Hier kan een heul veul boel troep in - Foto: Hans van Eijsden
Hier kan een heul veul boel troep in
Foto: Hans van Eijsden

Gouden Afvalgrijper uitgereikt aan actieve bewoners Stadshagen

Zwolle – Ruim 40 vrijwilligers die regelmatig zwerfvuil opruimen of een afvalbak geadopteerd hebben in Zwolle kwamen dinsdagavond 28 november 2017 bij elkaar in Wijkcentrum De Enk. Wethouder Michiel van Willigen roemde de inzet van alle aanwezigen.

“Wij zijn erg blij met jullie inzet, ieder op je eigen manier. Niet alleen met het opruimen van zwerfvuil, maar ook met de voorbeeldfunctie die jullie hebben voor anderen. En waar het schoon is blijft het langer schoon”. De wethouder reikte de Gouden Afvalgrijper uit aan Judith Heinrich. Samen met drie buren maakt ze regelmatig de gemeenteperkjes en de straten en stoepen in de Grassen- en Zeggenbuurt in Stadshagen vrij van zwerfvuil. Ook hebben ze een afvalbak bij het speeltuintje aan de Rietgras geadopteerd. “We vinden het belangrijk dat wij en de kinderen in een schone omgeving wonen en spelen”, aldus Judith Heinrich.

Een aantal vrijwilligers ruimt individueel zwerfvuil, anderen vinden het gezellig om dit samen te doen. Er zijn mensen die samen met hun (klein)kinderen de omgeving schoon houden. Jong geleerd is oud gedaan, samen voor een schone buurt, en vele handen maken licht werk”, zijn een paar opmerkingen die gemaakt werden. De aanwezigen brachten de schone locaties en de minder schone locaties in de gemeente op een plattegrond in beeld, en er werd gesproken over de mogelijke aanpak van zwerfvuil en het voorkomen van er van.

www.zwolle.nl/zwerfafval

www.zwolle.nl/afvalbakken

Artikel delen:

Reageer