Handhaven parkeerverbod berm Industrieweg Holtenbroek

Handhaven parkeerverbod berm Industrieweg Holtenbroek

Zwolle –  Handhavers van de gemeente Zwolle voeren extra controles uit op foutparkeren in de berm langs de Industrieweg in Holtenbroek. Voor deze staat geldt al jaren een parkeerverbod. De afgelopen tijd werd er steeds vaker in de berm geparkeerd doordat er niet voldoende parkeerruimte bij Deltion College was.

Tot begin november 2017 heeft de gemeente de situatie van bermparkeren gedoogd. Na vele klachten heeft Deltion College een deel van het Triferto-terrein gehuurd en parkeergelegenheid voor 200 auto’s gecreëerd. Met deze uitbreiding is de gemeente overgegaan tot handhaving. Voorafgaand aan de handhaving zijn bermparkeerders twee weken lang gewaarschuwd en verwezen naar de nieuwe parkeergelegenheid.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Deltion is toch MBO? In mijn tijd hadden de meesten het MBO al verlaten voordat ze voor het rijexamen opmochten. Alleen auto's van docenten, geen parkeerproblemen.

 2. De infrastructuur en parkeergelegenheid is sinds de komt van Deltion niet erg meegegroeid.
  Dat in combinatie met de Zwartewaterbrug en een overkill aan stoplichten, maakt de situatie niet echt beter.
  Daar mag nog wel eens flink over geboomd worden.

 3. Dan mag de gemeente ook weleens op zichzelf handhaven. Degenen die daar zijn begonnen met parkeren terwijl het niet mocht zijn ze zelf. Groenonderhoud en weet weet ik wat voor functie ze hadden die daar steeds tussen de bomen parkeerden ipv 2 meter verder op de parkeerplaats. Luie draken. Fout voorbeeld doet fout volgen. Plant er paaltjes en het kan niet meer. Valt er ook niets te handhaven.

 4. Bijna allemaal BBL-ers die er parkeren en de straat loopt niet dood voor auto's en het is er super druk met fietsers. Dus goede zaak van de gemeente!

 5. Oké duidelijk, toen was het 2x blijven zitten moest je van school. Vraag me wel af wat de waarde dan nog is van zo'n papiertje, wanneer je 10 jaar doet over een traject wat normaal 4 jaar duurt.

 6. Ja, klopt. Tussen het water en het Deltion. Opleidingen niveau 3 en 4 duren drie jaar op een uitzondering na. Dus studenten zitten max. zes jaar op school. BBL-ers moeten meestal in één keer halen om zo bij een werkgever te mogen blijven.

 7. Handhaven parkeerverbod in de berm? Een parkeerverbod geldt alleen voor de rijbaan en niet voor de berm. De gemeente heeft niets te gedogen, het is gewoon toegestaan.

Reageer