ZwolleFonds verlicht de binnenstad

ZwolleFonds verlicht de binnenstad

Zwolle – Het is weer vroeger donker, de temperatuur daalt en Kerst is in aantocht. Tijd om de binnenstad van Zwolle volop in het licht te zetten! Geheel in de stijl van winter en Kerst heeft ZwolleFonds de nieuwe sfeerverlichting voor de binnenstad gerealiseerd.

De oude verlichting heeft plaatsgemaakt voor nieuwe, duurzame en originele ornamenten die voor een sfeervolle binnenstad zorgen. Waar voorheen een klein gedeelte werd verlicht, is dat nu bijna de gehele binnenstad.  Eind oktober is de eerste verlichting in de straten opgehangen. Begin november volgden de bomen en pleinen en later deze maand de bruggen. Na Sinterklaas worden de echte blikvangers geplaatst. Het eerste tipje van de sluier is dit weekend opgelicht, toen stond er een gigantische verlichte kerstbal op het Grote Kerkplein. 

ZwolleFonds heeft een wandelroute ontwikkeld voor bezoekers die langs al deze zogenaamde eyecatchers loopt. Deze route is op verschillende punten gratis te verkrijgen, waaronder bij het Zwolse Balletjeshuis, Stadkamer Zwolle en diverse winkels en horecagelegenheden. De nieuwe verlichting is gerealiseerd in samenwerking met de firma Starlight en de gemeente Zwolle.

Artikel delen:
Foto's 3
ZwolleFonds verlicht de binnenstad
ZwolleFonds verlicht de binnenstad
Reactie 1
  1. Ik merk dat veel feestverlichting ook overdag brandt terwijl dit niet nodig is. Het scheelt weer een hoop energie als dit uit gaat overdag! Trouwens waarom moet dit al in oktober hangen al die feestverlichting?

Reageer