IJsbeeldenfestival tijdens donkere dagen in Zwolle - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

IJsbeeldenfestival tijdens donkere dagen in Zwolle

Zwolle – Van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018 is het grootste ijssculpturen festival van Europa te bekijken in een 1.500 m² grote vrieshal in de IJsselhallen in Zwolle. Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar luidt: Wereldberoemde verhalen. De beste ijs-kunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.500 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee creëren ze betoverende themawerelden en meer dan 100 ijssculpturen tot wel 6 meter hoog.

Er is ook een uitgebreid horecaterras waar je kunt genieten van winterse hapjes en drankjes. En tijdens de Kerst- en voorjaarsvakantie zijn er diverse (kermis)attracties kunnen kinderen deelnemen aan een workshop ijscarven. Het Nederlands IJsbeelden Festival vindt plaats bij de IJsselhallen in Zwolle (Rieteweg 4). Het evenement is dus makkelijk bereikbaar met auto en met openbaar vervoer. Openingstijden: alle dagen van 10.00 – 17.00 uur.

We hebben op onze Facebook een speciale actie. Met wie wil jij graag naar het IJsbeeldenfestival toe?

Artikel delen:
Reacties 1015
 1. Robin Groenhorst Mylène Reiman-van Campen Richard Reiman wil ik graag meenemen. Ik ben een Zwollenaar maar woon inmiddels al 7 jaar niet meer in Zwolle. Ik ben nog nooit naar het ijsbeeldenfestival geweest maar het lijkt me super mooi! Ons zoontje van 3 maanden is ook gek op mooie lichtjes

 2. Heel graag ga ik met mijn schoonzus en dan kan ik meteen mijn lieve tante Ria die in Zwolle woont bezoeken want die heb ik al een tijdje niet gezien en heb dan twee vliegen in een klap

 3. Dat zal leuk zijn Met pa van 81 jaar en met mijn zus en haar man
  Gewoon omdat het nu nog kan
  Nog nooit geweest het lijkt me fantastische om te zien☺

  1. Haha….das lief….i likey….ik hoop dat jij of maybe ik de kaarten win…dat zou een leuk sinter/kerst kado zijn. ..dus…fff…wachten. ….ijsselhallen! Hihi

 4. Superleuk om samen met mijn Facebookloze man Frank naartoe te gaan! Ik ben er nog nooit geweest. Ik ben geboren in Zwolle maar woon inmiddels bijna 25 jaar in Zevenaar.
  Dat kunnen we dan mooi combineren met een bezoekje aan mijn familie.

 5. graag…wij stonden er vorig jaar met ontzettend veel zin maar helaas was de wachttijd toen een 3 uur en zijn we teruggekeerd met onze kinderen. Zou met deze kaartjes graag en herkansing willen…dan vertrekken wij extra vroeg van huis

  1. Ik hoop ook dat Erik & Inge winnen. Iets met kerstgedachte enzo! En hopla een prima reden!

   En omdat ik weet dat Inge stiekem een beetje treurig wordt als ik moet huilen 😇🤣

 6. Superleuk om met manlief Marc Hultink en de kids Mitchell Hultink en Kevin Hultink heen te gaan zijn elk jaar geweest in Zwolle , top dat het weer in onze mooie stad is

 7. Samen met mijn Facebook-loze man en kids! 30 januari 2009 onze trouwfoto’s gemaakt bij het IJsbeeldenfestival. Hoe mooi onze kids dat nu ook te kunnen laten zien!

 8. Ik wil heel erg graag met m’n dochtertje Annie Roossien samen gaan! Ik heb alle edities met haar meegemaakt totdat ze vorig jaar besloten om naar Amsterdam te gaan. Nu ze weer terug zijn wil ik hoe dan ook weer gaan. M’n dochter is 7 en vind de ijsbeelden echt geweldig. In combinatie met t treintje wat gaat rijden zou het echt een geweldig uitstapje worden!

 9. Dmitri van Goor Wim Rensen Ilse Elisa Rensen Quoc Viet Trang Ronald Hoiting Sabine Straus Sander Hoiting en Byanca natuurlijk… misschien leuk om de 29e naar toe te gaan? Gevolgd door een rondje schaatsen op de schaatsbaan? 2 gratis kaarten zouden dan natuurlijk érg goed van pas komen..

 10. Lieve Astrid Nijdam, ik zou hier erg graag met jou naartoe willen gaan mochten wij de gelukkigen worden! Dankjewel voor al je steun dit jaar <3

 11. Heel graag samen met Rick! In de kerstvakantie komt onze vriendin uit Engeland over en we, zouden het supertof vinden als wij haar hier mee naar toe zouden kunnen nemen als verrassing!

 12. Met Yana Yana. Op 12 december wonen we een jaar samen, dat is de datum waarop ze in Nederland arriveerde. Het thema dit jaar weet ik zeker van dat ze het leuk zal vinden. Dus het zou een leuk uitje zijn voor ons met een goede reden.

 13. Graag!! Ik ga er altijd samen met mijn zoon heen.. Vorig jaar gemist omdat het verhuisd was naar Amsterdam, dus nu in Zwolle weer graag van de partij.

 14. Wij komen helemaal uit Zuid-Afrika terug naar Zwolle voor de feestdagen. Aranka en ik hadden zelfs al afgesproken om samen met mijn kindjes te gaan

 15. Graag met berend van ginkel,elk jaar willen wij erheen gaan. Maar eigenlijk komt er nooit iets van. Als je kaarten wint dan ga je gewoon. Ben wel heel nieuwschierig erna.

 16. Met Tamara van den Belt. Samen nog nooit in echt gezien. Lijkt mij een mooi cadeautje voor ons bij den. In Zwolle nog wel, vlak bij. Samen met de trein, maken we er een gezellige dag van.

 17. Ik zou graag met mijn liefje Joeri Kuipers willen gaan ! We hebben net een hele stressvolle periode achter de rug en zo iets leuks zou ons goed doen!!

 18. Heel graag wil ik met mijn vriend Niels van Gilst en zijn zoontje Cas hiermee. Zij zijn onlangs hier komen wonen naar een pittige verbouwing en zou een fantastisch uitje zijn met zijn drieën! Even samen ontspannen en onze ogen uitkijken naar al dat moois

 19. Jaaaaa! Heel graag, Donna Meijerink-Geertsma! Vinz vond het toen al fantastisch, laat staan nu hij inmiddels 2 is! Naud vindt het ongetwijfeld ook super met al die mooie vormen en kleuren!