Gestolen fiets na 5 jaar terug

Op donderdagmiddag 27 december, werd een gestolen fiets aangetroffen nabij het Kleine Grachtje. Bij controle van de fietsgegevens bleek, dat die in 2002 in Gouda was gestolen. 

Na enig tijd kwam een 46-jarige man uit Zwolle die de fiets van het slot deed en wilde meenemen. Hij verklaarde eigenaar te zijn van de fiets, die hij ongeveer 4 jaar geleden had gekocht voor 130 euro op de zwarte markt in Westerloo. Dat de aanschafprijs toen veel te laag was voor de werkelijk waarde van de fiets begreep de man. De huidige geschatte waarde van de inmiddels bijna 6 jaar oudere fiets komt nog neer op 275 euro. De verdachte krijgt een proces-verbaal voor heling. Hij deed vrijwillig afstand van de fiets.

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ze vinden wel vaak gestolen fietsen op het kleine grachtje, lijkt wel de place to be voor fietsendieven ;D Wel goed dat ze die controles doen want je moet gewoon met je vingertjes van andersmans spullen afblijven.

  2. Doen ze toch nog goed werk die politie nu heb ik goede hoop dat de polisie de fiets van mijn opa ook nog eens terug vindt.Is gestolen in 1943 😀

Reageer