Zwolle houdt zich aan aanmeldingsplicht voor illegalen

De gemeente Zwolle houdt zich keurig aan de verplichting om illegale vreemdelingen die door de pardonregeling in beeld komen door te geven aan het ministerie van Justitie. Illegalen die zich melden maar niet in aanmerking komen voor het generaal pardon moeten worden doorgegeven, maar 24 van de 25 grootste gemeenten doen daar niet aan mee. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Elsevier. 

De andere gemeenten verzuimen dat en zullen dat naar verwachting ook niet meer doen omdat de aanmeldingstermijn voor het generaal pardon 1 januari afloopt. Volgens Elsevier zijn de weigerachtige gemeenten niet bereid of in staat om mee te werken omdat ze niet over de juiste gegevens beschikken. Verantwoordelijk staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) zegt in Elsevier dat het wel de bedoeling was dat de gemeenten de gegevens zouden doorspelen. Volgens het weekblad hebben in totaal ruim twintigduizend mensen een brief gekregen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst dat ze op grond van het pardon in Nederland mogen blijven. 

Artikel delen:
Reacties 13
 1. tja beetje dubieus;
  onze stad houdt zich dus als enige aan de regels (ok) om kwetsbare mensen te verlinken/ mensen die zich niet aan de wet houden/ mensen waarvan 24 van de 25 gemeenten best begrijpen waarom ze zich niet aan de regels houden/ mensen die proberen een betere toekomst te bereiken voor zichzelf en hun familie vanuit armoede en hier zoeken naar meer geluk/ mensen die dat doen wat ik ook zou willen doen als ik in die positie zat… ..
  Voel me toch niet helemaal trots op Zwolle :-

 2. we moeten toch ergens een grens trekken, en dan moeten de kwaden onder de slechten lijden maar ja de tijd is nu toch echt voorbij dat we het beloofde land zijn.

 3. laten we bij het onderwerp blijven jhon je dwaalt weer af , maar leg even uit jouw reactie misschien ook voor anderen wan je bent erg vaag zoals we gewend zijn ;D

 4. Ok, o-o-o-oopie, kijken of je deze snapt.

  Ik vind dat iedereen recht heeft op een eerlijke kans. Of je nu gisteren hier naar binnen bent gesmokkeld/gevlucht etc. of 10 jaar terug. Als jij zo veel oeite hebt gedaan om hier te komen vind ik dat het wel waard.
  Als jij gemotiveerd bent om aan de slag te gaan vind ik dat iedereen recht heeft op een eerlijke kans om hier in Nederland zich te kunnen verstigen. Niet alleen een pardon regeling en dan de handen er van af.
  Nee, begeleiding tot ze volledig zelfstandig kunnen wonen en werken en inburgering in de nederlandse taal en cultuur.
  Waarom uberhaupt nog goedkope krachten uit het buitenland halen terwijl je hier hele gemotiveerdfe mensen hebt wonen?

 5. Dus mensen die geen moeite hebben gedaan om hier te komen kunnen we wel het land uitzetten John? Mensen die niet met gevaar voor eigen leven op één of andere boot kruipen?

  Dan zou je dus iedere “vluchteling” die met het vliegtuig ons land binnenkomt weer de deur kunnen wijzen?

  Op zich heb je wel een punt hoor: ieder mens heeft recht op een eerlijke kans. En sommige mensen worden bijvoorbeeld in Nederland geboren en zij hebben wat gemakkelijker toegang tot hun kans. Anderen moeten er meer moeite voor doen, maar ze hebben er net zoveel recht op.

 6. Nee,nee! Natuurlijk, dezelfde kansen. Niet mijn bedoeling om hier dan onderscheid in te maken, want ik pleit juist voor gelijke kansen! Maar ben je het met mij eens dat we de zaken dan wel individueel moeten bekijken wat je van iemand kan verwachten? En dan eventueel op basis van de draagkracht een verwachtingspatroon maken? Ik denk dat je dan alleen kan spreken over een eerlijke kans?
  Joop, dit gaat je denk ik een beetje te ver…

 7. Je hebt natuurlijk wel een punt John. Maar het is zo moeilijk wetgeving maken en handhaven voor individuen. Daarom is het denk ik ook zo belangrijk, dat er mensen zijn die altijd nog wel in het bijzonder voor het individu opkomen. (Ik ben daar overigens niet zonder meer één van, maar het is wel goed voor de balans als die mensen er ook zijn :))

 8. Dus als ik het goed begrijp, is Zwolle de enige gemeente die het door geeft.
  Is Zwolle toch ergens NR 1 in.
  Maar ben er zeker niet trots op.
  Altijd maar braaf luisteren naar de overheid.
  Do as they told, and they leave you alone.
  BAH.

 9. john vogelaar heeft gesproken nou droom maar lekker verder hoor
  in de fijne muliculturele samenleving waar jij zo van houdt .dan komt het allemaal goed hier neem er ook nog een kopje thee bij. 😀

 10. Ik denk dat wetgeving de maatschappelijke kant van inkaderen is. Dat heeft de maatschappij misschien ook nodig. Echter, ieder mens brengt unieke eigenschappen en situaties met zich mee. Een algemene vaststaande (regel)wetgeving zal dan ook altijd en eeuwig kaders vormen waarbinnen sommige mensen de dupe zijn. 6 miljard unieke mensen is een complex geheel om individuele regelgevingen voor te bedenken. Een wetgeving die niet vaststaat, maar is opgebouwd door een dynamische logica, gebasseerd op menselijke afwegingen versus maatschappelijke belangen, lijkt mij absoluut mogelijk. We moeten dan alleen wel af van onze vergelijkingsdrang als wij minder bedeeld lijken dan anderen. Dat geeft namelijk voeding voor het belang vaststaande, starre regels en kaders te scheppen.

Reageer