NXTgen van JenaXL wint First Lego League - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

NXTgen van JenaXL wint First Lego League

Zwolle – Team NXTgen van JenaXL heeft de tiende regiofinale van de FIRST LEGO League gewonnen. Naast de hoofdprijs ging het team met de Robotprestatieprijs naar huis. Ruim 1400 basis- en vo-leerlingen maakten deze dag kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego.

Het enthousiasme is groot. Dit jaar hebben 47 wedstrijdteams zich aangemeld. Vanaf september 2017 is NXTgen met de voorbereidingen gestart. Tijdens de wedstrijddagen bij Deltion werden ze op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork. Team NXTgen scoorde op alle onderdelen erg goed en bij de wedstrijdmissies staken ze met kop en schouders boven hun tegenstanders uit.
Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar is het thema Hydro-dynamics. De leerlingen zoeken verbeteringen in de manier waarop we water vinden, transporteren, gebruiken of afvoeren. Team NXTgen heeft voor dit onderdeel de Aqua Twister ontwikkeld. Een systeem waarbij, na het aanzetten van de warmwaterkraan, het koud water opgevangen wordt in een reservoir. Op 3 februari gaan de leerlingen van JenaXL naar de Beneluxfinale in Leeuwarden, waar ze met 50 teams strijden om de Champions Award, die recht geeft op een reis naar St. Louis of een wedstrijd ergens in Europa.

Artikel delen:

Reageer