CDA vraagt aandacht voor zorgen ouderen

Door Redactie

Zwolle – Met het symbolisch poneren van 17 stellingen wil het CDA, op basis van gesprekken met vertegenwoordigers van ouderenbonden, aandacht vragen voor de zorgen van senioren. Leo Elfers, raadslid van het CDA, vindt dat een gemeente met bijna 20% inwoners van 65 jaar en ouder, meer rekening moet houden met deze inwonersgroep.

Samen met het COSBO (Coördinatieorgaan Samenwerkende Bonden voor senioren) heeft Elfers dit initiatief vorm gegeven. “Zwolle groeit toe naar een percentage van 20% senioren. Naar mijn mening rechtvaardigt zo’n grote groep ouderen, naast alle aandacht voor de jeugd en alle andere leeftijdsgroepen, speciale attentie.” Verminderde mobiliteit, hogere gezondheidsrisico’s en eenzaamheid komen bij oudere mensen beduidend meer voor, stelt hij. Actiepunten, zoals betere straatverlichting, rolstoel-proof woningen en een buddybank dragen bij aan een meer seniorvriendelijke stad. Uitgangspunt is een inclusieve samenleving, waarbij in Zwolle iedereen volwaardig mee kan (blijven) doen.

Leo Elfers verwacht dat door dit breed gedragen pakket maatregelen een toekomstbestendig seniorenbeleid realiteit kan worden. Elfers hoopt dat alle 17 speerpunten de komende tijd hun weg vinden naar zowel verkiezingsprogramma’s als naar raads- en collegevoorstellen. “Sommige voorstellen zijn op korte termijn te realiseren, andere onderwerpen lenen zich meer voor verdieping en kunnen van invloed zijn op langere termijn”, is zijn inschatting.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)