Zwolse gewond aan oog na gooien van vuurwerk

Op 2 januari 2008 is er aangifte gedaan van ernstig oogletsel door vuurwerk. Het slachtoffer een 25- jarige inwoonster uit Zwolle, stond tijdens de jaarwisseling te kijken naar het vuurwerk op de Gruitmeesterslaan. Door getuigen werd gezien, dat er door de feestgangers doelbewust vuurwerk naar de toeschouwers werd gegooid.

Het slachtoffer kreeg vuurwerk in het gezicht, waarbij haar oog ernstig werd beschadigd. Voor haar verwonding aan het oog heeft zij zich onder behandeling van een oogchirurg moeten stellen. De chirurg sprak van een zeer ernstige verwonding, waarbij naar alle waarschijnlijkheid, het licht in het beschadigde oog niet terug zal komen. De mishandeling is in onderzoek genomen. Getuigen van dit incident wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Daar word ik dus echt naar van, als mensen met vuurwerk willen stunten moeten ze zelf zo stom zijn, maar heel vaak zijn onschuldige omstanders het slachtoffer >:(

 2. Damn, dat is echt een lelijke actie van de dader zeg! Kan me niet voorstellen dat dit het resultaat is wat hij wilde bereiken. Maar goed, vuurwerk op iemand gooien is zowiezo misselijk en risicovol. Als hij ballen en verantwoordelijkheidsbesef heeft, geeft hij zichzelf aan. Dat is hij aan het slachtoffer verplicht….1 oog blind, door een ander….het zal je gebeuren. Sterkte voor het slachtoffer….

 3. @ghehe, ik sluit me volledig aan bij jouw stukje. Toen een held, maar laat nu maar eens zien uit wat voor soort hout hij werkelijk gesneden is.

 4. Ik weet idd wie het is en heb gehoort dat ze blind is, Zulke mensen sporen niet die dit hebben gedaan mag dat even duidelijk zijn!
  Als je idd met vuurwerk wil stunten stunt dan met jezelf voordat je anderen in gevaar brengt!

 5. Ik wens deze mevrouw veel sterkte toe, en vindt dat de jongens die dit gedaan hebben, het lef moeten hebben zichzelf aan te geven, anders zijn het een stelletje mietjes.
  Ook vindt ik dat we als buurt er alles aan moeten doen deze jongens te vinden…..ze kunnen toch niet ongestraft rond blijven lopen?

 6. Toch begin ik dat balletje op het verbod van vuurwerk helaas steeds meer te begrijpen. Helaas heeft deze jonge dame daar niets meer aan.
  En ik vermoed dat de jochies net een middagje het plein moeten vegen ofzo……….

Reageer