Expositie fotogedichten in Bibliotheek Zwolle

In de centrale bibliotheek is van 3 tot en met 31 januari de expositie “Over leven (en dood)” van de Almelose Ellen Groenewoud te bezichtigen. De combinatie van foto’s en poëzie van deze autodidact zijn voor het eerst te zien tijdens deze expositie in de bibliotheek, die aansluit bij de themamaand “Poëzie”.

Inspiratie voor haar poëzie en fotografie haalt Ellen Groenewoud voornamelijk uit haar eigen leven en uit ontmoetingen met mensen. Natuur en spiritualiteit treffen elkaar in het werk van Ellen Groenewoud. Het zijn soms eenvoudige en korte gedichten, maar bijna altijd filosofisch van aard. Centraal in het werk staat het gevoel; altijd op zoek naar echtheid en dat komt terug in de gedichten. “Gedichten schrijven is eigenlijk net als koken: je doet enkele verschillende ingrediënten in een pan, roert, brengt het geheel aan de kook en er ontstaat een nieuwe eenheid.”

Ellen Groenewoud

De autodidact Ellen Groenewoud heeft twee passies: schrijven en poëzie. Sinds 2006 is zij actief met haar passies bezig. Op een avond in maart 2006 schrijft zij haar eerste gedicht, waarna er nog vele volgden. In september 2006 verscheen haar eerste dichtbundel Ode aan het onbeschreven blad.

Op de website www.vulpenproducties.nl is een selectie van haar werk is te bewonderen.

Ellen Groenewoud schrijft gedichten en korte teksten als vrij werk, maar ook in opdracht van anderen: voor speciale gebeurtenissen, zoals geboorte, overlijden, huwelijk, adoptie, of ter verfraaiing van een openbare ruimte. Zo heeft zij een aantal gedichten geschreven ter verfraaiing van het in- en exterieur van het Belastingkantoor in Leiden.

De kunstenaar aan het woord

Op zaterdag 12 januari is Ellen Groenewoud van 14.00 tot 15.00 uur in het Biebcafé van de centrale bibliotheek aanwezig om een toelichting te geven bij haar expositie. Belangstellenden kunnen in gesprek gaan met de fotografe. Deze activiteit gratis te bezoeken.

De expositie is van 3 tot en met 31 januari tijdens openingsuren van de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80) gratis te bezichtigen.

Artikel delen:

Reageer