In de kerstvakantie twee weken lang gratis ‘treinen’ - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

In de kerstvakantie twee weken lang gratis ‘treinen’

Zwolle – Voor wie al druk bezig is met het plannen van leuke dagjes uit in de kerstvakantie, vergeet niet om Zwolle aan te doen. Een bezoekje aan het IJsbeelden Festival, een rondje schaatsen op de ijsbaan, een goed boek uitzoeken bij Waanders om tot slot af te sluiten met een lekker etentje bij McDonald’s op de Grote Markt. Dit alles is deze kerstvakantie nog nooit zo gemakkelijk te combineren geweest.

Deze organisaties zijn namelijk twee weken lang bereikbaar via een speciaal treintje. En instappen is helemaal gratis. McDonald’s Zwolle, Stichting Winters Zwolle, Waanders, het IJsbeeldenfestival, de IJsbaan en het ZwolleFonds hebben de handen in één geslagen en zorgen deze winter voor een letterlijke verbinding met elkaar in de stad. In de kerstvakantie rijdt er dagelijks tussen 11.00 tot 19.00 uur een treintje met 40 zitplaatsen langs de hotspots van Zwolle. In de route komen 4 stations om in en uit te stappen: Het IJsbeelden Festival bij de IJsselhallen, McDonald’s Grote Markt, IJsbaan Rode Torenplein en Waanders bij de Broerenkerk. Tijdens de markt op vrijdagmorgen en zaterdag wordt de route iets aangepast.

Initiatiefnemer Sander Dol is enthousiast en kan niet wachten tot het treintje rijdt: “Winters Zwolle groeit. Een prachtig IJsbeeldenfestival, lekker schaatsen op de IJsbaan, een hip Hottub Festival, het populaire Sprookjesfestival, een prachtige Wensboom op de Nieuwe markt, een Santarun en noem zo maar op. Ieder jaar komen er steeds meer evenementen bij en beleven wij met elkaar Winters Zwolle. Dit jaar ook nog eens met gratis vervoer waarmee wij letterlijk en figuurlijk een verbinding maken met elkaar, daar ben ik erg trots op.”

Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle is ook razend enthousiast om als hoofdsponsor zijn naam te mogen verbinden aan dit, voor Zwolle, nieuwe vervoersmiddel: ‘Wie kent die leuke toeristentreintjes niet. Je ziet ze eigenlijk wel langs iedere boulevard. Kinderen en families zijn er gek op. Lekker en makkelijk toeren langs de mooiste plekjes. Een gezellige manier om van a naar b te reizen en Zwolle te ontdekken. Gaaf dat we dit in Zwolle gaan doen, door te verbinden en samen te werken komen we verder.”

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer