Meijer: ‘Koester jonge, creatieve Zwollenaren’

We moeten er alles aan doen om jonge, creatieve mensen voor de stad te behouden. Dat zegt burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle in zijn nieuwjaarsrede voor 2008 “Ze voegen kleur toe, ze kruiden de smaak van de samenleving. Zo af en toe zorgen ze voor een rafelrandje, maar dank zij hen leven we niet uitsluitend in een keurig aangeharkte wereld,” aldus de burgemeester.

Ontleende burgemeester Meijer vorig jaar de inspiratie voor zijn audiovisueel ondersteunde nieuwjaarsrede aan een aantal gesprekken met passagiers van stadsbussen, dit keer stonden jonge Zwollenaren centraal. Ter voorbereiding van zijn toespraak maakte Meijer in Zwolle-Zuid kickboxlessen mee, sprak hij in Stadshagen met jonge mensen die betrokken zijn bij het nieuwe jongerencentrum en discussieerde hij bij ArteZ met jonge kunstenaars over de aantrekkelijkheid van Zwolle als vestigingsplaats. Waarom jongeren? Meijer: “Omdat we de stad niet alleen voor onszelf bouwen, maar ook voor de volgende generatie. We willen de jongeren van nu een stad nalaten die werkelijk de moeite waard is”.


De top van het CDA en PvdA bijeen in De Spiegel…


Een volle bak…


Renate Wennemars en de ega van de burgemeester druk in gesprek…

Bouwen voor nu en voor de toekomst was het verbindende thema in de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester. Behalve bij tal van andere ontwikkelingen stond hij met trots stil bij de komst van Ikea en bij de nieuwe buurman van de IJsseltoren’, het kantoor van Electrabel. Maar ook bij de komst van daklozenopvang De Herberg, “want de kwaliteit van de stad wordt niet uitsluitend gevormd door in stenen gestolde voorspoed”. Hij nodigde de bijna duizend gasten bij de nieuwjaarsreceptie van het college van B&W en de gemeenteraad uit om met het stadsbestuur mee te bouwen. Dat kon door op verschillende plaatsen in Theater De Spiegel creatief te zijn met de blokjes Lego, die bij binnenkomst waren uitgereikt. De receptie werd muzikaal opgeluisterd door verschillende gezelschappen, waaronder de Koninklijke Orkestvereniging Thomas a Kempis.

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. ‘Koester jonge, creatieve Zwollenaren’ en dan de subsidie op alle leuke festivalletjes en initiatieven stopzetten, lekker geloofwaardig dan :(:(:(

Reageer