Zwolse jeugd knalt er flink op los

Dit jaar is het in de gemeente Zwolle toegestaan om, op bij voorhand aangewezen plekken in de stad met carbid te schieten. De oorverdovende knallen, en het ietwat ongewone schouwspel in de stad trok veel omstanders aan.


Harde knallen vanaf Park Hogekamp

Het recept is simpel: een melkbus, carbid, water, een fakkel en voor de veiligheid een voetbal als deksel. Resultaat wanneer de mengverhoudingen perfect zijn, is een knal die vele malen harder is dan het reguliere vuurwerk dat in de winkels te koop is, en een prijs die vele malen lager ligt.


Even schudden voor gebruik..


Na het schieten de stukjes carbid weer zoeken

Melkbusschieten is toegestaan in de wijken:

·         Zwolle-Zuid: Schellerpark

·         Berkum: op grasveld bij Campherbeekschool

·         Westenholte: grasveld bij de sportvelden

·         Stadshagen: grasveld bij de Klokkengieterlaan,

·         Holtenbroek: grasveld langs Palestrinalaan en Bellinistraat

·         Terrein Sportvereniging De Marslanden

·         Wijthmen: bij Kulturhus

·         Dieze: Park Hogekamp op het voetvalveld

Deze locaties zijn volgens de gemeente Zwolle gekozen om de geluidsoverlast voor de woon- en leefomgeving zoveel mogelijk te beperken.

Artikel delen:
Reacties 44
 1. Hier in Stadshagen zijn ze ook aan het schieten in het Twistvlietpark op het basketbalveldje. Uitstekende plek wat mij betreft. De ballen schieten ze in het aanwezige doel; geen auto’s of drukke straten in de buurt. Best een veilige plek als je het mij vraagt.


  ⚠️ Meld

 2. Niet alle foto’s worden geplaatst. Dit omdat er in elk geval bij mij van de 20 foto’s er vaak maar 4 bruikbaar zijn. Rest is wle goed alleen of iets wazig of wat dan ook.

  En dan nog als we elke foto plaatste dan had je tientallen foto’s van ene klein nieuws item.

  Maar vind de foto’s van Pedro zoals altijd weer SUPERB ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 3. Wat mij betreft verbieden ze al het andere knalvuurwerk (geen probleem wat mij betreft met het mooie siervuurwerk, maar dan wel graag ’s avonds, anders zie je er zo weinig van 😉 ) en staan ze op bepaalde veilige plekken in de stad alleen nog carbidschieten toe! ;D
  In het Twisvlietpark is het inderdaad goed toeven met die melkbussen en dat schieten op doel vind ik ook geweldig gevonden!


  ⚠️ Meld

 4. Thanks, klein detail wat ik zelf wel heel gaaf vond maar helaas op deze kleine foto niet zo best te zien is, zijn de cijfers 038 op de zijkant van de melkbus. Lekker Zwols! ;D

  Fijne jaarwisseling allemaal en denk om ogen, oren, handen, dieren enz enzzzzzzzz…..!!! Tot in 2008.  ⚠️ Meld

 5. @Marriane: Helemaal mee eens. Om met melkbussen te kunnen schieten moet je toch enige voorbereidend werk doen. Daar wordt werk voor gedaan. En dan ook nog op redelijk veilige plekken. Het gevaar van het schieten met melkbussen is overigens wel dat de melkbus uit elkaar kan klappen. Niet fijn als er net op zit. Maar laten we dit toch maar buiten dat verbod in de andere thread houden.


  ⚠️ Meld

 6. Mooie foto’s Pedro, zoals we van je gewend zijn! Gezellig met AL dat vuurwerk. Knal het jaar maar goed uit, doen wij het ook met de kurken en aardig wat potten. 😉


  ⚠️ Meld

 7. Dat bedoel ik nou met voorzichtig zijn….

  Persbericht:

  9 jarige jongetje zwaar gewond

  Kampen – Een negenjarige jongetje is vanmiddag 31 december rond 14.30 uur zeer zwaar gewond geraakt, tijdens het zogenaamde carbidbus schieten. Jongelui in de leeftijd van 9 tot 11 jaar waren in een tuin bij een woning aan de Geert van Woustraat aan het knallen met een carbidbus. Bij het afschieten is de busdeksel vol in het gezicht gekomen van een negen
  jarige jongen. Het slachtoffer, zelf ook actief als carbidbus schutter, is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis.


  ⚠️ Meld

 8. Carbidschieten is altijd al gevaarlijk geweest; vind 9 jaar ook wel erg jong. Vorig jaar kreeg iemand in Gaalemuud’n geloof ik een deksel in zijn snuit. Geloof niet dat het daar zo goed mee is afgelopen.


  ⚠️ Meld

 9. Leuk he, carbidschieten: dit bericht verschijnt net op de website van de Telegraaf:

  _________________

  Admin:

  Dit bericht staat hier al tussen de reacties.


  ⚠️ Meld

 10. ja maar welke ouder laat dan ook een jongentje van 9 carbid schieten wie de regels van carbid skieten heeft gelezen.
  weet dat er altijd 1 volwassen persoon bij moet zijn en die was
  er denk ik neit bij anders let je wel op een jongetje van 9
  als ik de bus aan steek dan kijk ik eerst of er niemand voor loopt.


  ⚠️ Meld

 11. Carbidschieten is altijd al gevaarlijk geweest; vind 9 jaar ook wel erg jong. Vorig jaar kreeg iemand in Gaalemuud’n geloof ik een deksel in zijn snuit. Geloof niet dat het daar zo goed mee is afgelopen.

  Die loopt al weer op het havenplein rond te knalen hoor 😉


  ⚠️ Meld

 12. Daarom, het kan altijd erger hoor:

  MOGADISHU – Door het aanhoudende geweld in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn in 2007 zeker 6501 doden en 8516 gewonden gevallen.

  Dan valt dat vuurwerk nog wel mee toch?


  ⚠️ Meld

 13. Leuk te zien en te horen. Het is best wel een leuk tijdverdrijf, maar zeker niet ongevaarlijk.
  Maar daar zijn tegenwoordig ook al snufjes voor: electronische ontsteking en, niet vergeten, een afstandsbediening 😉


  ⚠️ Meld

 14. vette foto’s!! mijn complimenten.
  Er gaat niks boven carbid schieten met oud en nieuw.
  Al het vuurwerk mag van mij gestolen worden maar van de melkbussen blijven ze af!  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.