Politie waarschuwt voor zeer dichte mist

De politie waarschuwt de komende uren en nacht voor zeer dichte mist. De politie in Overijssel meldt oudjaarsavond dat er op veel plaatsen in de provincie het zicht minder dan 10 meter is. De politie raadt u af de weg op te gaan.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Ik kan me één keer herinnerne dat ik zo weinig zicht door mist heb meegemaakt. Dat was op de ventweg tussen de oude IJsselbrug en Hattem. Het licht van een lantarenpaal zag je pas vlak voordat je met je snufferd tegen de paal zelf aan liep. Best heftig.

  Hier in Stadshagen is het zicht nog wel meer dan dat maar alsnog beroerd weinig. Ik schat 30 meter zicht.


  ⚠️ Meld

 2. Ik hoop dat het buiten de woonwijken wel wat beter is. Wil eigenlijk nog naar Stadshagen terug. Het zicht is nu iets beter, zo’n 50 meter.


  ⚠️ Meld

 3. Nou Hans ik heb het sportveld ook niet gered. Ik zag misschien net 3 meter voor me wat en verder niet.
  Zelfs lopend is het af te raden. En echt als u de weg niet op moet doe het dan ook NIET!!! anders moet ik u nog opzoeken om foto’s te maken en daar pas ik op dit moment voor 😉


  ⚠️ Meld

 4. Het centrum zit ook potdicht. In de Voorstraat is amper de overzijde van de straat te zien. Na twaalf uur ging het snel dicht zitten.


  ⚠️ Meld

 5. we hadden net 45 min nodig om van de Wipstrik naar Stadshagen te komen, slechts een streepje zicht op straat. Mensen moesten voor de autos blijven lopen om ze door de dichte mist heen te lootsen.


  ⚠️ Meld

 6. Ik ben net van Zuid naar Stadshagen gereden. 2 uur over gedaan, abnormaal dit. Ik stond op de haaietanden van een rotonde, en zag de rotonde niet. Mensen stonden bij rotondes en afslagen de richting aan te geven, je ziet echt geen hand voor ogen.


  ⚠️ Meld

 7. Gelukkig is het licht bij weblog Zwolle nog aan.
  Blij dat ik op kruipafstand woon. Kost een broek maar wel weer veilig in m’n eigen bedje!


  ⚠️ Meld

 8. Vannacht was een drama.
  Hattem – Holtenbroek 1.10 uur.
  Ik ben op een gegeven moment voor de auto gaan lopen met een zaklamp zodat dat nog een beetje was te volgen.
  Moest ik niet te hard lopen want dan was de chauffeur het lichtpuntje al weer kwijt.
  Lopend, met af en toe de bumper tegen m’n hielen, liep ik daar op de Zwartewaterallee.
  Auto’s langs verkeerde kanten van de vluchtheuvel en een ambulance met zwaailichten welke stapvoets reed.
  Je zal er maar in liggen.


  ⚠️ Meld

 9. vanacht een zicht van nog geen halve meter!!!! 😮
  als je je hand voor uit stak zag je je hand niet meer!!
  ben bijna door een vuurwerkfontein gefietst gelukkig vloog er bijna zo’n balletje tegen me snufferd anders had ik niet geweten dat dat ding er stond 😛


  ⚠️ Meld

 10. Brrr…je zal maar wachten op die ambulance – als je er al in ligt is de grootste nood verholpen 😉
  Maar ben wel blij dat ik gewoon thuis gebleven ben. Alleen plezier gehad van wat “Sterretjes” met de kleine – de vuurpijlen waren toch niet te zien (had ik ook niet gekocht overigens) 😉


  ⚠️ Meld

 11. rond 3uur vanacht was het zicht hier ongeveer 5meter…gelukkig maar anders had ik niet naar huis gekund 😛 ik moest namelijk fietsen en dat was k*t zeg!!! ik moest naar me vriendin en voor je het wist lag je met je neus tegen een boom 🙁


  ⚠️ Meld

 12. Vannacht van ’s Heerenbroek naar Westenholte gekomen met de auto. Normaal minder dan 10 minuten van deur tot deur, nu drie kwartier. Gelukkig zijn de witte strepen op het nieuwe wegdek nog erg wit, dus daar kon je je stapvoets rijdend op orienteren.

  Alleen hier op de voorsterweg zijn de strepen zo ongeveer verdwenen, zat al een aantal keer in de berm omdat ik geen flauw idee had hoe de weg precies liep.

  Gelukkig veilig thuisgekomen.

  Een voordeel bij dergelijke mist: Iedereen rijdt zo voorzichtig dat het in feite eigenlijk nooit erger kan worden dan blikschade. (Als voetganger wellicht wel, maar die heeft weer het voordeel dat ie ‘wat’ aan hoort komen)


  ⚠️ Meld

 13. Een groot voordeel heb ik vannacht wel ondervonden van TomTom.
  Nu had je nog een beetje een idee waar je was en waar een afslag was.
  Sommige automobilisten reden doelbewust aan de linkerzijde van de weg zodat ze de stoepranden konden volgen.
  Het was trouwens wel een goed gevoel dat iedereen langzaam reed en, waar een klein land groot in kan zijn, elkaar hielp als het fout liep.
  De tolerantoe was groter dan ooit.
  Wat dat betreft mag dit wel vaker in Nederland gebeuren.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.