Verdachte veroordeeld voor overval op bejaarde bloemenhandelaar - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Verdachte veroordeeld voor overval op bejaarde bloemenhandelaar

Zwolle – Na 14 jaar is er alsnog een verdachte veroordeeld voor de overval op een bejaarde bloemenhandelaar uit Zwolle. Het Openbaar Ministerie eiste 6 jaar gevangenisstraf voor de 39 jaar oude verdachte. De rechtbank bevond de man schuldig en veroordeelde de man tot 5 jaar gevangenisstraf.

De overvaller heeft de bloemenhandelaar vastgebonden met Ducttape, wat later essentieel bleek te zijn in het veroordelen van de verdachte. Op het stuk tape werd dna gevonden dat een match opleverde in een databank in Groot Brittannië. Daar bleek het dna afkomstig van de 39 jarige Engelsman. De overval was zeer gewelddadig waardoor het slachtoffer ernstig gewond raakte door meerdere messteken. De rechtbank bepaalde dat de oordeelde Engelsman niet alleen gehandeld heeft. Een tweede verdachte in beeld werd eerst vrijgesproken. Tegen deze uitspraak is hoger beroep aangetekend.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Uit de stentor:
    De 38-jarige Mujib A.G. is tot zes jaar cel veroordeeld voor de overval op de Zwolse bloemenhandelaar Gerrit van Ittersum in 2003.

    Googlen op de voornaam Mujib levert informatie op over een islamitische betekenis. Heeft natuurlijk verder niets te maken met het minderwaardig vinden van ongelovigen. We gaan een mooie tijd tegemoet met meer islam in Nederland.

  2. in de koran en hadiet staan meer dan 100 versen tegen de ongelovigen en hoe tegen de ongelovigen te strijden. daarom ben ik nog steeds op zoek naar dezelfde soort teksten in de bijbel. kan er geen honderden van vinden.

    bertk haalt er niets bij, hij is gewoon geïnformeerd over islam en geef hem gelijk.

  3. Bedankt Bertk, wanneer begin je bij de recherche? Ze kunnen je daar goed gebruiken. Lekker belangrijke info, geldt ook voor Jenna, met jullie komt Zwolle er wel!

  4. En nu even weer terug naar het moraal van het verhaal zonder een groepering aan te wijzen of een geloof te vinden @ Jenna; wie een hond wil slaan zal altijd een stok vinden……gewoon goed blijven zoeken 😉

Reageer