Krantenkiosk keert terug in Zwolle

In Zwolle is een vergunning aangevraagd voor een krantenkiosk op het Gasthuisplein. In Nederland was de krantenkiosk volledig uit het straatbeeld verdwenen. Het bedrijf Stadskiosk uit Breukelen wil het fenomeen nieuw leven inblazen. Naast Zwolle moeten de eerste stadskiosken dit voorjaar weer verschijnen in Kampen, Almere, Heerenveen en Arnhem. In de kiosk zijn kranten en tijdschriften te koop, maar ook koffie en bijvoorbeeld batterijen.


Impressie: StadsKiosk BV

Het streven is om in 2008 vijf tot zeven kiosken te plaatsen in grote- en/of middelgrote steden in een proefproject. Na een jaar dient een evaluatie plaats te vinden met betrokken gemeenten. De StadsKiosk en de di­recte omgeving worden schoongehouden en goed onderhouden. Hiermee verzorgt de StadsKiosk een voorbeeldfunctie. De kiosk is opvallend en herkenbaar door styling en vorm en kan geleverd worden voor zowel een oude binnenstad, als een modern zakencentrum, of moderne binnenstad. Herkenbaarheid is essentieel, maar de kiosk mag niet detoneren met de omgeving.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Staat leuk in elke stad. Prima idee!
  Maar waarom niet gewoon op de her in te richten Nieuwe Markt, als het postkantoor aldaar toch weg gaat (waar ik net overigens was, met -geen grapje- 38 wachtenden voor me!! Erg handig dat het postkantoor de stad uit gaat!! >:( )

 2. @ ed: waar gaat het postkantoor dan heen en per wanneer gaan ze daar weg dan? Waar moet ik dan in het vervolg mn postzegeltjes gaan kopen? :'(

  Ontopic: voor de grote steden lijkt het me idd wel leuk, maar voor een stad als Zwolle (dat niet echt het uiterlijk heeft van een (grote en mondiane) stad vraag ik me een beetje af of het hier wel gepast is. Ben benieuwd.

 3. Hierdoor krijgt Zwolle juist het uiterlijk van een grote en mondaine stad! Niet altijd zo negatief. En offtopic: postzegels koop je bij de Jumbo of C1000.

 4. Dit heeft niks met een grote of mondaine stad te maken maar gewoon een terugkeer van de kiosk,tegenover het station heeft er ook altijd 1 gestaan.Ik zou het erg leuk vinden iedergeval
  Off topic: Wie haalt er tegenwoordig nog postzegels 😉

 5. Een kleine aanvulling van internet:
  BREUKELEN (ANP) – In Zuid-Europa zijn ze niet weg te denken uit het straatbeeld, maar in Nederland is de krantenkiosk volledig uit het straatbeeld verdwenen. Het Breukelse bedrijf Stadskiosk wil het fenomeen krantenkiosk nieuw leven inblazen.

  In de centra van Zwolle, Kampen, Almere, Heerenveen en Arnhem moeten dit jaar de eerste stadskiosken verschijnen.

  Stadskiosk mikt op steden met meer dan 40.000 inwoners. Het is de bedoeling datover een tijdje in honderd Nederlandse gemeenten de stadskiosk herrijst, aldus directeur Patrick Faber. ,,In de kiosk zijn kranten en tijdschriften te koop, maar ook koffie en bijvoorbeeld batterijen.

Reageer