Algemeen Log 9

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 100 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 10 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

 

Artikel delen:
Reacties 118
 1. Ik wou ff wat kwijt over de feestdagen en alle eisen die er aan gesteld worden.

  De koelkast MOET vol zitten ook al ben je zelf niet thuis.
  Iedereen MOET gelukkig zijn en kijkt dan ineens kritisch naar zijn of haar relatie of dit het nu wel helemaal is.
  Iedereen MOET in gezelschap zijn. ALs je alleen bent dan is er wat mis met je.
  Iedereen MOET gaan winkelen als ie vrij is.

  Geen wonder dat er kerststress bestaat en zo rond deze periode er altijd van die rare dingen gebeuren.Want zeg nu eens zelf, wie heeft er het kerstgevoel nog? En genieten er ook nog vanuit een geloofsovertuiging van?
  We romantiseren het hele jaar over de kerst en als het dan zo ver is of net achter de rug is word alles weer ontkracht met dooddoeners als:
  Ja, weer volgevreten.
  Bah, weer verplicht naar familie.

  En dan nog maar te zwijgen over waar je met oud en nieuw moet gaan zitten!
  Ben geen negatieveling ofzo, maar ik heb het idee dat ik er vroeger meer uithaalde dan nu.

 2. Nou, dat heb ik dus juist helemaaal niet! Vroeger was het juist een beetje een verplicht nummertje 🙁
  Nu geniet ik er van en doe ik lekker mijn eigen ding samen met mijn geliefde.

 3. ja plantje dat heb je heel goed gezegd genieten, als je er zo over denkt Jhon ja dan kun je ook weinig genieten missschien een kleine therapie doet wonderen.

 4. Ik ben het wel enigszins met John eens.
  Al dat moeten staat mij ook tegen en ik werk er dan ook niet meer aan mee.
  Die verplichtingen van eerste kerstdag bij die tweede kerstdag bij die, bah.
  Je moet gewoon doen waar je zelf zin in hebt en eten waar je zin in hebt.
  Ook van mij hoeft het geen vretige kerst te zijn met konijnepoten en bambiruggetjes.
  En dan de dag voor kerst, oorlog in de supermarkten, of het gratis is…
  Cadeautjes voor iedereen, bulten onder de boom en in Januari de rekeningen niet kunnen betalen.
  Niet te vergeten je outfit, als je de bladen mag geloven lopen alle vrouwen te verkleumen in galajurken.
  Neemt allemaal niet weg dat ik het niet gezellig heb gehad, gewoon een beetje relaxen, filmpje kijken en ‘savonds nog ff aan het werk.
  Er wordt gewoon teveel poeha van de kerst gemaakt.
  Daar waar het eigenlijk om draait schijnen we twee dagen heel goed te weten en daarna niet meer.

 5. hele discussies over GHB drug, nou daar schiet je iets mee op.
  die verhalen moeten daar terecht komen waar ze er iets aan kunnen doen
  of al die reacties en opmerkingen die ene Dick heeft, wat gebeurt daarmee? enz. enz. enz.

 6. Plantje, ben blij dat jij er dan meer uit hebt gehaald dan mij en een groot deel van de bevolking.
  Het ging mij allemaal te veel op de automatische piloot.
  Joop, leg dat genieten van jou eens uit dan?
  Wat heb jij deze kerst gedaan waardoor het voor jou echt genieten was? Heb je die cursus t-y-p-e-n nog gekregen? Of die SOVA-training?
  Ik heb een van de dagen voor de kerst bij het inladen van mijn boodschappen twee dames tegelijk bij mijn auto gehad die mijn winkelwagentje wilden overnemen omdat deze op waren!
  Ik denk dat ik het volgend jaar ook anders ga aanpakken of in iedrgeval er bewuster mee omga.

 7. ik hoef jou toch niet te vertellen wat ik met de kerst heb gedaan jhon dat gaat je totaal niks aan. maar als ik zo negatief was als jou met de kerst ging ik lekker aan het werk of zo. pompbediende, taxi ziekenhuis ik noem maar een paar voorbeelden . misschien dat je er dan wat meer weer uithaalt ;D

 8. @John:
  Het ‘moet’ allemaal helemaal niet. Als er iemand iets niet wil, is dat zijn of haar goed recht. Het moeten komt van mensen die zelf niet willen moeten… Maak de doorbraak maar eens, dan merk je ook gelijk wat je aan mensen om je heen hebt 😉
  Fijne dagen gewenst allemaal! En natuurlijk een mooi jaar voor iedereen 😉

 9. @ -r,
  Ik denk dat internetdiscussies er meer op gericht zijn dat mensen hun mening kunnen delen met andere lezers en daar eventueel feed-back op kunnen ontvangen. Doel van een discussie, samen naar de beste waarheid zoeken, om beiden tot een beter inzicht te komen. Overigens zie ik op sommige fora wel reacties waarvan ik denk, doe er alsjeblieft wat mee! Of dat gebeurt?…Volgens mij niet :-

 10. Ik krijg de laatste dagen het idee dat de Admins het druk hebben met andere dingen en geef hen eens ongelijk…
  Vervelend is het wel, dat flauwe reageren op elkaar, maar daar zullen we in het nieuwe jaar wel meer van merken, denk ik (lees: hoop ik…)!

 11. ja ook allemaal een goed uiteinde o ja marianne houdt is op met dat gezeur tegenover de administratie er zijn ook mensen met andere meningen en een beetje dollen met mekaar kan helemaal geen kwaad , dit is geloof ik al de tweede of derde keer dat je loopt te klagen over anderen. >:(

 12. @joop en dick:
  Ik laat alleen weten aan -r dat er echt normaal gelukkig wat aan dat gezeur van jullie wordt gedaan, maar dat is kennelijk tegen het zere been? Gelukkig voelen de juiste personen zich dus aangesproken… ;D
  Ik noem wat jullie veelal gedaan hebben afgelopen week toch echt niet ‘alleen dollen’. Als jullie het als dollen bedoelen, mag er dus wel wat vaker een smiley bij staan ter verduidelijking…

 13. allereerst plantje je hebt helemaal gelijk .@marianne ik krijg bij jou de indruk dat je willens en wetens mensen bij weblog zwolle in een verkeerd daglicht te stellen met de bedoeling dat deze mensen waaronder ik een banner krijgen want het is niet de eerste keer dat je loop te klagen over mensen hier op de weblog.
  ergens is dat een beetje ja hoe moet ik dat zeggen zielig. ik krijg ook de indruk dat je het soms allemmaal even niet begrijpt dat geeft niet maar ga dan niet lopen klagen bij weblog zwolle. verder wens ik je een gezond en gelukkig 2008 😛 8) ;D 😉 🙂 😀

 14. Wat vind Zwolle van…… Het in grote mate voortijdig afsteken van vuurwerk?
  Ik hou er persoonlijk al helemaal niet van, maar bij zo’n speciaal gebeuren als oud/nieuw (en andere voorbeelden) is het wel mooi – het heeft wel wat. Maar omdat er nu continu geknald wordt, is het speciale er echt wel af tegen het irritante aan.
  In ieder geval denk ik bij iedere knal: Zo, die euro heb ik ook weer in de zak gehouden 😉

 15. Zwolle bij Youp; Was weer grandioos net Youp’s Schreeuwstorm!!!
  Werd ook nog een Zwols vrouwtje neergezet….niet zo positief. Maar dat hoeft ook niet altijd 😉 Hoop nog lang van Youp te genieten!

 16. Klasse Plantje ;D
  @ghehe: zie topic; sKandalig zou gebleekte Geert zeggen.
  @Me: je denkt wel veel aan euro’s dan :-
  De verkoop was al vanaf donderdag, kon jij het vroeger in de zak houden?

 17. … : joop
  ik dacht dat jullie onafhankelijk waren maar ik zie het al weer

  Reactie geplaatst op 30 december 2007 om 09:00

  Joop je bent vandaag nog vager dan anders. 8)

 18. Ze schijnen vuurwerk te gaan verbieden ofso…
  de gemeentes moeten dan centrale vuurwerkshows gaan organiseren 🙁
  zo willen ze het aantal gewonden door vuurwerk terugbrengen.
  hier ben ik t dus egt niet mee eens!
  wel met het aantal gewonden terugbrengen, maar niet die vuurwerkshows.

  ik vind t wel leuk zo om zelf vuurwerk af te steken ;D

  en meestal zijn het de jongeren die experimenteren met (illegaal) vuurwerk en daar gewond door raken.

 19. @ John: ik kan goed met je meegaan. Zelf ben ik een paar jaar geleden gestopt met ‘verplicht’ aanwezig zijn op kerstdagen van ouders en familie en andere feestjes. Het duurt even en kost wat doorzettingsvermogen, maar daarna snappen ze het best. Je wordt geen minder mens als je niet aan al dat kerstgedoe meedoet. Ga lekker iets voor jezelf doen, of met je partner. Wij doen vanavond gewoon waar we zin in hebben en zonder vette hap en liters drank. Zijn we morgen ook weer fit genoeg om te genieten van alweer een vrije dag!

 20. Nou moet ik zeggen dat zwolle ERG RUSTIG is vergeleken met andere steden/durpen.

  Het is eigenlijk gewoon druk 🙂 containerbrandjes op de plekken waar je ze ook verwacht eigenlijk 🙂 BACHLAAN en Indischebuurt enzo 🙂

 21. ’t werkt op Swollenaer.nl toch iets anders:

  Na beoordeling van de redactie wordt de reactie gepubliceerd. :-

  tja, andere mensen he 😉

 22. Rond middernacht had de regio Zwolle last van ijzel. De regen maakte de wegen glad. Vele strooiwagens waren om de Zwolse wegen te vinden. Momenteel is de lichte regenval gestopt, en wordt de komende uren ook niet verwacht.

 23. Wat voor jou Joop?

  Lev-06 zoekt hulp voor korte taken [22-12] De politieke vereniging Lev-06 vraagt jouw inzet bij een aantal kortdurende taken. Voel je je betrokken bij de stad, dan ben je er vast geschikt voor! Je kunt kiezen uit:

  1. meeschrijven ‘tussentijds’ programma Lev-06; we zitten straks precies halverwege de collegeperiode. Wat zou jij op dit moment belangrijk vinden voor de stad? Bijwonen twee brainstormbijeenkomsten in januari en februari

  2. het organiseren van debatten; Lev-06 wil een aantal leuke bijeenkomsten houden in de bovenzaal van The Livingroom. Wat zijn interessante thema’s en gasten? Bepaal zelf de inhoud! Organiseren drie debatten van maart tot juni

  3. meedoen in de webredactie; Lev-06 wil deze website nòg actueler en interessanter maken. Wil jij de 06 vragen stellen aan een politicus, nieuws verzamelen of verslag doen? We zijn blij met je hulp!

  Belangstelling? Mail je naam, je telefoonnummer en je keuze (1,2 of 3) naar info@lev-06.nl We nemen dan direct na de kerstvakantie contact met je op! Alvast reuze bedankt.

 24. Verdachte Zwolse woonbootmoord vrij
  ZWOLLE – Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag de 20-jarige verdachte van de moord op een woonbootbewoner in Zwolle vrijgelaten. De man was eind november in Noord-Ierland aangehouden en aan Nederland uitgeleverd.

  De man is in vrijheid gesteld omdat zijn DNA-kenmerken niet overeen bleken te komen met sporen die vlak na de moord zijn gevonden in de woonboot. Wel blijft de man verdachte in de zaak, aldus het OM. Het is de tweede verdachte in deze zaak die na een DNA-test op vrije voeten is gesteld

  Bron de telegraaf

 25. Iemand gisteravond nog die helicopter gezien vanaf de snelweg richting kranenburg en de brinkenbuurt?
  Zag er wel amerikaans uit met dat zoeklicht aan!
  Was zo rond 21:30 volgensmij?

  ==============

  Zie nieuwsbericht!

 26. Wél een gave kop: Harry Decheiver wordt de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging SVI. De 37-jarige Deventenaar en oud-prof wordt daarmee opvolger van Peter Reumer. Hij verruilt de club uit Zwolle Zuid na één seizoen voor Rohda Raalte.
  ====
  nieuwnieuws.nl/archives/raar/2008/01/vrouwen_moeten_de_pot_op.html

 27. Wat mij betreft slot op mooie discussie op de verkeerde plek, op de topic “Gebied afgebrand….” nog even de betekenis die ik zocht:
  De stichting MeerVrijheid heeft als doel het vergroten van de individuele en economische vrijheid in Nederland en Vlaanderen en is van mening dat belastingen en wetten sterk moeten worden verminderd.

  MeerVrijheid is niet typisch rechts of links. Zo steunt het zowel van Groenlinks de wens naar persoonlijke vrijheid (vrije meningsuiting, euthanasie, drugsgebruik, privacy, non-interventie) als van de VVD de noodzaak van economische vrijheid (lage belastingen, vrij ondernemerschap).

 28. en we gaan gezellig door in 2008… 01-01-08 t/m 08-01-08

  31 meldingen brand/overlast, Vechtpartij op nieuwjaarsfeest, Aanhouding na vernieling, Man mishandeld, Aangehouden voor huiselijk geweld, Winkeldieven aangehouden, Gewelddadige beroving, Automobilisten onder invloed, Automobilist zonder rijbewijs, Inbraak bij bedrijf, Man beroofd van GSM en pinpas, Man aangehouden voor doodsbedreiging *getuigenoproep*, Man aangehouden na relationeel geweld, Inbraak in school, Inbraak bij bedrijven, Man geslagen door onbekende jongen, Meisje gewond na klap van onbekende scooterrijder… :-

 29. Duitse streken, al zouden ze waar zijn nieuwnieuws.nl/archives/binnenland/2008/01/
  nederlandse_troepen_door_slijk.html

  Ze hebben verdorie amper wat gedaan, alleen andere landen verraden?

  ===========

  Dick, denk aan de lengte van de (of een klikbare directe-) link a.u.b.

 30. Waar is “r” toch? Komt binnevallen vraagt wat onbegrijpelijks, na interventie door de admin, nogmaals onbegrijpelijk en is weg. Jammer dat mensen niet eens duidelijk PROBEREN te zijn.

 31. Dubbele verkiezingsprimeur in Nederland:

  In november zijn de waterschapsverkiezingen. Ze gaan nu voor het eerst landelijk via een lijstenstelsel. Nu mogen ook politieke partijen of andere groepen meedoen. Ook zal de mogelijkheid bestaan om stemmen via internet Hierbij moeten nog wel enige slagen om de arm worden gehouden. Dit heeft ook te maken met de discussies omtrent de stemcomputers.

  Als dit geen goed nieuws is om het weekend mee in te gaan

 32. FIETSWIJK NR1?
  http://www.zwolle.nl/cms/cms.nsf/AllByUNID/90E3D5464C65E11A412573A0003E86C7

  filmpje Stadshagen, vanuit de gemeente(& -raad) deed men, in de gesprekken/mails die ik had, alsof alles in het teken moest staan van “Stadshagen fietswijk nr.1”. Niet zo gek zei ik; MAAR PROMOOT DE WIJK DAN OOK ALS ZODANIG! Mooi filmpje dit, maar

  -volgens mij zie ik geen 1 fietser (als ik het goed heb)
  -zie niet de mooie fietstunnel(s)
  -zie niet de mooie (en dure) fietsbrug

  Tja, nalatigheid of gewoon toch koste wat kost, ruim voor 2000 al een soort Berlijnse Muur gepland?!

 33. admin, dit is door mij zelf gezien toen ik van de vrouwen gevangenis, naar oud ittersum ging, er stonden diverse auto’s met deuren open en zeker 6 agenten special en één persoon werd zeker afgevoerd met de handen omhoog afgevoerd.

  zelf gezien, vond het zeer vreemd allemaal >:(

  ===========

  We verwachten dan morgen wel een persbericht daarover.
  Jammer dat je het niet eerder uit kon leggen. Dan hadden we de politie om nadere info. kunnen vragen. Nu was je melding te summier.
  Maar…., blijf ons tippen 😉

 34. Auto te water aan de Spoolderbergweg, blus- en duikploegen vanuit Zwolle-Noord, Zwolle Hoofdpost en Heerde.

  Eveneens was aan de Katerveerdijk/Spoolderbergweg vanochtend vroeg een middel brand.

  Tijd dat al dat carnaval wat naar achteren wordt gedrukt en het echte nieuws weer hier op Weblog Zwolle komt 😉

 35. wat een opmerking over dat carnaval zeker anti carnaval zielig hoor!
  ik vindt het prachtig al dat nieuws over de carnaval weblog ga zo door!

 36. Uiteraard prima dat er af en toe een Carnavalsbericht wordt geplaatst. Ook al ben ik anti-carnaval, ik heb er geen problemen mee. Maar als er ‘echt’ nieuws is dan zie ik dat liever dan carnavalsnieuws. Er zijn vanochtend 2 ernstige dingen gebeurd op de Spoolderbergweg en er is (nog) niets over te lezen. (Kan ook wezen omdat de webmasters er nog geen info over hebben uiteraard)… maar de voorpagina gevult met al 3 carnavalsberichten… neaaaah 🙂

 37. @jose: was aan mij dat berichtje? Ach, ’t zal mij toch lekker jeuken. Maar in Stefan’s voorbeeld vind ik het wel jammer als dit soort berichten eventueel niet door de carnavalstopics zouden komen

  Er zijn vanochtend 2 ernstige dingen gebeurd op de Spoolderbergweg en er is (nog) niets over te lezen. (Kan ook wezen omdat de webmasters er nog geen info over hebben uiteraard)…

  Maar ik zou niet DURVEN de redactie op hun topic-plaatsingen aan te spreken 😉

 38. @ Stefan,. ben het wel met je eens hoor, maar vaak hangt de snelheid van het nieuws af van wanneer de politie een informatieve duit in het zakje wil doen. Zij geven alleen iets door, wanneer dat kan. Kan publiciteit nadelig zijn voor het onderzoek, dan houdt de politie de informatie voor zich. Ik ken hier meerdere gevallen van waaronder een ernstig delict waarvan een kennis slachtoffer is geworden….

 39. @Jose, jammer dat je zielig achter je opmerking zet, iemand heeft het volste recht niks met dat carnaval op te hebben, is niks zieligs aan.
  Toevallig zei ik vanmorgen ook nog, weinig nieuws alleen over de carnaval.
  maar als ik het niet lezen wil, scrowl ik wel door
  😉

 40. Pfff, tel inderdaad 6 berichten op de hoofdpagina over carnaval. Leuk voor de vierders, maar dit lijkt wel een poging ons te bekeren hahaha ;D

 41. @ghehe: Zou die dubieuse zoeklichten-vanuit de lucht actie-in Berkum hier ook iets mee te maken hebben?

  Zij geven alleen iets door, wanneer dat kan. Kan publiciteit nadelig zijn voor het onderzoek, dan houdt de politie de informatie voor zich.

  :-

 42. @ghehe: Die brand bedoel ik inderdaad. En het is niet zo zeer dat ik tegen carnaval ben. Tuurlijk; laat iedereen vieren wat hij of zij wil 😉 Maar volgens mij zitten we nu pas in de aanloop richting carnaval, niet waar? Hoe moet het dan straks zijn als het echt carnaval is? 🙂

 43. 16:17:48 15-01-08 4 G BRAN Prio 1 Gaslekkage Pergolesistraat 48 ZWOLLE 742 773
  ————————–
  17:00:57 15-01-08 Stormschade DELTION COLLEGE / WOONHUIS Bagijnesingel 6 ZWOLLE

 44. Inderdaad een aantal carnavalsberichten, maar wel exclusief in het Zwolse medialandschap. De berichten hebt u elders nog niet kunnen lezen.
  In een dagblad staan ook wel eens een aantal berichten over hetzelfde onderwerp…
  Maar goed, we nemen uw opmerkingen ter harte (minder eigen exclusief nieuws… ??).

  Verder:
  Komt niet vaak voor, maar kennelijk hadden alle – vrijwillige- Admins een ‘vroege dienst’.

 45. EXPOSITIE CULTUURHUIS STADSHAGEN van Christine Norder nog t/m 1 maart 2008. Absoluut de moeite waard om even te gaan kijken! Er hangt zeer divers schilderwerk. Waaronder een aantal ikonen gemaakt van oa eigeel en wijn; na goed gebruik in kloosters vroeger 😮

 46. EXPOSITIE CULTUURHUIS STADSHAGEN van Christine Norder nog t/m 1 maart 2008. Absoluut de moeite waard om even te gaan kijken! Er hangt zeer divers schilderwerk. Waaronder een aantal ikonen gemaakt van oa eigeel en wijn; na goed gebruik in kloosters vroeger.

  @ admin: laatste herhaling, maar ik vond het zo mooi dat die kunstenaars zelf helemaal niet aan pr hebben gedacht. Ik dacht (en zei) laat ik ze een klein handje helpen op het populairste en beste log van Zwolle e.wijde o. 😉

 47. Speciaal voor JAN nog even een leuk onderwerp om “in te haken””:

  … : dick
  Hebben wij dan de primeur met WVF?
  Uit net ontvangen mail:

  De wedstrijd van zaterdag 19 januari tegen CSV’28 word gespeeld op het nieuwe sportpark “De Verbinding” van CSV’28 in Stadshagen.
  Reactie geplaatst op 16 januari 2008 om 22:16

 48. Waar blijft trouwens de hotspot

  ———————————————

  Word aan gewerkt, jullie kennen alle plekjes al in Zwolle 😉

 49. Ben toch blij dat ik in Zuid woon, tis hier +12graden, maar ik zie dat het in Zwolle -2grC is. Welke ijsbaan is open? ;D ;D

  =============

  De ‘bug’ is al een paar dagen gaande.
  Wordt aan gewerkt !

Reageer