‘Poëzie’ thema bij Bibliotheek Zwolle

De landelijke gedichtendag heeft dit jaar als thema “Dingen in gedichten”. Natuurlijk besteedt Bibliotheek Zwolle hier volop aandacht aan. De hele maand januari zijn er activiteiten rond poëzie, maar vooral op gedichtendag 31 januari.

Net als vorig jaar is deze maand in alle bibliotheekvestigingen een selectie gedichten van Zwolse amateurdichters te zien. Deze gedichten zijn in 2007 in de bibliotheek ingeleverd en gejureerd door onze gedichtenjury. Bent u geïnteresseerd en schrijft u zelf ook poëzie? Lees verder in deze flyer hoe u ook mee kunt doen.

Laat uw gedicht beoordelen door…
Een heuse gedichtenjury, bestaande uit twee bibliotheekmedewerkers en de stadsdichter Lenze Bouwers. Iedereen mag t/m 26 januari één eigen gedicht afgeven aan de balies van alle vestigingen. De jury geeft een oordeel op stijl, inhoud en aantrekkingskracht. Op 31 januari zullen tijdens een feestelijke avond de beoordeelde gedichten uitgedeeld worden aan de deelnemers.  Lenze Bouwers leest dan het mooiste gedicht voor én deelt een leuke prijs uit.

Artikel delen:

Reageer