VV Berkum
VV Berkum

Berkum blijft bij Huizen op 0-0 steken

Zwolle – Berkum is bij Huizen, de hekkensluiter van de Hoofdklasse B, niet verder gekomen dan een doelpuntloze remise. Het was van beide kanten een povere vertoning, waarbij de nodige kansen verloren gingen, en de puntendeling was dan ook terecht.
“Het was een slechte wedstrijd,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “We waren niet geduldig genoeg, hadden te weinig beweging en gingen te veel mee in het spel van de tegenstander.”

Berkum kreeg al snel een flinke kans om op voorsprong te komen, toen Johnsen Bacuna de diepte in werd gestuurd. De Berkum-spits kon alleen op het Huizen-doel af, maar nam de bal niet goed mee en daarmee was de mogelijkheid verkeken. Na een kwartier liet Huizen aan de andere kant een zo mogelijk nog grotere kans liggen, toen de eenzaam voorin wachtende Quincy van Waveren na een lange pass alleen voor het Berkum-doel opdook. De Huizense linksbuiten schoot echter op de paal en uit de rebound joeg de al even kansrijke Hidde van der Veldt de bal hoog over. Even later kwam Van Waveren, na een glijpartij in de Berkumse defensie, opnieuw voor het Berkum-doel maar ditmaal mikte ook hij hoog over.
De bezoekers kregen vervolgens twee uitgelezen kansen om het duel naar zich toe te trekken, toen Bacuna en Chris van der Meulen in één-op-één situaties voor Huizen-keeper Rinaldo O’Niel kwamen. In beide gevallen wist de doelman echter redding te brengen, waarbij vooral zijn ingrijpen op de inzet van Van der Meulen van klasse getuigde. Was de wedstrijd in het eerste bedrijf al zeer matig, met ongelooflijk veel balverlies en foute passes van beide kanten, na rust was het als kijkspel zo mogelijk nóg minder. Beide ploegen probeerden met lange halen hun aanvallers aan het werk te zetten, maar wisten lange tijd voor geen enkele dreigende actie te zorgen. Pas in de 79e minuut kwam Huizen-topscorer Murat Önal, vlak voor de Zwolse doellijn, glijdend nét tekort om zijn club alsnog op voorsprong te zetten en vijf minuten later strandde Chris van der Meulen, na goed voorbereidend werk van Björn Bakker, op Huizen-doelman O’Niel. Hoewel Berkum het in blessuretijd nog even benauwd kreeg bij twee corners kwam ook daar niets uit en hielden beide ploegen het op 0-0.
Daar schoot Huizen niet heel veel mee op want de ploeg uit Het Gooi blijft laatste in de Hoofdklasse B, al heeft het team een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten. Berkum blijft vierde en liep zelfs een puntje in op nummer drie DFS, waarmee de Zwollenaren toch nog iets positiefs uit dit duel haalden.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. De concurrentie bakte er, net als Be Quick 28, h-e-l-e-m-a-a-l niets van.

  Volgende week nummer 1 tegen de 2 dan kan Berkum bij een goed resultaat zelf, zomaar maar weer op de tweede plaats staan en lijkt de weg naar boven definitief weer ingeslagen te zijn. Dat zou heel mooi zijn voor Zwolle en omstreken zijn. Gezond bezig daar in Berkum.

  Het is te hopen voor mijn broertje Steven dat PEC Zwolle niet weer in de 93e minuut de deksel op de neus krijgt. Wat een stuk chagarijn was dat deze week. Nog meer dan anders.


  Maak melding

 2. Verassend berkum heeft een uitmuntende pot gezet. Na jaren van afwezigheid neergestreken in de over gezellige ambience van vv berkum. Waar de lijntjes kort zijn en waar men mekaar nog aanspreekt bij de voornaam.
  Ik zal niet gelijk met namen strooien, maar ik was niet weg te slaan uit het gezellige kleding winkeltje.


  Maak melding

 3. Welcome back Stikker en welke uitmuntende pot thee hebben ze bij Berkum in de kantine voor je gezet? Zo verassend is dat niet hoor. Dat doet het personeel voor iedereen in de kantine. Dat warme sociale zie je niet overal meer. Zeker niet bij stadse sportverenigingen.


  Maak melding

 4. Als ik met die mensen praat in Berkum, lijkt het wel of ze allemaal een aardappel hebben ingeslikt.Zijn ze allemaal in Wassenaar geboren?
  Nou ja de meesten kijken niet op of om.
  Alleen maar met zichzelf bezig echt warm en sociaal daar bij Berkum.


  Maak melding

 5. De volgende keer kun je toch vragen of ze in Wassenaar geboren zijn onder het genot van een uitmuntend kopje thee in de business lounge. Ben je zelf de straattaal van Wassenaar machtig?


  Maak melding

 6. @ Stikker, hopelijk is je kwalificatie “uitmuntend” niet heel ver bezijden de waarheid. Hoe was Joep?
  Dit vond ik vreemd (kan ik de nieuwe lay-out helaas de citaat-tags niet vinden… dus citeer ik je maar even lomp en slordig:

  over gezellige ambience van vv berkum. Waar de lijntjes kort zijn en waar men mekaar nog aanspreekt bij de voornaam.

  …..Pardon….’t is bijna 2018, wie of wat wordt tegenwoordig nog wel met “u” aangesproken?
  Erger: “Wie of wat staat zich er tegenwoordig nog op voor dat ie niet wordt getutoyeerd?
  Of is de cultuur in Berkum (inmiddels) anders dan elders?
  Uit eigen woon-ervaring kan ik zeggen dat er alleen maar werd getutoyeerd.
  Zoals het hoort, vind ik.


  Maak melding

 7. Vandaag alle afleveringen van Berkum TV maar eens bekeken. Op zoek naar aardappels.

  Maar de enige die ik heb kunnen aanschouwen is onze eigen burgervader Dhr. Henk Jan Meijer. Die is inderdaad geboren in Wassenaar. Correct Peppie.

  Maar onze burgervader is de vader van alle Zwollenaeren, dus ook van bijv. Dieze West, bewoners van Frionzorg, woonwagenbewoners en mensen in de bijstand. Hij komt overal bij de mensen/clubs thuis. Niets mis mee hoor.

  Heb je onze burgervader toevallig gesproken of heb je nog meer namen voor ons dan kunnen we op Wikipedia opzoeken waar ze geboren zijn. Bedankt alvast.


  Maak melding

 8. Tuurlijk lopen er veel van die importberkummers rond die denken dat ze meer zijn als n ander en je met de nek aankijken , maar wat blijft zijn we zelf ,zonder kapsones en gezellig n biertje doen na de wedstrijd (9 zelf betalen)en mekaar het licht in de ogen gunnen


  Maak melding

 9. Maar die echte Berkummers zitten toch in de kerk en niet in zo’n asociale voetbalkantine?
  Nee dat geloof ik niet dat die aan het bier zitten ik denk eerder aan de wortelsap.


  Maak melding

 10. @ Jasper bruins

  Dit stuk gaat toch over Berkum? En ja we hebben met 8-1 verloren, maar wat maakt het uit 8-1of 3-1,het blijft verlies. Maar hou je gewoon met je eigen club bezig,en laat iedereen in zijn waarde.


  Maak melding

 11. Ik kon het stuk over BQ niet vinden vandaar dat ik het uit pure armoede maar geplaatst heb bij dit topic van de grote buurman. Gaat allebei over voetbal nietwaar? Vandaar.


  Maak melding

 12. Ach ach wat een kift, ga zo lekker door “kenners” Berkum speelt volgend jaar sowieso weer HOOFDKLASSE!!!! wat me tegenvalt is dat ons doomineeszoontje nog niks van zich heeft laten horen.
  Is dat soms omdat zijn geref…. clubje verloren heeft??


  Maak melding

 13. De oudste Gristelijke voetbalclub van Zwolle en volgens henzelf ook de leukste, speelt voor Sinterklaas de afgelopen maand. Malle Pietje is zo verward dat er niets meer te lezen valt over aanhaken, laat staan een kampioenschap. Even met de beentjes terug op aarde.
  Zijn de juiste spelers aangetrokken? Hoe staat het met de chemie tussen spelers en trainer? Doen we als club de juiste dingen? Als je in een dipje zit en de weg naar beneden is ingeslagen dan zijn dit de vragen die gesteld kunnen worden. Wordt vervolgt.


  Maak melding

 14. @Peppie & @Kokkie

  Wikipedia: “De Christelijke Sportvereeniging ‘Be Quick ’28’ werd opgericht op 22 november 1928 door de predikanten ds. Cornelis Daniël van Noppen en zijn vicaris Adolph Meinhard Knottnerus.”

  Weet je echt heel zeker dat je op Sportpark de Vegtlust stond Peppie en Kokkie en niet op dat van de kleine buurman 200 meter verderop?


  Maak melding

 15. ‘Als een van de eersten in Nederland had Manfred Langer eind jaren zeventig een happy hour ingevoerd in zijn homokroeg Chez Manfred in de Halvemaansteeg in Amsterdam. Daarbij kreeg men twee drankjes voor de prijs van één. Hij had dit idee overgenomen uit de Verenigde Staten.’

  Zozo Peppie vertel eens knul. Onlangs nog in de Halvemaansteeg geweest?


  Maak melding

 16. Ja daar ben ik geweest is daar wat mis mee.
  Ik dacht dat ze bij Berkum een open en meegaande warme vereniging waren.
  Kun je zien dat ik toch gelijk heb de buitenkant he


  Maak melding

 17. andaag en vroeg al stond de kraker uit bij rivaal v.v. Berkum op het programma voor Jo11-5. Rood omcirkeld, want deze twee ploegen waren tot vandaag allebei ongeslagen met de volle punten aantal maar met een beter doelsaldo voor Berkum. Degene die wint gaat, als er geen fouten worden gemaakt, rechtstreeks af op het kampioenschap.
  Aangekomen op het sportpark van Berkum bleek Berkum al op het veld te staan met veel toeschouwers met veel kapsones: wij rollen dat zooitje wel effe op, wij worden kampioen. Dit zo te hebben bekeken besloot de coach van Be Quick ’28 maar een rommelige warming-up te doen en Berkum zand in de ogen te gooien. Wij besloten om in een ronding achterin te gaan staan als blok met 4 spelers en voorin met twee snelle spelers Berkum te bestrijden.
  De wedstrijd begon onder leiding van een heuse thuisfluiter. J011-5 begon goed aan de wedstrijd en kreeg gelijk goede kansen. Julia en Kylan (later vergeleken met John de Wolf) stonden fysiek boven de aanvallers van Berkum. Toch kwam Berkum op voorsprong door een afstand schot en de Berkum supporters gingen helemaal los. Dit was voor ons het signaal om los te gaan. Gernamo schoot gelijk vanaf de middenlijn de gelijk maker binnen en Diego maakte de 1-2 en 1-3 erachter aan. Dit allemaal binnen 5 minuten. Alicia maakte nog een doorgebroken Berkum speler onschadelijk en Quinten heerste als keeper zoals hij de laatste weken nadrukkelijk als leider van het team het voortouw neemt .
  Na de rust drong Berkum aan maar kreeg geen grote kansen tot de scheids besloot een handsbal te zien waar geen speler stond. Hieruit schoot Berkum raak 2-3. De spanning was terug. Noortje begon te bikkelen op het veld. Oscar kreeg bij de ingooi opdracht laat de bal maar vallen. Zo wisten we wat tijd te rekken. De klok van de scheids leek kapot maar die deed het ineens weer toen Diego snoeihard de wedstrijd besliste 2-4. Daarna ging het elftal op weg naar Fox, maar dat verslag leest u ergens anders.
  Een trotse coach


  Maak melding

 18. Beste Ron Zwiers, dank voor je wedstrijdverslag.

  Zoals je weet is Berkum een sterk groeiende vereniging waar op sommige momenten een tekort aan kleedkamers ontstaat. Elftallen kleden zich dan soms iets vroeger om of komen, net zoals bij hockey normaal, al in wedstrijd tenue aan op het sportpark. Veel verenigingen zijn jaloers op de sterke groei in ledenaantallen bij Berkum. Er hoeven geen ledenwerfacties gehouden te worden zoals bij sommige anders clubs wel gebruikelijk is om het aantal op peil te houden.

  Bij Berkum is er nauwelijks sprake van een tekort aan vrijwilligers. De ouders zijn betrokken bij hun zoons/dochters, elftal en club. Zij staan dan ook in grote aantallen langs de lijn. Dit is bijzonder aangezien de de betrokkenheid niet overal zo sterk is. Dit heeft overigens niets met arrogantie te maken.

  Vertrouwende je hiermee een completer beeld gegeven te hebben en nog gefeliciteerd met de overwinning. Daar mag je trots op zijn.


  Maak melding

 19. Ron Zwiers leuk ook eens n echte naam te zien , wat n opbeurende woorden gebruik je tov de tegenstander je laat je wel kennen en ik hoop nu ook een heleboel andere mensen die voor de voetbal komen en niet voor de afbraakkritiek van jou.


  Maak melding

 20. Mooi verslag van Ron,en wat een warme club dat Berkum hebben ze de tegenstander wel een glaasje rabarber sap aangeboden?
  Of kon dat er niet af na de nederlaag.


  Maak melding

 21. @Kokkie

  Kun je het wedstrijdverslag van Be Quick 28 1 uit tegen Dos Kampen 1 ook nog plaatsen aub. Daar is veel belangstelling voor op het platform van WLZ. Bedankt.


  Maak melding

 22. Wat een aannames, kokkie. De tegenstander van kapsones beschuldigen, de scheidsrechter als thuisfluiter betitelen. Maar gelukkig had Berkum buiten de leepheid van jou gerekend en konden jullie met de winst naar huis. Gefeliciteerd daarvoor. Nu de volgende keer niet alleen sportief in het veld, maar ook in je verslag. Geef het goede voorbeeld aan je jongens. Het voetbalplezier en onderling respect is belangrijker dan winnen.


  Maak melding

 23. Wedstrijdkarakteristieken DOS Kampen – Be Quick ’28

  Datum: 25 november 2017

  Eindstand: 8-1
  Ruststand: 4-0

  Wedstrijdverslag:

  DOS laat geen spaan heel van Zwolse middenmoter

  Dat de geelzwarten in een uitstekende vorm verkeren was de afgelopen weken al duidelijk. De onfortuinlijke nederlaag tegen Enter Vooruit van drie weken geleden deed daar niets aan af. Wie dit weekend het gure herfstweer had getrotseerd om naar Sportpark De Maten te komen werd wederom alles behalve teleurgesteld. Sterker nog, zelden kreeg je als toeschouwer zo veel waar voor je geld als bij het duel tegen het Zwolse Be Quick ’28. Wat op papier een spannend duel had moeten zijn werd een ware afslachting. Na negentig minuten voetbal werden de gasten met een gedenkwaardige 8-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Hun grootste nederlaag ooit!

  Liet DOS vorige week de kans nog liggen om een monsterscore te behalen, dit keer kende het minder genade. De weg naar de ellende zette zich voor Be Quick al vrij snel in. Direct vanaf de aftrap kwam men nog goed weg toen de diep gestuurde Tom Diender geen medespeler wist te vinden maar tien minuten later was de voorsprong alsnog daar. De wederom uitstekend optredende Bas Adema benutte een penalty die was veroorzaakt nadat keeper Malanda Raymon Beuling vloerde.
  De openingsgoal gaf de thuisploeg nog meer vertrouwen. Het ving Be Quick op ruime afstand van het doel op om vervolgens bij het veroveren van de bal razendsnel om te schakelen. Nog binnen het half uur had dat twee keer succes. In beide gevallen was Tom Diender de aangever. De 2-0 kwam op naam van Raymon Beuling die zich goed vrij liep in de zestien en de derde werd na een vlotte combinatie binnen gepoeierd door Twan Knul. De ploeg uit Zwolle wist pas in de 40e minuut iets te produceren maar een schot van net buiten de zestien ging naast.
  Wie dacht de rijen bij de bar voor te kunnen zijn door iets voor de rust te vertrekken zal daar dit keer bijzonder veel spijt van hebben gehad want die misten het absolute hoogtepunt van deze wedstrijd. Raymon Beuling toonde zich een ware baltovenaar door vlak voor rust van een meter of twintig uit stand keeper Malanda met een tegendraadse lob in de verre hoek te verschalken.

  Het was een passend slotakkoord van een drie kwartier durende voetbalshow!

  Na de pauze liet DOS de teugels aanvankelijk wat vieren en omdat Be Quick ondanks de grote achterstand niet opgaf waren het zowaar de bezoekers die even de overhand hadden. De eerste echte kans leverde direct de uiteindelijke eretreffer op toen topscorer Sander Aarten na een goede dribbel in twee instanties Kevin Dijkstra wist te passeren. Kort daarna kregen de Zwollenaren nog twee mogelijkheidjes om verder in te lopen maar dit keer zonder succes. Het was uiteindelijk een vervroegd Sinterklaas cadeautje van keeper Malanda welke Twan Knul in staat stelde zijn tweede van de middag te maken en daarmee het verzet aan Zwolse zijde definitief te breken.
  De honger van de thuisploeg was nog niet gestild en zo gebeurde het dat het moedeloze Be Quick even later voor een zesde maal de bal uit het net moest vissen. Twan Knul zette goed door over links en gaf de geheel vrijstaande Raymon Beuling een niet te missen kans om zijn derde binnen te schieten. Vlak daarna een nieuwe dreun en opnieuw was Beuling de man met de moker. Dit keer kopte hij hard binnen uit een corner. Doordat er wat slordigheden in het spel van DOS sloop leek erger leed Be Quick bespaard te blijven maar defensief geklungel stelde de hard werkende Tom Diender in staat om zich met een diagonaal geplaatst schot ook nog op het scorebord te zetten.

  Het zijn mooie tijden om DOS supporter te zijn. Opnieuw zat er overtuiging in het spel en ging er plezier en passie van uit. Het belangrijkste is dit goede gevoel zo lang mogelijk vast te houden en zodoende de druk te blijven leggen bij de concurrentie om ook te winnen.

  Wedstrijdverloop:
  12e min: 1-0 Bas Adema
  21e min: 2-0 Raymon Beuling (assist Tom Diender)
  27e min: 3-0 Twan Knul (assist Tom Diender)
  44e min: 4-0 Raymon Beuling
  54e min: 4-1 ???
  65e min: 5-1 Twan Knul
  71e min: 6-1 Raymon Beuling (assist Twan Knul)
  76e min: 7-1 Raymon Beuling (assist Julian de Ruiter)
  84e min: 8-1 Tom Diender

  Opstelling DOS:

  Kevin Dijkstra, Maurice Vespignani , Leroy Krijn, Bas Adema (78. Kesse Appiah), Martijn Barneveld, Wim Snippe, Mark Westerhof , Raymon Beuling, Tom Diender, Twan Knul, Julian de Ruiter (78. Robin Horstman)

  Door: Jasper Plender


  Maak melding

 24. Het Nederlands voetbal heeft dringend behoefte aan jongens zoals Ron Zwiers.

  Hij betreedt het sportpark en ziet in een oogopslag hoe hij de tegenstander kan verslaan. Zijn winnende tactiek is een warrige warming up. Jawel u leest het goed. Dat de groten der aarde dit niet eerder uitgevonden hebben.

  Ron Zwiers, de redder van het Vaderlandsche voetbal.


  Maak melding

 25. Ik stel voor om Ron direct door te laten schuiven naar het eerste elftal van de Rood/Zwarten. 7 Tegengoals in een bekerwedstrijd is veel te veel. Zeker tegen een tegenstander die ook nog eens klasse lager speelt dan zijzelf. De clubleiding moet maar weer ingrijpen. Dit kan zo niet langer.

  Resultaten kunnen met deze wonderdokter natuurlijk niet uitblijven. Ron Beton loost ze naar successen!


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.