VV Berkum
VV Berkum

Berkum gooit Wijhe ’92 uit beker

Zwolle – Berkum heeft in de tweede ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost met 0-3 gewonnen bij derdeklasser Wijhe ’92. De thuisclub zorgde na rust voor meer dreiging dan in de eerste helft, maar zelfs een penalty was niet besteed aan de Wijhenaren. Het eerste bedrijf speelde zich vrijwel helemaal af op de helft van Wijhe, dat er maar mondjesmaat in slaagde om over de middellijn te komen en ook dan weinig gevaar stichtte in de Berkum-defensie. De Zwolse hoofdklasser kwam al snel op voorsprong, toen er bij een door Jorben Nieuwenhuis genomen corner slecht werd verdedigd en Wijhe-keeper Rick Neplenbroek ook geen al te beste indruk maakte. Jason Huisman kon daardoor, helemaal vrij voor het doel, de 0-1 binnen koppen.

Berkum ging op jacht naar een ruimere voorsprong maar zag een schot van Chris van der Meulen, na een lange rush, voorlangs gaan en een poging van Björn Bakker ging over. In de 22e minuut was het wél raak toen Bakker na een fraaie combinatie met Van der Meulen vrij voor het Wijhe-doel opdook en dat fraai afrondde met een stiftje over keeper Neplenbroek: 0-2. Wijhe kwam na rust feller uit de startblokken. Enkele minuten na de hervatting zette Marijn Ruiter na een uitbraak goed voor op Niels Ruiter, maar Berkum-keeper Huib Veurink greep uitstekend in en voorkwam de aansluitingstreffer. Even later liep Berkum verder weg, en opnieuw ging daar een forse fout bij de thuisclub aan vooraf. Een voorzet leek een prooi te worden voor Neplenbroek, maar de doelman liet de bal los en daarna was het een eenvoudig klusje voor Bakker om de 0-3 binnen te tikken.

Wijhe leek de kans om dichterbij te komen op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen toen duwen in het Zwolse strafschopgebied in de 70e minuut werd bestraft met een penalty. Bas Heutinck belastte zich met het voltrekken van het vonnis, maar de opnieuw goed reagerende keeper Veurink stopte de strafschop en maakte ook een hard schot uit de rebound onschadelijk. De doelman, normaliter keeper bij het tweede elftal van Berkum en reserve bij de hoofdmacht, onderstreepte even later zijn sterke vorm door een hard afstandsschot uitstekend te pareren.
Berkum haalde zo, ondanks het ontbreken van de nodige basisspelers, redelijk eenvoudig de volgende bekerronde. Komende zaterdag komen de Zwollenaren in de Hoofdklasse B weer in actie in een thuiswedstrijd tegen HZVV uit Hoogeveen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dat was ‘Attem ook hihi en in het bekertoernooi gelden nou eenmaal andere wetten zoals je wel weet broertje. Berkum speelde trouwens maar met een been als ik de opstelling en wissels zo zie. Zaterdag wacht het altijd lastige HZVV alweer.


  Maak melding

 2. @Jasper Bruins

  Waarom zeg je; “zoals je wel weet broertje”

  Sorry maar ik ken jou niet en ik snap niet waarom jij jezelf steeds indirect met mij wilt associëren?


  Maak melding

 3. Niet op reageren Steven tis telkens dezelfde gefrustreerde Berkummer lult veelal tegen zichzelf en zit nog met een seventeen boekje onder de dekens.En elke avond krijgt hij een glaasje wortelsap voor het slapen gaan van zijn mammie of vriend.


  Maak melding

 4. Heeft ons mam dat dan nooit aan jou verteld? Van ons? Of ben je nog in de ontkenningsfase? Wat bedoel je trouwens met indirect. Ik reageer toch direct op een reactie van jou. Broertje.


  Maak melding

 5. Het wordt tijd dat wlz hier is wat aan gaat doen, inloggen en met profielen gaat werken.

  Edit redactie: Omdat men zich over en weer wat laat gaan, meteen alles dicht doen en mensen verplichten tot een profiel lijkt ons wat rubberentegel-achtig. We vragen van niemand om volwassen gedrag, maar wel om de vrijheid van meningsuiting goed te gebruiken. Of op de man spelen een goede besteding van energie is valt te betwijfelen, maar we geloven sterk in een lage drempel met hoge toegankelijkheid.


  Maak melding

 6. @Passant

  Persoonlijk zit ik liever onder de dekens met een goed boek net zoals Jasper, dan dat ik onder de rok van de kapelaan zit. Maar goed ieder zijn ding hoor.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.