Victor Veilig tegen snelheidsduivels

De Zwolse wijk Stadshagen krijgt een nieuw wapen in de strijd tegen hardrijders.

Het is een pop langs de weg die automobilisten er op wijst dat er kinderen spelen. De pop heet “Victor Veilig”. Afgelopen zomer is er op de Zomertalinghof een succesvolle proef met de pop gehouden. “Victor Veilig” zit vast aan de straat met een cijferslot.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Hij zal nog geplaatst moeten worden denk ik.
  Zodra ik hem een keer tegen kom dan zal ik er een foto van maken.

  Of iemand anders 🙂

  Nou heb een foto gevonden op internet. Geplaatst…

 2. Je krijgt vanzelf nog meer “hardrijders” als je de snelheid gaat verlagen naar 30km/h, zoals men wil met de Werkerlaan en Frankhuizerallee.

  Overigens heb ik niet het idee dat er echt asociaal hard wordt gereden in onze wijk.

 3. @ Bennie: huizen zat te koop in de rest van Zwolle, of in partnerstad Kampen. Vermaak me hier uitstekend overigens. Anders fiets je toch ff in een paar minuten naar de kroeg van Paolo Haarman “Het Plein”. Het wordt wél tijd dat hier zoiets komt.

 4. @Chris:
  Sterker nog: ik heb gisteravond rond 21:00 uur in de auto vanaf de Mastenbroekerallee/-brug gereden achter een auto die bijna constant te zacht reed (30/40 km/h waar je 50 mag en 20 km/h waar je 30 mag), dus te langzaam kan hier ook! >:(
  Moet iedereen natuurlijk zelf weten (los van hinderen van overig verkeer), maar als je dan ook nog niet weet waar je richtingaanwijzer zit, maak je jezelf wel erg opvallend… Zaten ook een stel vage types in de auto.

Reageer