Schietpartij in Sassenstraat; verdachte aangehouden

Donderdag 27 december even na 04.00 uur vond er een schietpartij plaats in de Sassenstraat. De politie kreeg de melding dat er was geschoten en dat het slachtoffer op de fiets was vertrokken naar het ziekenhuis. Deze 31-jarige Zwollenaar werd aangetroffen bij de Sassenpoort met verwondingen aan zijn schouder en gezicht. Hij is in stabiele toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Al snel bleek dat de schutter een man uit Kampen was. Hierop werd direct op de kruising Voorsterweg/Klipperweg een controle gestart naar alle voertuigen die richting Kampen reden. Al snel werd in een taxi een 27-jarige man uit Kampen aangetroffen die aan het signalement voldeed. Bij controle bleek achter de passagiersstoel van de taxi een vuurwapen te liggen. De man is aangehouden. Tijdens verhoor bekende hij te hebben geschoten. De aanleiding voor de schietpartij ligt in de drugssfeer.

Ten tijde van het incident waren in de Sassenstraat enkele tientallen
personen aanwezig. Met slechts enkelen daarvan heeft de politie
gesproken. Graag willen we in contact komen met personen die we nog niet hebben gesproken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de
recherche in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844.

<?xml:namespace prefix = o />

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Is dat zo’n puinzooi daar? Ik dacht dat het gewoon een Ierse pub was. Is er wel een fatsoenlijke Ierse pub in Zwolle? Over het algemeen wel gezellig

 2. Idd Irish Inn. Wat is dat een ongure tent zeg. Ben r n paar dagen geleden met n paar vrienden geweest. Voelde me r totaal niet op mijn gemak daar. Ga er nooit meer naartoe. Heb zelden zo’n slecht gevoel gehad tijdens en na een kroegbezoek

 3. ??? De Irish Inn? Ben d’r al lang niet meer geweest, maar ik kan me niet herinneren dat het daar zo’n zooitje was.

  The times they are changin’. :-

 4. dealers en pooiers(blank zwart en aziatisch mocht plantje daarop doelen)…en helaas is dat niet overdreven. Verder is de muziek en ambiance van de kroeg zelf wel erg leuk, jammer dat er een steeds groter wordende groep is die dat verpest. Ben benieuwd wanneer ik die tent definitief gedag zeg 🙁 Als ik naar de wc ga vind ik t toch vreemd als iemand zonder enige gene een lijntje coke wegsnuift op de wasbak. Tjsa, ieder zn ding maar doe dat ff stiekem joh. En ruzie + vechtpartij is ook standaard, alhoewel dat bij meer kroegen zo is natuurlijk. Je kan er wel lekker tot 5 uur chillen op zondag als de rest van de stad in diepe slaap verkeerd. Gemengd gevoel bij die tent, ene kant een van mn favoriete stekkies, andere kant heb ik altijd al gedacht dat t er een keer helemaal fout zou gaan. Waarschijnlijk is dat nu het geval geweest.

 5. Voordat ik weer heel links over me heen krijg,zou ik zeggen ga er zelf eens een kijkje nemen.En dat er lijnen worden getrokken in het openbaar maakt me nog niks uit,gebeurd in elke horeca gelegenheid,maar dat er vaak ruzie is,is voor mij een reden dat ik er niet kom.Dit alles wil nog niet zeggen dat dader en slachtoffer bezoekers waren. Maar kan het me wel heel goed voorstellen.

 6. … : zwolnja
  dealers en pooiers(blank zwart en aziatisch mocht plantje daarop doelen)…

  Als je goed kijkt zie je dat ik helemaal nergens op doel. Ik vroeg me gewoon serieus af wat voor volk er dan komt. Ik wil hier geen flame topic van maken, maar dat wilde ik wel even recht zetten.
  Ik woon pas een paar maanden in Zwolle en daarom vraag ik me dit soort dingen nog af; ik ben er immers zelf nog nooit geweest.

 7. Als jullie goed lezen, staat er dat het in de straat is gebeurd om 4:00 uur. Volgens mij zijn de pubs dan toch dicht of niet?
  Voor er hier allemaal wilde verhalen gaan komen over dat het in de pub is gebeurd, terwijl dat er niet staat…

 8. Hoe bedoel je Dick? Mijn indruk van Zwolle is bijzonder goed moet ik zeggen!
  Op dit Weblog lijken mensen er soms wel wat erg happig op iemand anders te kunnen “pakken”. Op zich vind ik het prima dat er een discussie over meningen ontstaat. Ik wil alleen even voorkomen dat een vraag van mij verdraaid wordt tot een mening.

 9. Misschien had ik mijn vorige post van nog wat smileys moeten voorzien 🙂
  Ik bedoel het namelijk allemaal bijzonder goed. Het is op zich zo zinloos om hier hevige discussies te voeren. 😀 Zeker in deze tijd van het jaar.

 10. Marianne, niemand zegt dat het in de Pub is gebeurt. En de Irish Inn is wel vaker tot zo laat open in tegenstelling tot andere cafe’s. In combinatie met het nogal bedenkelijke volk wat er rondhangt en eerdere gebeurtenissen is de optelsom snel gemaakt.

 11. Dank u! Dank u!

  Overigens is me iets heel positief opgevallen in Zwolle. Ik ben Limburger (Noord-Limburg), heb een paar jaar in Maastricht gewoond en zelfs een paar jaar in Groningen gewoond. Nu is het me hier in Zwolle al een aantal keer (loopt tegen de tien) overkomen, dat iemand me spontaan aansprak en bijzonder positief benaderde. De conclusie die de Zwollenaren zelf dan trokken was bijzonder:”Je zult als Limburger wel moeten wennen aan dat stugge in Zwolle of niet?” Nou, ik kan je vertellen: het is helemaal niet wennen! Over het algemeen zijn mensen juist niet stug en ERG vriendelijk!

 12. Die schietende snuiter was dan ook een Kampenaar. 😉 Mooie analyse Plantje, hoop dat het ook zo is. Ik vind het wel mooi als mensen open en spontaan tegen elkaar zijn.

 13. Haha! Een collega van me komt ook uit Kampen. Ik WIST wel dat er iets mis was! 8)
  (GRAPJE!GRAPJE!GRAPJE!GRAPJE! Voordat ik het zometeen helemaal over me heen krijg ;))

 14. Noord Limburg- Groningen- Zwolle…..haha plantje, de weegschaal schiet eerst naar de andere kant van NL door, om balans te vinden in het midden 😉 Welkom!!!!

 15. En dat is ook precies de reden. Mijn vriendin komt namelijk uut Grunn. Dus hebben we het een beetje er tussenin gezocht. Ook nog een tijdje in Oosterbeek bij Arnhem gezeten, maar daar wilde dit plantje niet echt gedijen 🙂
  Zwolle is inderdaad in het midden. Volgens mij heeft het daarom ook potentie om het noorden en het zuiden aan elkaar te plakken.

Reageer