Zwolse oliebollen beste van Overijssel

In de jaarlijkse oliebollentest van het AD is de Zwolse gebakkraam Visscher uit Zwolle als beste oliebollenbakker van Overijssel uit de test gekomen. Mevr. A Visscher is niet echt onder de indruk van de uitslag, blij is ze natuurlijk wel. ‘Het is een moment opname, ik vind het belangrijker om constant goede oliebollen voor mijn klanten te bakken.’ ‘ Ik zorg altijd voor schoon vet, dat is erg belangrijk om een oliebol op de juiste smaak te krijgen’


A.Visscher met haar zoon en de beste oliebollen van Overijssel

In een door AD top 100 samengestelde lijst van oliebollenbakkers in Nederland eindigde de Zwolse gebakkraam met het rapportcijfer 6, op een 41e plek. ‘Weer zo’n oliebol waar je eigenlijk niemand een plezier mee doet, maar die tenminste geen afwijkende smaken vertoont, en dat is toch mooi meegenomen.’ Luidde het juryrapport volgens AD. 11 oliebollen voor 7€ kunnen gekocht worden in het Winkelcentrum van Stadshagen. Naast Stadshagen staat het familiebedrijf ook in de AA-landen en aan de Dijkstraat. Meer info over de test hier.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. damn die opmerking ook.

  Bah laat die AD likkers eens lekker zelf oliebollen bakken. Dat ga ik overmorgen ook weer doen. Dan zijn er 3 pakken oliebollenmix door gegaan en smaken PRIMA.

  Ik zeg nog steeds eigen gemaakte oliebollen smaken altijd lekkerder. ;D ;D ;D

 2. Vreemde verkiezing. Een 41 plek is niet echt iets om trots op te zijn lijkt me. Hoeveel oliebollenverkopers in Overijssel zijn er eigenlijk gecontroleerd?

 3. Typisch zo’n nutteloze verkiezing…
  Nog even en we krijgen een GHB test in het AD.
  “Ja die van Berry uit Rotterdam werkt het best, maar het blijft smakeloos”

 4. Die testen van het AD slaan nergens op.Een stelletje oude mannetjes met een kustgebit die wel even zullen keuren hoe een bol smaakt.Dan er bij als ze testen moeten ze het goed doen.Dus minimaal 3 keer in een week bij de zelfde kraam en daar het gemiddelde van.De ene keer is een olie bol nu eenmaal beter dan de andere keer,Net zo als die haring test van het AD.Slaat ook helemaal nergens op.
  Trouwens 11 oliebollen voor 7 euro??Wat een geld voor een paar meelballen die per stuk aan grondstof niet meer kosten dan 7 cent.
  Ik bak ze wel weer net als alle voorgaande jaren zelf .
  ;D

 5. Momentopname of niet, ik loop bijna elke dag langs deze kraam en ik vind ze er nooit lekker uitzien… Ook kijken de verkopers elke keer zuurder, lijkt het wel.

  Dit jaar ga ik eens appelflappen (met gat dus) proberen te bakken. Misschien koop ik dan volgend jaar wel appelflappen (beignets dan, want appelflappen lijken wel nergens te krijgen te zijn) bij deze bakker ;D Bij gebrek aan beter zullen we maar zeggen hahaha.

 6. @yoz

  Koop ene pak koopmans oliebollen mix. Pleur er halve liter lauw water bij. Maak een mooie gladde deeg.
  Eventueel krenten of rozijnen of sucade toevoegen.
  Dan MINIMAAL 45 minuten laten rijzen.

  Eventueel is water door bier te vervangen 🙂
  Dan olie goed heet maken 190 graden ongeveer en dan lekker goud bruin bakken 🙂
  Ongeveer 6 minuten

 7. Bier in plaats van water? Een nieuw gezichtspunt. Ga ik proberen!

  De verkiezing stelt inderdaad niets voor. Deze tent is de enige van Zwolle die door het AD gekeurd is. De dichtstbijzijnde die beter zou zijn was een in Epe.

 8. wat me dit jaar wel erg opvalt dat in de stad vol staat van dat soort kramen je wordt letterlijk mee dood gegooit.zo maken de oude standhouders die al jaren hier hun brood moeten verdienen kapot gemaakt.ja de gemeente wil wel beuren voor de standplaatsen,gewoon te gek voor woorden >:(

 9. Vorig jaar hadden we de slechtste oliebollen van Nederland en nu de beste, haha wat een onzin, laat ze dan elke keer naar dezelfde kramen gaan dan krijgen die mensen tenminste de kans om te laten zien dat het maar een fragmentopname was. 8)

 10. @ Joop, deels met je eens. De samenstelling (vetgehalte e.d.) zijn goed te meten en te beoordelen naar een aantal kriteria. De smaak echter, blijft smaak. Nou zal deze test qua smaak ook heus wel ergens op gebaseerd zijn, ware oliebolkenners ofzo, maar het blijft alsnog smaak. Een steak kan op 3 manieren perfect zijn, rood, medium en doorbakken. Je smaak bepaalt welke variant voor jou ECHT perfect is. Voor iedereen is de perfecte oliebol weer net even anders. Vooralsnog, ik ga me lekker klemvreten in die dingen….zin in! 😀

 11. @ghehe als je goeie oliebollen bakt dan zal de smaak ook altijd goed zijn en wat ik weet is dat er echt wel ervaren mensen in de beoordelingscommissie zitten ,verder eet smakelijk in die overheerlijke stuiterballen ;D

 12. Dat geloof ik ook wel hoor Joop, van die ervaren mensen. En over stuiterballen, wie weet koop ik wel dezelfde als jij Joop. ;D Ik heb uiteindelijk nog niets gezegd over welke oliebollen ik lekker goed vind…. 😛

 13. Ik kom bij jou geen oliebollen eten Joop , afgezien dat je stuiterballen hebt gebakken vind ik dat je ze veels te vroeg bakt.Heb je oude bollen maandag.Weinig smaak aan.
  Als jij voor het AD zou testen zouden alle bollen goed zijn ;D
  Nee wij bakken ze maandag middag pas. ;D

Reageer