Gastgezinnen voor buitenlandse studenten gezocht

Door Redactie

Zwolle – De nieuwe opleiding International Business, die september 2018 van start gaat, zoekt gastgezinnen in Zwolle die een internationale student in huis willen nemen.

Hogeschool Windesheim heeft vanaf september 2018 een tweede voltijdopleiding waarbij Engels de voertaal is. Naast Global Project & Change Management van het Windesheim Honours College gaat volgend studiejaar de opleiding International Business van start. Pieter van Essen, manager van de opleiding International Business: ‘Voor buitenlandse studenten is het vaak moeilijk om gelijk bij de start van het eerste jaar huisvesting te vinden. Hier willen we met gastgezinnen op inspelen. Tegelijkertijd helpt het de studenten om te wennen aan de cultuur en om de taal snel te leren.’

Van Essen hoopt in september volgend jaar minstens tien buitenlandse studenten te verwelkomen bij de nieuwe opleiding. ‘Momenteel loopt de werving voor het komende studiejaar en promoten we als Windesheim ons aanbod voor buitenlandse studenten op onderwijsbeurzen in heel Europa.’ Gastgezinnen nemen op vrijwillige basis een buitenlandse student voor een aantal maanden of een jaar in huis. De kosten zijn voor rekening van de student en worden rechtstreeks aan het gezin betaald. Voor geïnteresseerde gastgezinnen zal een informatiebijeenkomst georganiseerd worden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Pieter van Essen via p.van.essen@windesheim.nl.

Over International Business
In de opleiding International Business ligt het accent op internationaal zakendoen, business, internationale communicatie en de internationale zakelijke cultuur. De voertaal bij de opleiding is Engels. Daarnaast kiezen de studenten een tweede taal: Duits of Frans. Voor buitenlandse studenten kan de tweede taal Nederlands zijn. De studenten worden opgeleid voor functies als exportmanager, HR consultant of projectmanager bij internationaal opererende ondernemingen. Meer informatie is te vinden op windesheim.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Gastgezinnen voor buitenlandse studenten gezocht”

  1. Goed initiatief lijkt me. Heel wat beter dan de woontoren aan de rand van de Pierik, tegen ’t Wezelandenpark aan. Daar zitten nogal wat ‘studenten’ al dan niet illegaal hier. En die halen ook nogal wat ongein uit. Beter ‘studenten’ -vooral van de Antillen die hier komen studeren’ Welkom natuurlijk, maar graag wel strakke regiie daarop. Bijvoorbeeld door dit initiatief.

  2. Gevalletje -iedereen weet ervan- en ‘politieke correctheid’ eist concrete bewijzen dat ’t mis is.
    Die woontoren zit tot de nok vol met op de ene of andere manier ‘gedoogde’ illegalen.
    Zoek niet naar ‘bewijzen’ Zwollee. Dus Illegalen worden daar gehuisvest, iedereen weet daarvan
    OOK op de campus. en ik moet ’t bewijzen ?? Maak ’t nou :):)

  3. Altijd een goede manier om iets te poneren als je geen tegenspraak wilt. Begin je stelling met ‘Iedereen weet dat …’ of ‘Het is algemeen bekend dat…’ zoals Janmaat zijn stellingen poneerde. Velen die dat dan even niet weten houden zich dan maar stil omdat ze niet dom willen lijken.

    Maar eh, ik weet er dus niet van.

  4. Oh, wel. Prima natuurlijk dat er initiatieven zijn in die richting. Buitenlandse
    ‘studenten’ dat zullen waarschijnlijk wel luitjes worden uit onze voormalige
    kolinies. En misschien maar goed ook. Ik weet ook niet precies hoe ’t zit
    met ‘bewijzen’ van dat zulke dingen kloppen. Onderbuikgevoel telt ook mee.
    Bedenk ‘hoe duur was de suiker’. Slavernij die we deze mensen hebben aangedaan.

    Anderzijds is het tegenwoordig in de mode ‘fail fast’ te bedenken.
    Als je voorziet dat het geen succes kan zijn, zsm. -jeweetwel-.

    Bedenk nu eens dat er in alle gebieden waar de studenten wonen
    die hier graag heenkomen een bevolkingsexplosie van jewelste aan de
    gang is. Dat kan geen success worden vrees ik. Gaat Zowieso op een ramp uitlopen.

    Fail fast hopelijk met buitenlandse studenten aantrekken.
    Mik op ons eigen volk als er iets te besteden is.

Reacties zijn gesloten.