KCO Cultuursalon over Adam

Kunst & Cultuur Overijssel organiseert zondag 19 november vanaf 14.00 uur in de KCO Cultuursalon een onderhoudend en informatief tweegesprek over kunst en openbare ruimte.

 

In opdracht van de gemeente Zwolle heeft Arnoud Holleman een geluidskunstwerk gemaakt bij het beeld van Adam op het Grote Kerkplein. Het bronzen naakt heeft sinds kort een eigen telefoonnummer , 0900 4004242. Wie het nummer belt krijgt Adam persoonlijk aan de lijn.Wat verwachten we van kunst en openbare ruimte? Wat zien we als we kijken naar de Adam van Rodin? In een tweegesprek tussen de schrijver en kunstcriticus/historicus Cornel Bierens en beeldend kunstenaar Arnoud Holleman komen deze en aanverwante vragen aan bod

  

De combinatie van het nieuwe geluidskunstwerk van Holleman en de bestaande sculptuur van Rodin brengt twee opvattingen over kunst en openbare ruimte bij elkaar. Adam geeft in een subjectieve monoloog van ongeveer 7 minuten in het kort zijn geschiedenis weer. Hij verhaalt over zijn ontstaan in 1881 en hoe hij op het Grote Kerkplein is terechtgekomen. Daarbij stuurt hij tegelijk het kijken naar een autonoom sculptuur aan.

 

U bent van harte welkom op zondag 19 november vanaf 14.00 uur

in de KCO Cultuursalon.

Neem uw mobiele telefoon mee!

 

Kunst & Cultuur Overijssel

Kamperstraat 11-13

8011 LJ Zwolle

Artikel delen: