VV Berkum
VV Berkum

Berkum wil revanche tegen HZVV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen HZVV, en dat betekent een confrontatie tussen twee teams die de laatste weken niet lekker draaien in de Hoofdklasse B.

“We zitten in een fase dat het niet meer vanzelf gaat, maar dat kan zo weer omslaan,” verwacht Berkum-verdediger Jordi Lemmens. “We gaan tegen HZVV natuurlijk vol voor de drie punten want het zelfvertrouwen is er nog steeds.”

Nieuwe trainer
HZVV werd vorig seizoen kampioen in de noordelijke 1e Klasse E en kreeg daarna een nieuwe trainer in de persoon van Gert van Duinen, die eerder al het tweede elftal van de Hogeveense club onder zijn hoede had. Na nogal wat personele wisselingen in de selectie draaide de Drentse ploeg in de eerste periode mee in de middenmoot van de hoofdklasse. De laatste weken kwam HZVV echter in de verdrukking, want na een 2-0 verlies bij Urk volgde afgelopen zaterdag in eigen huis een ontluisterende nederlaag tegen AZSV. De bezoekers, die tot dat duel maar zes keer hadden gescoord, wonnen met liefst 1-4. De eerste helft verliep desastreus voor HZVV want na 27 minuten stond het al 0-4, onder meer door enkele forse fouten bij de thuisclub. Direct na rust leek HZVV even terug te komen door een penalty die door Jos Fidom werd benut, maar meer zat er die middag niet in en HZVV zakte daardoor naar een 13e plek op de ranglijst. Deze week kwam HZVV voor de beker in actie tegen Olde Veste ’54 en won toen met 2-0. Milan Ronkes opende vlak voor rust de score en toen hij na een uur spelen voor de tweede keer scoorde was het duel beslist.

Toe aan succesje
Ook Berkum is wel aan een succesje toe, want na een prima competitiestart haalde de Zwolse promovendus slechts twee punten in de laatste vier duels. Na de kansloze 0-4 zeperd in eigen huis tegen Eemdijk volgde afgelopen zaterdag een teleurstellend 0-0 gelijkspel bij hekkensluiter Huizen. In die wedstrijd leden beide ploegen akelig veel balverlies en hoewel Berkum kansen kreeg had ook de thuisclub enkele goede mogelijkheden. De puntendeling was dus niet onterecht, maar niet het resultaat waar Berkum op had gehoopt. De wolken boven de Zwollenaren zijn weliswaar heel wat minder dreigend dan bij HZVV, Berkum staat nog steeds vierde, maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra moet zeker voor eigen publiek weer eens laten zien dat het uitstekende spel in de eerste periode geen tijdelijke opflakkering was. Wellicht is de bekerwedstrijd die Berkum deze week speelde bij derdeklasser Wijhe ’92 daarbij een steun in de rug, want de Zwollenaren wonnen relatief eenvoudig met 0-3. Jason Huisman en Björn Bakker (twee maal) zorgden daar voor de goals, terwijl keeper Huib Veurink zijn sterke optreden nog meer glans gaf door een penalty te stoppen.

Berkum moet zaterdag winnen om de aansluiting met de top niet te verliezen, terwijl HZVV de mouwen op zal stropen om uit de gevarenzone weg te komen. De wedstrijd Berkum-HZVV wordt geleid door scheidsrechter Carim Mesbah, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.