Auto in brand door vuurwerk

Aan de Holtenbroekerweg stond zaterdagavond 29 december een auto in brand, nadat jeugd vermoedelijk een stuk vuurwerk op de achterbank heeft gegooid door een kiertje van een openstaand raam. De brandweer heeft de auto geblust. De auto stond er al een tijdje geparkeerd, omdat deze defect zou zijn. Hij hoorde toe aan een 21-jarige man uit Leeuwarden. Bij de brand raakte niemand gewond. 

Verder voerde de politie dit weekend een aantal vuurwerk controles uit. Tijdens een vuurwerkcontrole op de Van Wevelinkhovenstraat zijn zaterdagavond 29 december 100 knalpatronen in een auto aangetroffen. De 19-jarige bestuurder is aangehouden en krijgt een proces-verbaal. Aan de Fluessen is zaterdagmiddag 29 december een 12-jarige jongen aangehouden voor het afsteken van knalvuurwerk (astronauten). Hij werd gesnapt tijdens een vuurwerksurveillance. Er is proces-verbaal opgemaakt en de jongen wordt doorverwezen naar bureau Halt. Tevens zijn er nog 50 astronauten die hij op zak had in beslag genomen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. In de buurt waar het 12 jarig jongetje is gepakt wordt al dagen geknalt door volwassen jongeren en met vuurwerk wat eigenlijk niet mag en dan wordt er een jochie van 12 gepakt, jammer.
    persoonlijk vind ik dat knollen niet zo erg maar dat ter zeide.

  2. Voor kerst waren ze bezig vlakbij De Boeijer in de Aalanden. Stelletje aso’s! Echt jammer dat het jongetje van 12 nu naar Halt moet. Laat ze de mensen oppakken die volwassen zijn en veel te vroeg vuurwerk afsteken!!!!!!!

Reageer