggebruikers door het verkeer gaan. Lees hier maar eens regelmatig. Mijn punt over veel meer en scherpere controle op rijden met drank op, vooral auto’s vind je niet? Kan me net als Tjanlling niet aan de indruk onttrekken dat de scoringsdrift en (mijn woorden) het genoegen hoog is bij de zakkenkloppers! Gedraag je maar eens meer als hulp van de bevolking……dat is namelijk jullie hoofdtaak.
  Beetje cowboytje spelen wil iedereen wel, maar ik weet wel: als ze zo doorgaan jagen ze menigeen tegen zich in het harnas. De verkeers- en parkeerpolitie. Kijk eens hier Frankie Bootsman het vroeger oploste en de wijkagenten van vroeger maar ook nog van vandaag. Heb voor de 3 die ik ken diep respect!

 6. lekker aan het stoken joppie?

  hoeveel ‘hufters’ geven in de auto geen richting aan dan? (het schijnt dat daar in princiepe ook een boete van 75 euro op staat… misschien moet de motormuis maar eens bij een rotonda gaan staan).

 7. Jopie,als jij een goed chauffeur bent dan rij je echt geen fietser over hoop die door het rode licht rijdt hoor.Zeker niet op dat kruispunt.Maar ja sommigen auto rijders hebben een waas voor de kop en die zullen nooit iemand voor laten gaan als zij in hun “recht” staan.En inplaats van even af te remmen juist een beetje gas gaan geven.
  Kijk dat zijn in mijn ogen nu de hufters.
  Een fietser kan op die plaats echt zelf wel goed inschatten of hij de weg daar over kan steken.Die lichten zijn nergens voor nodig daar!
  Je zou dan op iedere hoek in Zwolle wel een verkeerslicht kunnen plaatsen.
  De politie is je beste vriend zeiden ze vroeger.Helaas door de graaicultuur van Den Haag (tien miljoen boetes het afgelopen jaar) zijn ze nu gedradeerd tot ordinaire geldkloppers.
  Maarja die 30% salaris verhoging die het kabinet zich zelf heeft toegedacht het komende jaar moet toch ergens vandaan komen toch?Oja, toevallig Peter R.de Vries gezien afgelopen zondag?
  Had je kunnen zien hoe de politie en de hoge pieten de verkeers regels aan de laars lappen.Maar de moter-muis zelf ook de verkeersregels aan zijn laars lappend deed net of zijn neus bloede.

 8. Heerlijk, even van je af schrijven zo na de kerst. Het is de schuld van Den Haag, huftertjes op fietsen en in auto’s maar zeker noooooit van jezelf natuurlijk hahaha. Ach ja, laat ze die camera’s maar aanzetten, ik heb niets te vrezen (en de grote criminelen ook niet, die hebben geld zat)

 9. zwart-wit???

  meer dan 20 camera’s in de Jumbo….

  ik voel me niet welkom, maar ik moet toch boodschappen doen.
  ik word in de gaten gehouden als was ik een dief!

  in het verleden was je onschuldig tot het tegendeel bewezen was, dat is langzaam maar zeker andersom: je bent schuldig zolang je het tegendeel niet bewezen hebt.

  vergis je niet, maar dit is regelrechte aantasting van verworven vrijheid en waardigheid.

 10. Camera’s bij oa de Jumbo vind ik zo gek nog niet. Daar werd al 10-tallen jaren (nog toen ik er vakken vulde) gestolen als raven. Wat voor maatregelen zou je dan moeten treffen; meer preventief fouilleren…..

 11. Ik heb niet direct een oplossing klaar… maar wat ik onder de aandacht wil brengen is dat we niet collectief onze vrijheid op moeten willen geven omdat er een verwaarloosbaar percentage radbrakers onder ons is.

  om weer even on-topic te reageren:
  als de kentekens al bekend zijn van de automobilisten met een achterstand in betaling van hun boetes, dan weet je ook waar deze mensen wonen. Ga er gewoon langs met een deurwaarder.

 12. @Jasper,
  Het laatste commentaar heb jij nou weer gelijk aan. Toch blijf ik er bij dat als je niets te verbergen hebt, je ook niet bang hoeft te zijn van die camera’s. Ik heb geen boetes open staan (geloof ik) en heb mijn wegenbelasting netjes betaald. Wat kan het mij nou schelen als een computer mijn kenteken leest.

 13. Daar ben ik het mee eens, was vanmiddag bij de Jumbo en heb er niet op gelet trouwens, wel op het publiek. Dat is nog eens een doorsnede van de samenleving!

Reageer