VV Berkum
VV Berkum

Berkum bekert dinsdag in Wijhe

Zwolle – Berkum speelt dinsdag voor de Districtsbeker Oost bij derdeklasser Wijhe ’92. De Zwolse hoofdklasser zal zich daar moeten herpakken van een periode waarin het allemaal wat minder goed verloopt dan bij de opening van dit seizoen. Wijhe zette in de eerste bekerronde vierdeklasser SC Deventer met 3-0 aan de kant, maar in de competitie draaide het lange tijd niet naar wens. De ploeg van trainer Hans van der Hoop, die vorig seizoen op het nippertje promotie naar de tweede klasse miste, had een stroeve seizoenstart.

Na zes remises en twee verliespartijen bungelden de Wijhenaren op de laatste plaats van de zondagse 3e Klasse B, maar dit weekend werden de bakens verzet. Wijhe zorgde in eigen huis door Ruurlo met liefst 5-0 te verslaan voor de eerste driepunter van dit seizoen. De thuisclub kwam vóór rust al op een 2-0 voorsprong en liep in de tweede helft uit naar een ruime overwinning. Dat betekende ook dat Wijhe de laatste plaats in de 3e Klasse B heeft verlaten. Wijhe ’92 is overigens geen onbekende voor Berkum, dat daar drie jaar geleden ook al een bekerwedstrijd speelde. Berkum, toen nog eersteklasser, nam toen al in de eerste helft ruim afstand en na een ruststand van 0-4 werd het uiteindelijk 1-6.
Berkum, dat in de vorige bekerronde derdeklasser Hellendoorn met 4-0 versloeg, begon geweldig aan het seizoen in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal, maar de equipe van trainer Arno Hoekstra draait de laatste weken een stuk minder soepel. De laatste winst in de competitie dateert alweer van 21 oktober, toen de amateurtak van Ajax met 1-2 werd verslagen, maar daarna werden in vier duels slechts twee punten gepakt. Afgelopen zaterdag kwam Berkum bij hekkensluiter Huizen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In een onaantrekkelijke wedstrijd met veel balverlies kregen beide ploegen kansen, maar niemand wist die te benutten. Berkum bleef daarmee vierde op de ranglijst van de Hoofdklasse B.
Berkum zal de bekerwedstrijd bij Wijhe ’92 moeten gebruiken om de schwung weer in het elftal te krijgen, maar krijgt een tegenstander die net zelfvertrouwen heeft getankt nu de eerste overwinning van het seizoen binnen is. De wedstrijd Wijhe ’92-Berkum staat onder leiding van scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen, die dinsdag op het sportpark aan de Zandhuisweg in Wijhe om 20.00 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Kan het zelfvertrouwen weer wat opvijzelen naar de laatste zepers.
  Glaasje wortelsap en een gezond broodje erbij doet ook altijd goed bij de warmste en sociale club van Zwolle.


  Maak melding

 2. Hattem wint waanzinnig bekerduel met 7-6

  De bekerwedstrijd die dinsdag in Hattem werd gespeeld blijft weken, misschien wel maanden nee misschien wel jaren onderwerp van gesprek.

  Derdeklasser Hattem schakelde tweedeklasser Be Quick’28 uit met 7-6. Deze uitslag gaat de boeken in als de grootste nederlaag in de bekergeschiedenis van de Zwollenaren.


  Maak melding

 3. Ron Zwiers effect is nog niet zichtbaar bij 1. Misschien zaterdag al wel. Slechter kan in ieder geval niet. 18 Tegengoals in 2 wedstrijden. De plattewagen kunnen we beter als carnavalswagen gebruiken. Weer een verloren seizoen. Als de trainer maar niet ontslagen wordt.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.