Inzamelactie kerstbomen

Ook dit jaar organiseert de gemeente Zwolle weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. Dit gebeurt onder de naam “Oude bomen vangen veel winst”!  Met deze inzameling voorkomt de gemeente dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de wijken terechtkomen. De afgelopen jaren zijn meer dan 10.000 kerstbomen ingeleverd. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost, die de gemeente gebruikt voor de groenvoorzieningen in de stad. 

De inzamelactie vindt dit jaar plaats op vrijdag 4 januari 2008 van 10.00 tot 15.00 uur en op woensdag 9 januari 2008 van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kunnen kinderen op verschillende locaties in de stad kerstbomen inleveren. Ze ontvangen voor iedere ingeleverde boom twintig eurocent en een stempel op een stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis een middagje zwemmen in het Hanzebad of het Aabad en met twee volle stempelkaarten mogen ze naar een film naar keuze in bioscoop de Nieuwe Buitensociëteit.

Inzamelpunten

De bomen kunnen ingeleverd worden bij de volgende inzamelpunten:

Aa-landen:       Rijnlaan, bij de Aldi,  Maaslaan, bij onderkomen gemeente

Assendorp:      Hortensiastraat, bij de speeltuin Berkum Hoek    Kerkweg/Erasmuslaan

Dieze:              Hogenkampsweg, bij onderkomen gemeente

Holtenbroek:   Omgeving Wijkcentrum Holtenbroek

Stadshagen:    Drapenierlaan

                        Hoek Fioringras/Werkerlaan

                        Hoek Frankhuizerallee/Damstraat

Westenholte:  Petuniaplein

Wipstrik:         Trompstraat, bij het wijkcentrum

Zwolle-Zuid:   Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente

                        Gedeputeerdenlaan, bij de scholen

                        Staatsecretarislaan, bij de scholen

                        Nieuwe Deventerweg, bij onderkomen gemeente

                        Stokmeesterslaan, bij de scholen

                        Forelkolk

 

In Indische Buurt kunnen de kerstbomen alleen op vrijdag 4 januari 2008 tussen 10.00 en 15.00 uur ingeleverd worden bij het wijkcentrum de Vlasakkers. In de binnenstad, de Kamperpoort en de Veerallee rijdt op vrijdag 4 januari 2008 tussen 10.00 en 15.00 uur en woensdag 9 januari 2008 tussen 13.00 en 16.00 uur een snippermachine rond. In Windesheim en Wijthmen kunnen de kerstbomen op woensdag 9 januari 2008 tussen 13.00 en 16.00 uur worden ingeleverd, in Windesheim bij het Dorpshuis en in Wijthmen aan de Stramp Eschweg.  

Artikel delen:

Reageer