Echtpaar Boran-Coskun 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Boran – Coskun zijn op zaterdag 25 november 60 jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar donderdag een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren.

De heer Dursun Boran is geboren op 3 januari 1941 in Kayseri en mevrouw Zekiye Boran – Coskun is geboren op 18 september 1943 in Kayseri.

De heer Boran kwam regelmatig in het dorp waar mevrouw Boran – Coskun woonde. De moeder van de heer Boran kwam mevrouw Boran – Coskun tegen en vond haar een geschikte partner voor haar zoon om mee te trouwen. Ze heeft vervolgens toestemming gevraagd aan de oudste zus van mevrouw omdat haar ouders allebei al waren overleden.

Op 25 november 1957 is het echtpaar getrouwd en ze hebben samen 6 kinderen gekregen waaronder 3 zoons en 3 dochters. De kinderen zijn allemaal getrouwd en ze hebben nu 13 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

In februari 1969 is meneer Boran naar Nederland gekomen om te werken. Hij is begonnen bij de Spanjaard fabriek in Borne. In 1971 is hij naar Zwolle verhuisd en is gaan werken bij de Aluminium fabriek in Vaassen. Daarna heeft hij nog bij WEZO gewerkt om vervolgens met pensioen te gaan.

Op 1 april 2013 heeft meneer Boran een ernstig ongeluk gehad en heeft 40 dagen in coma gelegen. Na een lange behandeling in het ziekenhuis is hij in het verpleeghuis Zandhove geplaatst. Daar is hij tot 15 augustus 2015 gebleven om te herstellen. De kinderen hebben mevrouw Boran – Coskun in die tijd elke dag naar het verpleeghuis gebracht zodat zij bij haar man kon zijn. Gelukkig gaat het tot nu toe goed.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Echtpaar Boran-Coskun 60 jaar getrouwd”

Reacties zijn gesloten.