Kaarsjes - Foto: Hans van Eijsden
Kaarsjes
Foto: Hans van Eijsden

Wereld lichtjesdag 2018 in Zwolle

Zwolle – Elk jaar, op de 2e zondag van december, is het WereldLichtjesdag (World Wide Candle Lightning). Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd dan ook zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.
Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven worden er die dag dus ieder uur ergens op de wereld, kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Op vele locaties in Nederland worden ook herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Als je een kind hebt verloren ben je van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen van 80 jaar. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom op een locatie bij jou in de buurt. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.
Vanaf 18.30 bent u welkom in de Grote Kerk van Zwolle aan de Grote Markt 18. Om 18.45 uur start daar het programma; het gedicht van WereldLichtjesdag wordt voorgedragen, er wordt een lied gezongen en de namen van de kinderen worden voorgelezen. Om 19.00 uur wordt de grote kaars aangestoken. Aan die kaars kan een ieder vervolgens het kaarsje aansteken dat bij binnenkomst is uitgedeeld en die worden bij elkaar in de kerk geplaatst. Rond 19.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.