Veiligebuurt app als alternatief voor buurtWhatsApp

Veiligebuurt app als alternatief voor buurtWhatsApp

Zwolle – Buurtpreventie Zwolle heeft ervoor gekozen om alle bestaande buurtWhatsApp groepen in Zwolle en omstreken over te zetten naar de Veiligebuurt app. Hiermee wil Buurtpreventie Zwolle zorgen voor een verbeterde buurtveiligheid. De Veiligebuurt app maakt buurtpreventie eenvoudiger door barrières en belemmeringen van WhatsApp buurtgroepen weg te nemen. Veel wijken in Nederland besloten om deze reden eerder al over te stappen naar de app die speciaal is ontwikkeld om bewoners te verbinden met elkaar en met bijvoorbeeld wijkagenten.

De onnodige notificaties in buurtWhatsApp
Steeds meer bewoners in Zwolle en Nederland bekommeren zich om de veiligheid in de buurt. Denk aan buurtpreventie en buurtWhatsApp groepen. Dergelijke initiatieven hebben al goede resultaten opgeleverd, zoals tot 50% minder inbraken en meer buurtcontact. Echter kleven er ook nadelen uit het gebruik van buurtWhatsApp groepen. Iedere buur heeft andere behoeftes en dat leidt soms tot irritaties. “Een vermiste kat, of als je een duimpje verstuurt, komt bij zo’n 200 mensen binnen met notificatie. Daar zit niet iedereen op te wachten en dit legde veel druk bij de beheerders”, stelt Arjan Karel initiatiefnemer van Buurtpreventie Zwolle. “We merkten dat mensen daardoor de buurtWhatsApp verlieten of de notificaties uitzetten. Dit maakt de effectiviteit minder en dat was voor ons reden om te kijken naar betere alternatieven”.

Speciaal ontwikkelde Veiligebuurt app
Buurtpreventie Zwolle heeft toen in overleg met de deelnemers besloten om over te stappen naar de Veiligebuurt app. Dit is een speciaal voor buurtpreventie ontwikkelde app. “Het grote voordeel hiervan is dat bewoners zelf aangeven wat ze willen weten uit de buurt en dat meldingen apart worden gemaakt en gesloten. Dit voorkomt onnodige berichten en spam”, volgens Karel. Een ander voordeel is dat buren geen 06-nummer hoeven. De verwachting is dat hierdoor het aantal deelnemers ook aanzienlijk zal toenemen in de verschillende buurtgroepen.

Aanmelden
Bewoners kunnen zichzelf heel eenvoudig aanmelden voor de Veiligebuurt-app groep in hun buurt. Telefoonnummers uitwisselen is niet nodig, je meldt je aan met je postcode en zit dan direct in de juiste buurtgroep.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Het als verkooppraatje genoemde “makkelijk aanmelden met alleen een postcode – en dus geen mobiele nummers die kunnen worden gevalideerd – is m.i. het allergrootste veiliheidsrisico denkbaar. Dit is t.a.v. de veiligheid van alle leden van WhatsApp groepen dan ook een RODE VLAG! Ik raad dan ook dit nieuwe ‘initiatief’ met klem af!

    Als beheerder van WABP-SSKM ga ik dit nieuwe fenomeen zeker met al mijn leden dan ook bespreken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.