VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar gekweld Huizen

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Huizen en treft daar een opponent die stroef draait in de Hoofdklasse B. Ook bij de Zwollenaren lijkt de klad er de laatste weken een beetje ingekomen en de ploeg staat voor de taak om de weg naar boven weer te vinden. “In de laatste drie wedstrijden hebben we acht verliespunten geleden en dat is natuurlijk veel te veel,” weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Het wordt tijd dat we weer eens laten zien waarom we het in de eerste periode zo goed deden.”
Wisselingen
Huizen degradeerde afgelopen seizoen na één jaar uit de Derde Divisie. Daarna kwam de ervaren trainer Erik Assink aan het roer, die een enorm aantal wisselingen in zijn selectie moest inpassen. Er kwamen weliswaar negen nieuwelingen bij de club uit Het Gooi, maar daar stonden liefst 13 vertrekkende spelers tegenover. De start in de Hoofdklasse B was dit seizoen niet vertrouwenwekkend, want tot nu toe won Huizen nog maar één duel. Eind oktober werd HZVV met 4-0 verslagen, maar daarna volgden weer twee verliespartijen. Vooral de laatste, waarin Huizen met 2-1 onderuit ging bij SDC Putten, was zuur omdat Huizen lange tijd een groot veldoverwicht had.
Afgelopen zaterdag speelde Huizen bij AZSV, maar dat duurde slechts 10 minuten. Toen grensrechter Jeroen Pieterse na een akelige valpartij naar het ziekenhuis moest worden gebracht werd het duel gestaakt. Daardoor moet Huizen in februari nog eens de lange reis naar Aalten maken voor de resterende 80 minuten. Omdat alle directe concurrenten vorige week wonnen zakte Huizen bovendien naar de laatste plaats. Opvallend daarbij is wél dat Huizen-spits Murat Önal al acht keer scoorde, waarmee hij tweede staat op de topscorerslijst in de Hoofdklasse B.
Zand
Berkum kende als promovendus dit seizoen een droomstart, waarbij zelfs zicht was op de eerste periodetitel. De laatste weken lijkt er echter zand in de machine te zijn gekomen want in de laatste drie duels werd maar één punt gepakt. Dat kwam deels door botte pech, zoals een onterecht toegekende penalty tegen in de blessuretijd bij Genemuiden, maar de 0-4 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Eemdijk hadden de Zwollenaren helemaal aan zichzelf te wijten. Bij Berkum ontbrak in elke linie een basisspeler en de onsamenhangend ogende ploeg liet zich vooral vóór rust de kaas van het brood eten waardoor de bezoekers met 0-3 voor kwamen. Hoewel Berkum in de tweede helft wat beter oogde kwam Eemdijk niet echt meer in gevaar en de thuisclub kreeg in de slotfase zelfs nóg een tegengoal om de oren. Daardoor daalde Berkum weer een plaats op de ranglijst en staan de Zwollenaren nu vierde.
Berkum moet dus bij Huizen een ander gezicht laten zien om niet verder te zakken, maar beseft dat ook de thuisclub de punten hard nodig heeft. De wedstrijd Huizen-Berkum wordt geleid door arbiter Ibrahim Virancikli uit Rotterdam, die op Sportpark De Wolfskamer aan de IJsselmeerstraat in Huizen om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Er zijn nou eenmaal geen makkelijke wedstrijden in de Hoofdklasse. Excelsior'31 heeft zelfs al 2 keer verloren tegen de onderste ploegen maar staat net als Berkum wel hoog in het klassement.

  Niets is zeker in de ze klasse, behalve de emails van de domineeszoon.

 2. De rest van de top 5 laat veel punten liggen zodat Berkum goede zaken heeft gedaan vandaag. Proficiat boys!

  Heeft Be Quick'28 zich alweer hersteld na de slechte resultaten van de afgelopen maand? De vaste autheur
  van de koopclub, gelooft nog altijd heilig in een wederopstanding van hun niet verontrustend dipje…. Misschien gelooft hij ook nog in de Goedheiligman zelf.

  WVF heeft keurig de weg omhoog gevonden. Zo zonder hun stoorzender en clubhopper MvdV. Gewoon met het inpassen van eigen jeugd. Zoals het hoort. Netjes hoor.

 3. En 8-1 heb ik voorspeld.
  Is de weg naar 3e klasse definitief ingezet?
  Het is net die Argentijnse onderzeeer.
  We are going down. We sunk all the way to the bottom.

 4. De 4 Overijsselse clubs staan bij de eerste vijf in het klassement. Voorwaar, niet gek. En mijn eigen club als promovendus op de 4e plaats. We mogen trots zijn.

 5. Met nog 2 potjes En er vanuit gaande dat Genemuiden verliest…. staat immers 2-0 achter, met nog een goed Zwolsch kwartier…
  Nr Club w W G V Pt S
  1 Eemdijk 28 16 7 5 55 +29
  2 Berkum 28 16 4 8 52 +13

 6. Als Eemdijk zaterdag wint, zijn ze niet meer in te halen en virtueel kampioen.
  Neem aan dat Berkum (en Genemuiden?) wel een periode overnemen, dus nacompetitie spelen. Heb hier al een paar keer aangegeven de 26e te willen kijken, met vrienden.
  Maar dan kijk ik liever 1 of 2 nacompetitiepotjes.
  En ga de WVF-6 afterparty van hun kampioenschap, de 26e, wel vieren. Na het thuispotje tegen nr. 2….. ook Genemuiden.

  1. Je zult versteld staan van hun wedstrijdverslagen op Facebook! Weet niet of de scribent deze kunstzinnige stukjes nog aflevert. Maar ze waren van bijzonder, ook humoristisch niveau!
   Deed me glimlachend terugdenken aan mijn eigen jaren in de WVF-Kroniek. Aan de columns, het redactievoeren en de zege-tochten van "De drie Muskebiers". Toen er nog een papieren voetbalblaadje en bijvoorbeeld ook een papieren personeelsblad bestond. Toen redacties bepaalden wat in beide bladen verscheen. En iedereen content kon aanleveren, bijvoorbeeld over leuke gebeurtenissen.

   "Waar blijft de tijd, verzuchtte opa".

   Nee, verwacht niet veel aanstormend talent. Wie weet een verdwaalde A1-speler?
   Verwacht wel een stabieler team.
   Jarenlange ervaring in en met het 3mteam, heeft mij geleerd dat dat zo werkt.

   Vette pre die hun hebben is zondermeer het immer zonovergoten en zeer behoorlijke buitenterras.
   Met deskundige tweehoofdige bediening. Van alle denkbare eten en drinken. Als het daar niet te verkrijgen is, haalt men het voor je uit onze gezellige en zeer ruim bemeten kantine.

 7. @ Dick
  Lekker belangrijk dat jij het kampioenschap gaat vieren van WVF 6, op kelderklasse niveau. Maar ja verder valt er ook niet veel te juichen voor je he….

Reacties zijn gesloten.