Museum de Fundatie verdubbelt bezoekersaantal

Museum de Fundatie ontving in 2007 op zijn beide locaties in totaal 62.892 bezoekers, een verdubbeling ten opzichte van de 30.546 van 2006. De verdeling tussen de beide locaties van Museum de Fundatie was als volgt: Paleis a/d Blijmarkt, Zwolle 42.825 (2006, 16.068) Kasteel Het Nijenhuis, Heino/Wijhe 20.067 (2006, 14.478).  

In Zwolle zorgden de tentoonstellingen 150 jaar Voerman. De keuze van Henk van Ulsen en Dirk Hannema(1895-1984)-Het oog van de kenner voor een ongekend grote publieksbelangstelling. Met de zomertentoonstelling SHELTER en de dubbelpresentatie van het werk van Charlotte van Pallandt en Kees Verwey werd ook Kasteel Het Nijenhuis aanzienlijk beter bezocht dan in 2006. Opvallend is het grote aantal dagrecreanten van buiten de Provincie Overijssel dat de weg naar Museum de Fundatie wist te vinden. Ook is het aantal bezoeken door scholieren en studenten substantieel toegenomen.

Krabbé en Citroen

Met tien tentoonstellingen zet Museum de Fundatie in 2008 de ingeslagen weg voort. Vanaf 11 februari is de eerste overzichtstentoonstelling gewijd aan Jeroen Krabbé, met meer dan 250 werken, te zien in Zwolle. Tegelijkertijd worden in Heino/Wijhe presentaties getoond van Otto B. de Kat en Jos Hermans. Later in 2008 wordt er door Museum de Fundatie met exposities aandacht besteed aan: Joseph Beuys, Elise van de Linden, Paul Citroen, Arno Kramer, de eindexamenstudenten ArtEZ Zwolle en de kunstcollectie van de Isala-klinieken.  

Tot en met 20 januari 2008 zijn de tentoonstellingen Dirk Hannema-Het oog van de kenner en Charlotte van Pallandt en Kees Verwey nog te zien. Van 21 januari t/m 8 februari zijn beide locaties gesloten i.v.m. herinrichting. Op 9 februari heropent Kasteel het Nijenhuis en op 11 februari Paleis aan de Blijmarkt.

Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boijmans van Beuningen Dirk Hannema en later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel Het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Museum de Fundatie verdubbelt bezoekersaantal”

  1. Prima gedaan jochies. Het liegen en bedriegen met échte bezoekersaantallen krijgen jullie nu eindelijk door. En wees gerust niet bang dat er bij de subsidieverleners ook maar enige argwaan zal ontstaan over de vermelde cijfers. In Zwolle is musea -en pretpark fraude namelijk héél gewoon.

  2. En waar zijn die beschuldigingen op gebaseerd? Ik vind de Fundatie een aanwinst voor zwolle. Dat het moeilijk gedijen is in zwolle geloof ik graag…

  3. @fabeltjeskrant: tjonge, jonge! Beschuldigingen snijden alleen maar hout als ze worden onderbouwd. Als je dat niet kunt, kun je beter je oogjes toen doen en je snaveltje dicht.
    Wat mij betreft is de Fundatie een prima museum, dat wat wil betekenen in deze stad.
    Ik daag je uit met bewijzen te komen.

  4. ’t is stil in Fabeltjesland :- Hij denkt zeker dat ie op GeenStijl zit te posten 😀 Schreeuw maar wat kwetsends over iemand of een instantie, tuurlijk hoeft het niet onderbouwd te zijn >:(

  5. @ Evert: 32.346 personen meer als vorig jaar en dan kom jij met (niet) betalend? Je hebt het over 1 dag, die ook nog eens jaarlijks terugkomt. Ik begrijp het niet meer.
    Ben er nog niet geweest maar ik vind het mooi dat dit museum kans van slagen lijkt te hebben. Een divers aanbod past bij een provinciehoofdstad als ons ZWOLLE.

  6. @Dick, ik denk niet dat al die extra bezoekers in 1 dag zijn geweest, dat lijkt mij vrijwel onmogelijk.

    Ik wou alleen aangeven dat het lastig is om zulke cijfers te interpreteren. Je weet niet of er tijdens bepaalde exposities meer bezoekers kwamen, en of dat kwam doordat je bijvoorbeeld scholen uitnodigt.

    Bij dat andere museum aan de Melkmarkt, het stedelijkmuseum heet dat geloof ik, kom ik tegenwoordig eens per maand. Op een woensdag, want dan is het gratis h? ;D

    Soms vind ik de expositie daar heel mooi, zoals met Paul Geerts. Soms is het mijn smaak niet. Dat heb je natuurlijk met alles; met eten, met muziek, met kledij en ook met musea; soms beleef je er veel plezier aan, soms niet.

    Mischien moet ik me ook helemaal niet bezig houden met de vraag of de bezoekers betaalden of niet; zelf betaal ik immers ook niet. De vraag is, denk ik, interessanter of de bezoekers hebben genoten van de exposities.

  7. @ Evert: Zoals in de laatste zin is het volgens mij ook. Denk dat men het wel aardig op prijs stelde, anders kwamen ze niet met zoveel. Of vaker. Maar de cijfers klinken in elk geval als een klok.

Reacties zijn gesloten.