Thorbecke sportklasleerlingen halen €12.403,50 op voor KWF

Zwolle – De 2e jaars sportklasleerlingen van de Thorbecke scholengemeenschap hebben dit schooljaar wederom een prachtig geldbedrag bij elkaar gelopen tijdens de Stadshagenrun voor de stichting KWF. Deze 7e editie was een enorm succes aldus Marnix Zuidberg (docent L.O.) want er is een nieuw recordbedrag opgehaald door de sportklasleerlingen uit de 2e klas.

Hans de Vries, vrijwilliger en bestuurslid van KWF afdeling Overijssel, nam de cheque met een waarde van €12.403,50 in ontvangst. Hans de Vries: “Ik ben verbaasd en trots dat 125 sportklasleerlingen in samenwerking met AV PEC, de Stadshagenrun en de afdeling oncologie van ISALA dit geweldige bedrag hebben kunnen inzamelen.” Hans is vrijwilliger bij het KWF en werkt al jaren samen met de docenten lichamelijke opvoeding van Thorbecke SG om kinderen bewust te maken van deze verschrikkelijke ziekte.

De leerlingen hebben voorlichting gekregen over radiologie en chemotherapie bij ISALA en looptrainingen gevolgd bij Ben van Boven van AV PEC. Met behulp van een sponsorkaart en deelname aan de Stadshagenrun op 22 oktober hebben de leerlingen dit recordbedrag opgehaald. Marnix Zuidberg: “Wij zijn enorm trots op onze leerlingen want naast het mooie geldbedrag hebben ze ook fantastische tijden gelopen tijdens de Stadshagenrun.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Thorbecke sportklasleerlingen halen €12.403,50 op voor KWF”

  1. M.b.t. het KWF. De farmaceutische industrie heeft er geen enkel belang bij, dat kanker wordt genezen. Dit zou betekenen, dat één van de grootste industrieën op deze wereld failliet zou gaan, wanneer er een middel zou worden ontwikkeld dat daadwerkelijk zou genezen. Daarom vind ik destemeer heel vreemd, dat een organisatie als KWF juist samenwerkt met deze farmaceutische industrie.

  2. Steven Bruins, dat is laster. En flauwekul bovendien. Farmaceuten en hun familie kunnen ook kanker krijgen.

    Helemaal top van Thorbecke!

Reacties zijn gesloten.