Onwel na onbekend goedje in drankje

Een 30-jarige inwoonster uit Apeldoorn is op zaterdag 22 december onwel geworden na het drinken van een drankje. Het slachtoffer bezocht een feest in de Broerenkerk. 

<

p align=”center”>

Op een gegeven moment voelde ze zich raar en zweverig en kreeg een enorme bewegingsdrang. Ook werd ze zeer emotioneel. Haar vriendin heeft haar naar een huisartsenpost gebracht alwaar werd geconstateerd, dat zij vermoedelijk een GHB drug in haar drankje heeft gekregen. De arts heeft haar een kalmeringsmiddel gegeven en slaaptabletten. Het slachtoffer voelt zich nog steeds slecht en deed aangifte. 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ik ben pas geleden uit geweest in Kampen, in de Buitenwacht. Daar is mij precies hetzelfde overkomen. Helaas heb ik geen aangifte gedaan. Een van de mensen die over de buitenwacht gaat zei doodleuk tegen mijn vriendin: dat is geen drugs, ze heeft gewoon te veel gedronken. De status van zo’n discotheek is uiteraard veel belangrijker >:(
  Ik ben een week lang ziek geweest. Nu ik dit zo lees baal ik dat ik destijds geen aangifte heb gedaan. Want ik hoor steeds meer rare verhalen om me heen over het fenoneem ‘ghb’. Juist dat soort dingen hoort de politie toch tegen te houden???

 2. als klein kind leer je al niet met vreemde mannen(vrouwen zyn ook niet tevertrouwen)mee te gaan
  zal me niet verbazen of is weer gevalletje drugs -stiekkem gebruiker- :- :- :-

 3. Hebben jullie nooit gehoord van je glas niet ergens neerzetten dan?
  Deze mevrouw in elk geval niet denk ik, al staat er niet bij hoe het heeft kunnen gebeuren.
  Erg makkelijk om de horecagelegenheid de schuld te geven als de klanten het erin gooien…
  Gewoon niet meer uitgaan lijkt me zinniger 😉

 4. plaats pas gepast commentaar als je weet wat er gebeurd is en de feiten kent. Jullie beschuldigen haar ervan dat ze onvoorzichtig is geweest. Als je het zelf niet hebt meegemaakt kan je nooit een oordeel geven over de toedracht. ps in het verhaal wordt de schuld niet gegeven aan de horeca en er staat nergens dat ze met een vreemde is meegegaan. En waarom zou ze aangifte doen als ze stiekum drugs zou willen gebruiken???????????? lekker annoniem dan nog. GHB in je drankje kan je soms sneller overkomen dan dronken worden. Ik vind het een groot sociaal probleem vooral omdat een leek (blijkbaar dus ook sommige horecamederwerkers) niet het verschil zien tussen dronken en toegediende geilheid. Ik vind het verstandig dat ze melding heeft gemaakt. en voor de rest, ik hoop dat juillie nooit gedrogeerd worden.

 5. Het is wel een beetje vreemd. Combinatie GHB en alcohol is vaak: KO en slapen. Vandaar dat de slachtoffers weinig tot niks meer weten er na. Slachtoffers zijn letterlijk dus slaapdronken. Energiek en emotioneel past niet in dat straatje volgensmij. Ik denk eerder een pilletje geprobeerd/ongevraagd toegeziend gekregen en verkeerd uitgepakt in deze situatie.
  Met kalmeringsmiddelen en slaaptabletten van de huisarts er bij lijkt mij dat ze met GHB dan toch wel twee dagen strak doorgeslapen zou moeten hebben.

 6. jammer dat er mensen zijn die conlussies trekken, als ze niet eens weten waar ze over praten!!

  en Marianne:wie heeft het er over dat de horeca schuldig is?? makkelijk hoor, mee praten met een verhaaltje van een ander! durf zelf je mening te hebben!! en wie zegt dat deze mevrouw “zomaar ergens haar glas heeft neer gezet”
  misschien moet je wat voorzichtiger zijn, met je conclussie te trekken! blijkbaar gebeuren deze dingen sneller dan je verwacht!!

  en aangifte doen, terwijl iemand zelf drugs gebruikt?? haha lijkt me niet!! anders neemt haar vriendin haar niet meer naar een dokterspost!

  geef niet zomaar een reactie! ik denk dat er aardig wat mensen gekwetst zijn op dit moment!

  jammer….heel jammer!

 7. Komop he, zulke symptomen en dan over GHB beginnen? kalmeer en slaaptabletten bij GHB?? Wat is dat voor een domme arts! De bewegingsdrank lijkt me al een flinke eyeopener om te constateren dat het dus NIET om ghb gaan tsjongjongejonge… 😛

 8. @w:

  quote N (bovenaan…):

  Een van de mensen die over de buitenwacht gaat zei doodleuk tegen mijn vriendin: dat is geen drugs, ze heeft gewoon te veel gedronken. De status van zo’n discotheek is uiteraard veel belangrijker

  Lezen is een kunst, w….

  Quote w:

  en Marianne:wie heeft het er over dat de horeca schuldig is?? makkelijk hoor, mee praten met een verhaaltje van een ander! durf zelf je mening te hebben!! en wie zegt dat deze mevrouw “zomaar ergens haar glas heeft neer gezet”

  Ik schreef dus “Erg makkelijk om de horecagelegenheid de schuld te geven als de klanten het erin gooien…” dus nogmaals: lezen is een kunst…
  Ow en mocht je weer niet kunnen lezen: mijn naam is met dubbel r….

 9. @mee l e v e n d e lezen ;D ;D ;D
  of ??? ook (mischien)pilletje op 😉 😉 😉
  niemand kent de waarheid alleen mevrouw .
  maar ik ken ‘”drugs”” vertel me nix >:(
  VAN DE 10 WOORDEN ZIJN ER 11 GELOGEN 😮 😮 😮

 10. Bij mij staat stond GHB ook in het geheugen als een soort slaapverwekker.

  Ik heb net eens even gezocht op internet. Wat vind ik?

  Effecten
  Het effect dat GHB heeft kan per individu sterk verschillen. Het geeft je een lekker en relaxed gevoel dat door gebruikers wel beschreven wordt als een alcohol-achtige roes.

  Positieve effecten:
  vrolijk, kalm en ontspannen effect
  angsten en remmingen verdwijnen
  praterig en opgewonden

  Negatieve effecten:
  duizeligheid
  misselijkheid
  hoofdpijn
  slap gevoel in de spieren
  suf voelen
  geheugenverlies
  overvallen worden door een onbedwingbare slaap

  bron

  Blijkbaar kan het ook totaal andere dingen bij mensen veroorzaken dan alleen die onbedwingbare slaap.
  Wikipedia zegt (ik beweer niet dat je alles van internet moet geloven overigens) dat het van oorsprong een slaapmiddel is.

 11. Idd WFvN,

  die onbedwingbare slaap komt tot uiting als er ook sprake is van alcohol. Dan krijg je dat narcose effect waar het de rape-drug zijn naam aan te danken heeft.
  Ik heb op housefeesten er genoeg in “slaap” zien vallen omdat ze zo’n buisje zonder na te denken namen.
  Zonder alcohol kan ik mij die overige symptomen wel indeken, maar dan moet je er ook bewust van zijn dat je het genomen hebt volgensmij. En opgewonden vind ik iets anders als bewegingsdrang. Ik zie dan toch echt schuimbekken en stuiptrekkingen voor mij oftewel “zo hard als een trein gaan” al bewegen ze dan ook niet zo veel meer, maar dat kan dan ook per individu verschillen?. :-

 12. XTC is ook in poedervorm te krijgen (MDMA poeder). En dit is makkelijk stiekum in een drankje te mikken.
  Kan dus ook zijn dat ze dat erin gehad heeft.

 13. Hopen dat die dader een flinke overdosis in zijn drinken gegooid krijgt en voorgoed leert dat dit onwijs smerige streken zijn. Zou hem dit ook best met geweld op het hart willen drukken, tegen mijn principes, maar ik gun het zo’n laffe miezert gewoon!

Reageer