Wel asbest in afgebrand cafe Zwolle

Op het terrein van het afgebrande café Het Wapen van Overijssel in Zwolle is asbest aangetroffen.

Het asbest zit in materiaal dat op het terrein ligt en is in eerste instantie niet gevaarlijk voor de omgeving. Buurtbewoners zijn vanochtend vroeg per brief door de gemeente Zwolle geïnformeerd. De eigenaar is verantwoordelijk voor het opruimen van de asbest. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend, het moet namelijk vorstvrij weer zijn. Het café en de bovengelegen studentenkamers gingen in de Nieuwjaarsnacht in vlammen op. De studenten zeggen dat het slecht gesteld was met de brandveiligheid in het pand.

bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 5
 1. “De studenten zeggen dat het slecht gesteld was met de brandveiligheid in het pand.”

  Goh, en dat in een studentenhuis van Maxx? Dat had natuurlijk niemand verwacht. :-
  Gokje: geen plafonds van gipsplaten, ongekeurde brandblussers, rommel in de gangen en gammele brandtrappen.

 2. Het is natuurlijk een droeve zaak, maar toch vraag ik me af als het met de brandveiligheid van het pand volgens de studenten zelf slecht gesteld was, wat de studenten cq. bewoners zelf hebben gedaan om de brandveiligheid te vergroten.
  Het is natuurlijk het makkelijk achteraf praten, maar het lijkt mij persoonlijk erg belangrijk om in een veilige woning te wonen en als dat niet zo is dat er dan maatregelen genomen worden. Wellicht dat dit andere studenten wakker schudt die in hun ogen ook in een pand wonen waar het met de brandveiligheid slecht gesteld is, en zij zelf ook actie ondernemen om het pand zo snel mogelijk veilig te (laten) maken.

 3. ik heb zelf in t pand gewoond
  en we hebben het r vaak over gehad met de huisbaas,,
  hij zei dat het allemaal wel meeviel en dat we er toch wel uit zouden komen.,, en het is ook 1 op de zoveel kans dat t ons huis is die verbrand. maar we hebben het er zeker vaak over gehad
  maar het had totaal geen zin.

 4. De eigenaar van een pand naast me, zou ook al zo vaak de asbest uit zijn tuin verwijderen. (ingezakte schuur, waarvan het asbest in mijn tuin terecht kwam, geen gezicht ook) Elke keer weer praatjes dat het zou gebeuren. Uiteindelijk heb ik de gemeente maar gebeld. Wat hoor ik van de bewoners? De eigenaar was kwaad op ze, omdat ze de gemeente hebben binnengelatene en dacht dat zij hadden gebeld. Gewoon een juridisch mes op de strot zetten als ze hun plicht niet doen. Uitzetten kunnen ze vaak toch niet.

 5. Wat een lamstralen zeg, die verhuurders. Wel de baten en niet de lasten. De huurders durven blijkbaar geen verregaande stappen te nemen, uit angst dat de patsers hen eruit zetten. >:(

Reageer