Humberto Tan exposeert in de Fundatie - Foto: Humberto Tan
Foto: Humberto Tan

Humberto Tan exposeert in de Fundatie

Zwolle – Humberto Tan bezocht afgelopen zomer als ambassadeur van het Rode Kruis vluchtelingenkampen in Bangladesh. Zijn foto’s vertellen het verhaal van onderdrukking, vervolging, lijden en veerkracht. In de fototentoonstelling Poor but Proud zijn van 1 december 2017 t/m 11 februari 2018 veertig foto’s te zien in het Academiehuis en de Fundatie in Zwolle.

Al meer dan 15 jaar is Humberto Tan (1965) ambassadeur van het Rode Kruis. Hij reist regelmatig naar plaatsen waar het Rode Kruis menselijk leed probeert te verzachten. Afgelopen zomer was hij in Bangladesh, waar veel vluchtelingen uit Myanmar een goed heenkomen hebben gezocht in de kampen Kutupalong en Balukhali. Hij sprak met mensen en legde hun leven vast met de camera.

Humberto Tan noemt zich fotograaf, na het winnen van de RTL fotografiewedstrijd “Het Perfecte Plaatje” vorig jaar. Hij fotografeerde daarvoor al decennialang. In de tentoonstelling zien we tegelijkertijd het sociale engagement en het creatieve oog van Humberto Tan. Hij slaagt erin om het vertrouwen van de geportretteerden te winnen en ze vast te leggen, enerzijds in hun ellende, maar anderzijds ook in hun volle krachtige humaniteit.

De samenstelling van de tentoonstelling is gedaan door Humberto Tan en Ralph Keuning (Museum de Fundatie). Er worden 36 groot formaat foto’s (100 x 150 cm) getoond in het Academiehuis in Zwolle, ook wel bekend als de Grote Kerk. Vier foto’s gaan in de Fundatie Zwolle een dialoog aan met de collectie van Museum de Fundatie.

Museum de Fundatie organiseert de compacte tentoonstellingen van hoog niveau buiten zijn twee locaties onder de naam FUNDATIEfusions.

Tentoonstelling: Humberto Tan – Poor but Proud

Datum: 1 december 2017 t/m 11 februari 2018

Locaties: Academiehuis, Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle

www.academiehuis.nl, (038) 421 25 12

Dinsdag t/m zaterdag 11-16 uur, zondag 13-16 uur

(m.u.v. 24-12 en 31-12), entree € 5 (waarvan € 1 voor Rode Kruis)

Museum de Fundatie, Blijmarkt 20, 8011 NE Zwolle

www.museumdefundatie.nl, 0572-388188

Dinsdag t/m zondag 11-17 uur, reguliere toegangsprijs museum

Foto's 3
Humberto Tan exposeert in de Fundatie - Foto: Humberto Tan
Foto: Humberto Tan
Humberto Tan exposeert in de Fundatie - Foto: Humberto Tan
Foto: Humberto Tan
Artikel delen: